Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andziaa min

Wspieracie rodzicow finansowo? Opiekujecie sie nimi?

Polecane posty

Gość andziaa min
nie wiem, jakos to wszystko mnie dobija...:/ bo nie ma perspektyw na poprawe sytuacji:/ jesli jest odwrotnie, ze dziecko straci prace, mieszkanie, przez rozwod albo chorobe, to rodzice pomoga, wezma pod swoj dach, bo logiczne jest, ze dziecko CHWILOWO potrzebuje pomocy by znowu stanac na nogi. A u mnie jest odwrotnie - moi rodzice nie stana juz na nogi, nie znajda pracy, nie odbuduja sie finansowo i nie odpracuja lat na wyzsza emeryture. I taka sytuacja ma trwa nastepne 20-30 lat? :(:(:( nie mam serca odmowic ale nie mam tez serca wybierac pomiedzy rodzicami a dzieckiem..:(

Gość 1988LV426
spróbuj im pomóc znaleźć pracę, a nie dawaj pieniędzy niech pokaza ci czy naprawde chca poprawic sytuacje czy poprostu zeruja na was

Gość Hart H.
ale nie musisz wybierac-niech sprzedaza ten dom i wynajma cos to beda miec kase, a najlepiej wy im jakos dawkujcie jak nei potrafia-i nie pisze tego zlosliwie, moj ojciec tak robi z babcia bo to w mojej opinii stara glupia alkoholiczka , ktora by wszystko przepila , wiec trzeba jej udzielac, twoi rodzice nie sa chyba az tak zli ale taka rozrzutnosc tez jest pewna glupota wiec wyjdziesz na lepsze jak wezmiesz sprawy we wlasne rece, no i upzredzam,ze na pocztaku pewnie im sie nie spodoba bo starsi ludzie zmian nie lubia ale krzywdy im tym nie zrobisz...im poziom zycia sie w ten sposob nie zmieni a twoj sie poprawi - pamietaj o tym , oni tez maja obowiazek myslec o czyms wiecej niz swoim tylku

Gość 1988LV426
Pop[ieram, mądra podpowiedz niech nawet sprzedadzą i kupią cos mniejszego

mój mąż po ślubie oznajmił mi ze bedziemy pomagac finansowo jego rodzicom ktorzy sie buduja, a maja juz mieszkanie w miescie, tesc zarabia wiecej niz mój mąż, tesciowa pracuje. ja jestem studentka w ciązy. nie mamy mieszkania, jak to uslyszalam to sie wscieklam wygadalam sie swojej mamie i tez stwiierdzila ze moj mąż ocipial. ae ty jestes w innej sytuacji..

Gość Monaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
autorko Wy chyba z siostra oszalałyście!!!!!! moi rodzice maja 55 i 57 lat, oboje pracuja, tata mimo ze jest juz na emeryturze to pracuje pomimo ze by nie musiał. Wybacz ale twoi rodzice to śmierdzące lenie którzy najnormalniej w świecie Was z siostra wykorzystuja, ja bym takim nie pomogła

Gość Hart H.
''mój mąż po ślubie oznajmił mi ze bedziemy pomagac finansowo jego rodzicom ktorzy sie buduja, a maja juz mieszkanie w miescie, tesc zarabia wiecej niz mój mąż, tesciowa pracuje. ja jestem studentka w ciązy. nie mamy mieszkania, jak to uslyszalam to sie wscieklam wygadalam sie swojej mamie i tez stwiierdzila ze moj mąż ocipial. ae ty jestes w innej sytuacji..'' heh powinno byc raczej odwrotnie to oni powinni wam pomagac sie budowac... owszem twoj maz ocipial :(, szczerze wspolczuje, boze ja mam tylko narzeczonego , przekonamy sie co ja uslysze po slubie ale juz sie boje :D

Gość bea50
Andzia,strasznie duzo kasy dajecie rodzicom!Mają swoje 600 i jeszcze od Was 1200=1800zl!!!!!dziewczyno ,opamiętaj się!!!Na 2 ludzi tyle???To nie sa dzieci ktore wyrastaja z ubranek i trzeba im co rok kupowac nowe,oni nie wydaja na wiele innych rzeczy takich jakie potrzebne sa dzieciom.Przykro mi ale nie pomagacie im w ten sposob-wasi rodzice to lenie ktore skrzetnie wykorzystuja wasza naiwność .Wiek przed 60tką to nie starość czy zniedoleznienie,dzieci maja obowiazek alimentacyjny wobec rodzica w przypadku zniedoleznienia,inwalidztwa.Wasi rodzice sa leniami ,brzydzili sie pracy i nie chce im sie teraz pracowac bo Ty z siostra teraz na nich pracujecie.Kiedys robiły to ich rodziny ktore przepisaly na nich majatki.Dziwie sie ze jeszcze sie zastanawiasz-oni są zdrowi,mają zdrowe ręce i nogi-nie daj sie nabierac dziewczyno!Mazsz swoje obowiazki wobec swojej rodziny i dziecka,oni spokojnie dadza soebie rade-nawet gdyby mieli zyc za 600zl-wielu ludzi za takie pieniadze zyje .