Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy na prawde mogę?

Mogę podać soczek 2,5 miesiecznemu dziecku?

Polecane posty

Gość czy na prawde mogę?

Dziecko jest karmione modyfikowanym mlekiem i kazała mi go pediatra dopajać tylko ze wodą i tą ziołową herbatą pluje. Rumianek zaparzyłam ale też pluje mimo ze dałam glukozy żeby slodkie było. Pediatra mi dziś mówi żebym dala soku jabłkowego tego dla niemowląt po 4 miesiącu. Kupiłam ten sok ale nie wiem czy go podawać. Przecież on jest po 4 miesiącu a dziecko ma 2 i pół. Dawała któraś tak wcześnie sok?

Gość tez czerwcowka jestem
hmm powinno sie sluchac zalecen pediatry ale moim zdaniem troche za wczesnie skoro nawet sok jest po 4 miesiacu a ona zaleca dla prawie 3 miesieczniaka ? hmmm... moze tylko sama wode podawaj

Gość serfetkaaaaaaaa
ja bym się bała , że brzuch będzie bolał albo dostanie rozwolnienia.... ja pierwszy soczek i to taki wymieszany z wodą dałam jak mały miał 3,5 msc dostał kolki , że hoho a wypił tego odrobinkę... może lepiej spróbuj z inną herbatką ??

Gość tez czerwcowka jestem
ah woda tez pluje wiec najwidoczniej dziecku jeszcze nie jest potrzebne dopajanie herbatkami i wodami tylko mleko wystarczy

Gość to coś z twoim dzieckiem
daj samą wode przegotowaną.

Gość czy na prawde mogę?
Trzy już mam kupione i nie tknie tego. Też się tego soku boję a lekarka mi mówi że się nic nie stanie bo to teraz takie wymysły z tym karmieniem po 4 miesiącu i ze kiedyś się wszystko dawało dużo wcześniej że się zmienia co chwile ten schemat żywienia i trzeba na dziecko patrzeć a nie na tabelki.

Gość serfetkaaaaaaaa
wiesz co mój mały też niczego nie chciał pić oprócz mleka było tak do końca 3msc a teraz nawet wypije herbatkę którą wcześniej pluł. kiedyś sukcesem było jak wypił 20ml ... no nie wiem ja bym się z tym soczkiem wstrzymała i nie chodzi o to, że jest napisane po 4msc tylko o to co juz napisałam wyżej , wiadomo jak jabłko działa...

Gość yyyyjjjjnnnn
mi polozna powiedziala, ze dziecko karmione mm pierwsze posilki, soczki powinno dostawac jak skonczy 5 mies a dziecko na piersi jak skonczy 6... I to byla juz starsza polozna, kiedys sama to stosowala co do swoich dzieci. a tu widze niedlugo juz 2-miesieczne dzieci bedzie sie poic sokami i karmic innym jedzeniem... rosna wymagania i oczekiwania co do dzieci, nie ma co :( ostatnio jakas mamuska temat zalozyla-co potrafi 3 -tygodniowe dziecko. masakra jakas.

Gość kjhgfdsa
moze sprobuj podawac mu wode/rumianek czy co tam masz na spiocha . ja tak zawsze wciskalam swojemu rumianek jak go brzuszek bolal , tak normalnie wypijal z 15 ml i wiecej nie chcial.

Mój ma skończone 3 miesiące. Od miesiąca próbuję podawać mu wodę (taką samą z jakiej przygotowuję mu mleko), ale też nie chce pić. Czasem weźmie kilka łyków, ale potem wypycha smoczka od butelki językiem z buzi. Próbowałam mu podać herbatkę z kopru dla niemowląt (tą z glukozą), ale efekt był podobny - czasem wypije parę łyków, ale to wszystko. Dziwię się, że nie chce, bo przecież taki ukrop, że człowiek sam co chwilę coś pije, ale uznałam, że jakby faktycznie był spragniony to by wypił. Widocznei mu nie potrzeba. Czasem trochę go przechytrzam tym, że robię bardziej wodnite mleko - np. zamiast 4 łyżek na butelkę, daję 3 i pół. Soczku owocowego bym jeszcze nie podawała.

Gość lkllkipkoreddswasdddesdd
takiemu maluchowi kilka łyczków wystarczy do zaspokojenia pragnienia

Gość mamama26
to ci i tak nic nieda - nawet jakbyś dała dziecku "cole" to jej nie wypije - miałam to samo - żadne herbatki, soczki itd - jedyne co to rozcienczony słoiczek tzn do wody toszke owocków ze sloiczka - ale jedyna moja rada to dawaj często po pare łyżeczek wody - samej czytej wody - i z łyżeczki albo ze strzykawki - ja też robiłam tak że robiłam rzadsze mleko tzn z mniejszej ilości miarek i miał wtedy picie