Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evesta20

Mam kilka pytan do MAM dzieci w wieku okolo 2lat

Polecane posty

Gość evesta20

Z czego pija wasze dzieciaczki picie? Czy maja drzemki w ciagu dnia , jesli tak to o ktorej godzinie i ile czaus spia?

Moja pije ze wszystkiego, ze szklanki, butelki z dziubkiem, przez słomkę, śpi raz dziennie, około 2 godzin, chyba że jest padnięta to dłużej, a drzemkę ma około godziny 13, 14...

Gość evesta20
a po obiedzie idzie spac czy przed??:)

Gość Mój smyk
Śpi 2 godz dziennie,a pije też już ze wszystkiego,chociaz ma swój ulubiony kubek niekapek

Gość evesta20
moja pije z butelki ze smoczkiem ale wydaje mi sie ze jest juz za duza:/ i niewiem co jej dac zamast tej butli

Gość Mój smyk
Mój idzie spać po drugim śniadaniu tak ok 11,a jak się budzi to je obiad

Moja tez pije ze wszystkiego : najbardziej lubi ze szklanki, bo sie czuje "dorosla" ale pije tez czasami z kubka, czasami prez slomke ... Rano pile jeszcze czasami mleko z butelki (czasami je platki na mleku) a ostatnoio u babci dopadla swojego zapomnianego niekapka i chetnie z niego przez caly dzien pila ... grunt to urozmaicenie :D

Gość evesta20
a ile waza wasze szkraby??

Gość slask
moja pije z kubka niekapka, butelki z dzióbkiem, butelki z rurka. jesteśmy na etapie uczenia sie picia z szklanki. śpi 1,5-2 h kładę ja ok 12

Gość Mój smyk
Teraz to Ci będzie ciężko dziecko odzwyczaić od smoka,trzeba dziecko przyzwyczajać do łyżki i kubeczka jak najwcześniej :)

Gość evesta20
no to macie fajnie bo mooja nie umie ze szklanki pic bo wszystko wylewa jej sie na dekolt

Gość Mój smyk
Moje dziecko ma 2 i 4 miesiące i waży niecałe 12 kg,z tym,że jest to wcześniaczek

Gość slask
moja wazy 11 kilo przy wzroście 99cm ma dokładnie 20 miesięcy

Gość evesta20
no to ladnie moja chyba za duzo bo wazy okolo 13,5kg a ma nie cale dwa latka

Moja też jak pije sama to czasem się poulewa, pozwól jej pić samej. Będzie miała radochę, a jak sie poulewa to ją przebierzesz .To już duża dziewczynka wiec niech próbuje sama pić.

Gość Mój smyk
Nieeee,waży bardzo dobrze,to mój mały jest na granicy niedowagi.

Gość evesta20
a nocnik opanowany u waszych dzieci?

Gość slask
niestety :/ moja woli wchodzić do nocnika lub zakładać go sobie na głowę niż z niego korzystać

Gość mam 21 miesiecznego synka
U nas idyntycznie jak u Toksycznego Babska :)

Gość mam 21 miesiecznego synka
A nie, nie do konca identycznie, bo przeczytalam kolejne posty. U nas zgadza sie tylko post pierwszy Toksycznego Babska. Moj synek nie pije z butli odkad skonczyl rok.

Moja córka ma 2 lata i 2 miesiące. Pije soki, wodę, herbatki ze szklanki, kubka lub ze słomki czy zwykłej butelki (np. Kubusia czy mała woda mineralna). Nie używamy niekapków czy innych bidonów. W dzień nie śpi w ogóle. Wstaje ok. 8.00 i idzie spać o 19.30. Przesypia całą noc. Ma 89 cm i waży 11 kg. Od kilku miesięcy z powodzeniem korzysta z nocnika. Jak jesteśmy poza domem - nie korzystamy już z pieluch - sygnalizuje o potrzebie fizjologicznej. :)

Gość Córka ma 2 lata i 3mce
pije z kubka od pół roku sama, ale ona juz butelke trzymala sama jak miala 7mcy:), lubi butelki z rurka, dziubkiem itp... ale mleko z butli ze smokiem - takie przyzwyczajenie. Spi raz dziennie - 12.30 - 14.00, potem je obiad, wieczorem 20.00 juz spi do 6.30 - 7.00 - no i lubi w nocy do nas przyjsc. Wazy 14,5 kg, mierzy ok. 93cm. Woła na nocnik od miesiąca - nauczyla sie w 2 dni, mówi całymi zdaniami no i ogólnie jest bardzo bystra, wiec daje ja od IX do przedszkola. Do zabawy wybiera tylko starsze dzieci.

Gość o juz zaczynaja sie
wyscigi ktore dziecko ile potrafi, a autorka zadala konkretne pytanie. Skoro tak, to ja wam napisze, ze moj syn ma 21 miesiecy, a swiadomie liczy do 5. I nie zmyslam, a naprawde tak jest. Sklada zdania z 3-4 wyrazow, nie odmieniajac przez przypadki, ale mowi tak, ze kazdy wie co mowi i o co mu chodzi. I jeszcze robi wiele innych rzeczy, a nie ma nawet dwoch lat. A co, tez napisalam :)

Gość 23mce ok 12kg
Od zimy pije z kubeczka/ przez rurke,z butelki z korkiem,mleko jeszcze 2 razy na dzien, nocnik niet ale zabieramy sie za to jak bedziemy na wakacjach 3 tyg,chodzi do " przedszkola" od lutego," spiewa" piosenki z przedszkola,jest dwujezyczny I zaczyna mowic w obcym jezyku ale po polsku rozumie.w przedszkolu chyba tylko spi bo jak wraca o 1630 to jest tak naladowany energia ze o 22-23 zasypia a wstaje o 630

nie rozumiem autorka zapytala konkretnie a tu wypisywanie co ktore dziecko nie robi... Moj synek w lipcu konczy 2 lata.. mleka nie pije wiec nie odpowiem z czego ale picie ze szklanki z kubka ze slomka , bidonu czy butelka z dziubkiem np kubus play... drzemke ma jedna okolo 12 ktora trwa ok 2 godzin czasami jak sie bardzo wymeczy to 3 godz no ale potrafi i pol godziny roznie to bywa.