Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marantha

Mam mysli o zakonie od 6 lat. Myslicie ze powinnam sprobowac?

Polecane posty

Gość Marantha
osttni rok studiow zaocznych, nie pracuje obecnie,

Gość Marantha
Napisalam Tom;) Oj nie.. Każde zycie jest ciezkie, i te swieckie i zakonne...Pan Bóg każdego doświadcza..

Apropo myśli o wstąpieniu do zakonu nie wahaj się ani chwili, zobaczysz jaka będziesz szczęśliwa, życie świeckie jest bardzo trudne, musimy zmagać się z takimi ludzmi jak ten ateista ,a wierz mi to nie jest nic przyjemnego. Tam będziesz miała spokój , będziesz żyła miłością do BOGA i do ludzi. Sory, ale to stek bzdur. Znałam kiedyś zakonnicę, i przyznwała, że większosc osob jest bardzo nieszczesliwa w zakonach. Bo większosc idzie tam na zasadzie samoukarania się- jak rzuci je chłopak, bo nie mają pomysłu na życie, są załamane, itp. Mówiła, że osoba nieszczęśliwa nie może szukac szczęśćia w ten sposób. Że do zakonu trzeba isc szczęsliwym pogodnym, uśmiechniętym. Trzeba to lubic, a nie może byc to jakaś kara. Tak na marginesie- kobiety baardzo zle znoszą takie rzeczy i większosc chce faceta i rodzinę. Do tego, nawet jak motywacja będzie dobra, to w zakonie nadal będzie pełno takich sfrustrowanych w głębi swym wyborem, złamanych życiem kobiet, co będa dogryzac i stanowic totalne przeciwnieństwo chrzescijanina. :( I trzeba będzie jakoś z tymi chorymi ludzmi życ, co raczej nie stanowic będzie ulgi dla i tak ciężkiego losu.

bycie w zakonie to nie taka latwa sprawa musisz spytac siebie czy naprawde jestes na tyle silna by to zrobic czy jestes w stanie porzucic uciechy zycia jakie ci oferuje, wiec czy wiesz dlaczego chcesz porzucic wszystko i oddac sie Bogu???

Ja znam dużo osób, głównie zakonników ale i też kilka sióstr i są to fantastyczni i życiowi ludzie :) chciałbym być tak radosny na co dzień jak oni.. daleko mi do tego jednak :/

A moja teściowa z kolei przez rok mieszkała w sierocińcu prowadzonym przez zakonnice. I kiedyś myslałam , ze te filmy o okrutnych zakonnicach to bzdura, ale z tego co ona mówiła były tam prawdziwe sadystki. Raz dostała od jednej kare żeby nie jesc 3 dni, i to za jakąś totalną bzdurę!

Gość zniesmaczony stylista
mnie keidys podrywal podstarzały zakonnik , nawet nie wiedzuałem ze ejst zakonnikiem. dopiero pózniej mi wyjawił.... najlpesze ejst to ze ja jestem hetero

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ksauhdaukhe kaushkuash kasuhekaushe OPETALO MIE kauhskuhsd kuahskuhasdku hkuahskuhas

Gość halotuziemia
Nikt Cie nie zmusi do zostania, jelsi Ci sie nie spodoab Nie powinni miec pretensji, jelsi zrezygnujesz ale moim zdaniem powinnas isc, bo jak nie pojdziesz to mozesz zalwoac cale swoje zycie widocznie On Ciebie potzrebuje, skoro masz takie mysli, zeby isc :) Powodzenia !

Gość Marantha
Jestem w szoku, bo właśnie zajrzalam na kafeterie, a tu mój post na pierwszej stronie;) Niestety,m chyba jednak nie wstąpie.. Mam problemy w kęgosłupem;(( Nie wiem czy zycie zakonne z takimi problemami jest mozliwe..

Gość halotuziemia
Marantha Jestem w szoku, bo właśnie zajrzalam na kafeterie, a tu mój post na pierwszej stronie Niestety,m chyba jednak nie wstąpie.. Mam problemy w kęgosłupem;(( Nie wiem czy zycie zakonne z takimi problemami jest mozliwe.. --------------------------------- obyś tylko tgeo nie zalwoala potem.

Gość Marantha
Wiem.. Wiem, że moge żałować.. Sama nie wiem co mam robic;((

Gość halotuziemia
Marantha Wiem.. Wiem, że moge żałować.. Sama nie wiem co mam robic;(( ----------------------------------------------- Znasz jakiegos ksiedza ? Takiego, z ktorym mozna porozmawiac ? Jesli tak to idz do niego. Jelsi nie to poszukaj konaktu do x Piotra Pawlukiewicza, w Warszawie w Sw. Annie odprawia msze i jest znany z dobrego podejscia do mlodziezy, do ich problemow itd. Poza tym, moglabys np. isc na pielgrzymke, zobaczyc czy taki klimat Ci odpowiada. Tam chodza zakonnice czasem, moglabys pogadacz nimi.

Gość Marantha
halotuziemia, ja jezdzilam na Gore Św Anny:)

Gość Marantha
Ksiedza Pawlukiewicza znam jedynie z konferencji;)

Gość NieWiemCoZrobiccc
halotuziemia jestes tam;)