Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdołowana mama gimnazjalisty

moje dziecko obraziło nauczycielkę a mąż

Polecane posty

Gość Zdegustowana lecz młoda
Autorka wcale nie jest głupia tylko trzeźwo myśląca, a nie zapatrzona jak wiele kobiet w swoje "idealne" dzieci. Ja też byłam wychowywana tak, że to ja bym jeszcze od rodziców oberwała gdybym coś takiego powiedziała nauczycielowi. I wcale się nie dziwię. Równie dobrze synalek mógł tak powiedzieć sąsiadce czy znajomej rodziców i wątpię by ta osoba nie zareagowała podobnie. A nauczyciel też człowiek. A co do córki Autorki - jeżeli córka jest grzeczna, dlaczego nie ma być pokazywana jako wzór ? A jak synek głupi to i tak nic nie pomoże.

Popieram Cię droga autorko, gratuluję reakcji. Mam tylko nadzieje , że syn nie wie, że ojciec jest odmiennego zdania. Jeżeli jest inaczej to nagadaj mu ode mnie. A co do pani nauczycielki oj musi nauczyć się sztuki opanowania nerwów, albo zmienić pracę dla swego dobra. Niestety doczekaliśmy się czasów, że nauczyciel w szkole nic nie może bo przepisy...

Gość to jest PROWOO
Bo-- 16 chlopak siedzi juz ALBO w Pierwszej pogimnazjalnej ALBO juz jest dawno po testach gimn. i juz dawno zakonczyl uczeszczanie do szkoly po testach , przeciez 3 gimnazj. juz nie uczeszczaja na lekcje wiec to jest prooowwooo

nauczyciel powinien być przykładem. kobieta nie miała prawa uderzyć dzieciaka! trzeba trzymać nerwy na wodzy i inaczej sprawy załatwiać.

Gość Ja bym pogadała w tym guście
żeby zrozumiał, co zrobił tej kobiecie. Na zasadzie, czy chciałby, żeby coś takiego spotkało ze strony jakiegoś mężczyzny bliską mu kobietę (np. Ciebie, jego matkę). Co musiała czuć ta kobieta, poniżona na forum publicznym, jak bardzo musiała stracić panowanie nad sobą, że aż uderzyła. Czy naprawdę uważa, że powinien skarżyć na nią jak dziecko dyrektorowi. Czy uważa, że tak się zachowuje mężczyzna wobec kobiety. Czy rozumie, że musi ją przeprosić również na forum. Jeśli chłopak był dotąd wychowywany w poczuciu pewnych wartości i był to tylko szczeniacki okrutny wygłup, to jest szansa, że zrozumie. Aha, rozmawiać MUSI mąż - jak wzór mężczyzny, bardziej trafi, że mężczyzna ujmuje się za kobietą. Jeśli chodzi o nauczycielkę. Oczywiście, że nie wolno jej bić uczniów. Ale ona w tym momencie zareagowała jak człowiek, kobieta, którą jest, impulsywnie, musiała być doprowdzona do ostateczności. Dążyłabym do polubownego załatwienia sprawy (gdyby to był mój syn, też bym nie chciała, by miała jakieś problemy).

Gość Ja bym pogadała w tym guście
A, autorko, jesteś wspaniałą, mądrą matką, niewiele teraz takich. Pozdrawiam serdecznie.

Gość vvvcvb
co robi 16 letni chlopak w gimnazjum?? przeciez jest juz dawno po testach i nie chodzi sie juz do szkly :D , fakt, prowo

Gość serpotu
za uderzenie nieletniego mozna isc na pierdla