Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama123456789

Czy wasze dzieci chodza czasem w samych majteczkach po podworku/

Polecane posty

Gość mama123456789

Tak sie zastanawiam czy czasem mozna puscic dziecko zeby sobie pobrykala bez koszulki po ogrodzie?

Nie, i nie będzie tak chodziło. Chyba że w stroju kąpielowym, ale tylko na własnym podwórku, nie placu zabaw broń Boze :o

Gość synek jak najbardziej
córeczka nie. Zawsze zakładam górę od stroju albo bluzeczkę na ramiączkach. Wczoraj nawet się kłóciłam z mamą bo mi ich wyrozbierała do rosołu i kazała iść się bawić bo gorąco. Ubrałam ich z powrotem. Sory ale co to za zwyczaje nago latać!

Gość mama123456789
Nie nie po placu zabaw.TYLKO po własnym ogrodzie.

No ja pisze o własnym ogrodzie.

Gość takpozwalam12
czasem syn wychodzi z domu do ogrodu z gołym siusiaczkiem w koszulce(ma 2 latka )a córka ma 6 ale zawsze w stroju kąpielowym

Gość lkllkipkoreddswasdddesdd
czemu nie??? po ogrodzie jak najbardziej, nawet dziewczynka

Gość TakaSobieMama
13:29 [zgłoś do usunięcia] synek jak najbardziej córeczka nie. Zawsze zakładam górę od stroju albo bluzeczkę na ramiączkach. Wczoraj nawet się kłóciłam z mamą bo mi ich wyrozbierała do rosołu i kazała iść się bawić bo gorąco. Ubrałam ich z powrotem. Sory ale co to za zwyczaje nago latać! Bez przesady, nik nie mowi o lataniu nagolasa ale na cholere kilkuletniej dziewczynce gora od stroju :O... i do tego we wlasnym ogrodzie ! Dajcie Waszym dziecio troche luzu, nie robcie ich od najmlodszych lat niewolnikami mody i konwenansow... na to przyjdzie czas !!

Kilka lat temu widziałam w upalnu dzień na moim osiedlu jak biegała po ulicy na oko 3letnia dziewczynka w sukience bez majtek :) widziałam, bo biegała z tą sukienką do góry :)

ja was nie rozumiem :) jak po co góra od stroju :D ja uwielbiałam chodzić w spodenkach i górze od opalacza, czułam sie jak duza dziewczyna i do dzisiaj pamietam jaka byłam dumna że mam biustonosz :D

Może uczyła się akurat korzystać z nocnika. Jak nie ma majteczek to nie zasiusia w razie wpadki :/ poroniony pomysł, ale to jedyne logiczne wyjaśnienie.

Moja dwuletnia córka lata w samych majteczkach albo krótkich spodenkach po podwórku, w koszulce jej za gorąco i wcale jej się nie dziwię, sama najchętnie ze skóry bym się rozebrała. Na ulicę bluzeczkę jej zakładam, ale po podwórku lata tylko w spodenkach.

Gość mama123456789
dziekuje podszywie. po pierwsze mam córeczke ma 2 latka.

Gość pani mmama
najlepiej w majtaskach i w dlugim bialym podkoszulku z zakrytymi ramionami, do tego krem z filtrem i koniecznie cos na glowe i po za tym.... kurcze teraz tyle o pedofilach....

Gość jkbjuvil
fajny penis

Gość takie tam gadanie...
po własnym ogrodzie może i nago latać- moja biega goła. Nie przesadzajcie:)

Po to ze nie wiem kto idzie, jedzie ulicą. Malo świrów na świecie? A domek mam przy trasie dla rowerów i jak jest ciepło to się tamtędy dzikie tłumy turystów przewijają zarówno na rowerach jak i pieszo. Jakbym miała dom w ustronnym miejscu gdzieś pod laskiem to by sobie mogla biegać rozebrana do naga.

jest jeszcze jeden powód dla którego zakładam najczęściej dzieciom koszulki. To dzieci i mają bardzo delikatną skórę, jasną po zimie i po prostu słonce by ich spaliło na czerwono. Jasne, są kremy, ale chyba bezpieczniej zaloyć cienki podkoszulek z rękawkami z naturalnej bawełny i chusteczkę czy czapkę od słońca na główkę. Niestety nie ma szans utrzymać ich w cieniu bo jak wyjdą na podwórko to gonią po całym i się bawią.

