Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsdsdds

Dlaczego to faceci sie oswiadczaja kobietom a nie na odwrot?

Polecane posty

Gość dsdsdds

Dlaczego facet ma prosic o reke kobiete? Przeciez to zenujace! To jest zebranie, prosze kobiety czy ona z laski swojej z nim bedzie. Ciekawe jakbyscie sie czuly kobiety gdybyscie to Wy musialy sie oswiadczac. Jestem przeciwnym tradycji oswiadczn i ze strony kobiet i ze strony mezczyzn. A jesli juz koniecznie musze byc te oswiadczny to niech wiecej kobiet sie oswiadcza, szczegolnie ze to kobietom zazwczaj spieszno do slubu, dziecka itd.

ale o co ci chodzi? przeciez oswiadczyny to jakis nowu etap w zwiazku.. facet ktory oswiadcza sie z wlasnej woli widocznie wie czego chce myslisz ze tylko kobiety chca zyc w stalym zwiazku, planowac wesele, miec dzieci? pozatym nie uwazasz ze to dziwnie by wygladalo gdyby kobieta klekala przed facetem z pierscionkiem w reku?

Gość dsdsdds
"pozatym nie uwazasz ze to dziwnie by wygladalo gdyby kobieta klekala przed facetem z pierscionkiem w reku?" Nie widze w tym nic dziwnego, niekoniecznie musi to byc pierscionek. Faceci maja daleko gdzies pierscionki, podobnie jak kwiaty.

Gość bojowkowa LKS
tym co śpieszno do slubu i dziecka, wspominaja swoim facetom o ślubie, ale wtedy to jest to przez niego odbierane jako nacisk, presja itp, wiec po co... :) ja zawsze mowilam ze sie nigdy nie hajtne, a jak mie mój zaproponował to sie zgodzilam i sie ciesze ;)

mow za siebie, moj facet uwielbia obdarowywac mnie kwiatami, a na oswiadczyny dostalam 2 pierscionki jeden prosto z Brazylii

Gość dsdsdds
"mow za siebie, moj facet uwielbia obdarowywac mnie kwiatami, a na oswiadczyny dostalam 2 pierscionki jeden prosto z Brazylii moje psy" Ale to nie zmienia faktu ze faceci maja daleko gdzies pierscionki i kwiaty. To ze Ci dal kwiaty i pierscionek to nie ma nic do tego czy on je lubi czy nie. Jakbys mu dala kwiaty, raz drugi czy trzeci i on by je przyjal z zadowleniem to bys mogla powiedziec ze on lubi kwiaty i nie ma ich daleko gdzies.

Gość wejdź na forum ślubne i
dowiedz się, skoro z życia nie mozesz się dowiedzieć - że oświadczyny to taki rytuał, szopka: oboje wiemy, że chcemy się pobrać, od lat pleciemy na okrągło o wspólnym życiu, a ten cały cyrk: - czy chcesz za mnie wyjść, po tym jak wybieraliśmy razem imię dla naszego dziecka? - Ależ jestem zaskoczona! chyba zemdleję z radości - to jest taka tradycja, niektórzy ludzie są tradycjonalistami.

Gość dsdsdds
Wlasnie szopka, po co wiec uskuteczniac szopke. Oswiadczyny dla faceta sa ponizajace! To zebranie o milosc! Ciekawe jakby sie czuly kobiety czuly gdyby to one musialy sie oswiadczac, juz nie mowie jakby sie czuly gdyby facet nie przyjal ich oswiadczyn.

Gość dsaioes
bo kobiety to lubi,ą gdy mezczyzna sie jej odswiadcza i daje piersionek czy kwiaty . Tak samo jak by lubimy jak klękają przed nami i robią nam loda

moj facet plakal ze szczescia jak sie zgodzilam, chwalil sie wszystkim w okolo.. do tej pory do tego wraca, wiec czy ja wiem czy to takie ponizajace ( nie generalizuj )

Gość dsaioes
kobiety marza o slubach , kwiatach , piersionkach itd . Taka jest ich natura .

Gość dsdsdds
"moj facet plakal ze szczescia jak sie zgodzilam, chwalil sie wszystkim w okolo" Nie widzisz jakie to zalosne?

zalosne? bo co? bo jest szczesliwy? szczescie nie jest zalosne moze zrozumiesz jak sie naprawde w kims zakochasz

Gość aaaaaaaaaa.....
jak ktoś tego nie doświadczył to nie wie jakie to piękne uczucie:) a zresztą nikt nikomu nie każe się oświadczać:) proste

Gość i dlatego się cieszę że jestem
kobietą, i to przede mną się klęka z pierścionkiem i kwiatami :classic_cool:

Gość ummmmmcyjkk
o ja jebie. to taka tradycja :o w czym masz problem? sie nie podoba to sie nie oswiadczaj.. korwa ja tez uwazam, ze to wysoce niesprawiedliwe, ze tylko kobiety nosza buty na wysokich obcasach! to facetom sie szpile podobaja i to im zalezy glownie, zeby w nich laski popierdalały to niech sami te szpile zaloza i w nich chodza - ciekawe jakby sie czuli :P o.. mniej wiecej ten sam poziom tylko odwrocona syt :)

Gość szczerze nie wiem o co Ci
chodzi to byla nasza wspolna decyzja maz zapytal jak widze nasza przyszlosc czy jestem z nim szczelsiwa i czy chce zalozyc z nim rodzine razem pojdjelismy decyzje o slubie wszystko ustalilismy i juz tak oficjalnie z szacunku mojego meza do mnie dostalam pierscionek i uroczyscie zostalam zapytana czy dalej chce byc jego zona zadne ponizenie dla niego wrecz przeciwnie

Gość 9087-987
kobiety nie oswiadczaja sie, bo sa wygodnickie, pasuje im ta "tradycja" wiec po co mialyby ja zmieniac?