Gość mama123456789
ja mieszkam w okolicy baaardzo spokojnej i racze jak tutaj 20 osob dziennie przejdzie to juz jest max.mieszkam obok lasu jakies 100m.

a na wpajanie pewnych zasad wcale nie "przyjdzie czas" tylko czas jest teraz. "Czym skorupka za młodu..."

Gość TakaSobieMama
synek jak najbardziej --> rozumiem bawelniana koszulka, to ma sens... ale na cholere ta gora od stroju ?!? Przed czym ja to chroni ? Nie zdajesz sobie sprawy ze dla takiego potencjalnego pedofila (widze ze nalezysz do tych co to ZLO wszedzie widza ;) ) to jeszcze bardziej pozadany widok ?

Gość lkllkipkoreddswasdddesdd
no tak od małego zakładaj dzieciom same firmowe ubrania;) i oczywiście żeby do siebie kolorystycznie pasowały;) nawet po domu;)

Spotkałam kiedyś małą dziewczynkę, tak ze dwa latka, która jak się zawstydziła to zasłaniała twarz. Niby ok, ale używała do tego spódniczki. A mamusia się rozpływała, jakie to słodkie, że wszystkim majtki pokazuje. Mam nadzieję, że z tego wyrosła...

Gość TakaSobieMama
Hehe, to moze kup corce juz dzisiaj buty na obcasach... bo przeciez "czego sie Jas nie nauczy ...." Przesadzasz moja droga ;)

Moja córka zapewne będzie latała całe życie besz koszulki bo skoro teraz po podwórku chodzi z cyckami na wierzchu to tak jej już pewnie zostanie... Ech... Co ja najlepszego zrobiłam :)

Gość Jedźcie na Hiszpańskie plaże.
Większość dzieci (obojga płci) na plażach Hiszpanii (Majorka, Kanary), jest na plażach w samych majteczkach. Oczywiście dotyczy to małych dzieci. Kiedyś na plaży obowiązywał negliż dla maluchów i same majtki (tak do 9-10 lat). Dziś nawet dwulatkom zasłania się piersi. Mnie się wydaje, że każda robi, jak uważa, ale zakładając staniczek córeczce podkreśla jej kobiecość. Czy u dziecka to dobrze, moim zdaniem nie zawsze. Szczególnie we własnym ogrodzie chyba warto pozwolić dziecku na więcej swobody.

nie ma firmowych ubranek. Kupuje dużo używanych. Stroje ma dwa. Zakładam jej bo mamy basen w ogródku i się w nim kąpie potem w nich biega po podwórku. Nie zawsze ją przebieram w suche bo nie ma to sensu jak ona wchopdzi i wychodzi z wody co chwile. Jak jest definitywny koniec zabawy w wodzie to wycieram i przebieram w suchą koszulkę. W butach na obcasach nie każdy chodzi (ja np nie noszę wcale) a w ubraniach wszyscy więc nie rozumiem porównania. Jak miałam 13 lat miałam "spotkanie" z pedofilem.W zasadzie do niczego nie doszło bo krzyczałam i ludzie przybiegli mi na pomoc ale Od tego czasu faktycznie jestem przewrażliwiona. Dlatego ja jestem ostrożna i faktycznie wszędzie dopatruje się tego drugiego dna, a wy róbcie co chcecie.

Gość wiwiwiw
a co to za problem dla świętego spokoju ubrać dziecku ten topik czy tam inny pseudo stanik i do tego jakieś krótkie spodenki albo matki. Po mieście w taki upał moja mała paraduje po mieście w lnianych przewiewnych sukienkach i kapeluszu :D nie zachowuj się jak odmóżdżona mamuśka🖐️

Gość cdhjhmbn vxfdd
synuś ma basen rozłożony w ogródku i najchętniej by z niego nie wychodził, pluska się w kąpielówkach.ale raczej tak nie wychodzi bo się wstydzi.