Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwintesencja_kobiecości

Kobieta na męskim polu

Polecane posty

Witam :) Chciałam Was zapytać o to co zawarłam w temacie ..."kobieta na męskim polu" . Co sądzicie o kobietach, które mają takie ambicje aby wykonywać zawód który wg. powszechnych stereotypów jest zawodem męskim ? Jestem młodą, atrakcyjną kobietą. Korzystam z życia na 100 % , mam swoje marzenia i plany. Obecnie jednak skupiam się na jednym. Jestem wręcz zauroczona pracą kierowcy. To nie jakaś chwilowa zachcianka, bo myślę o tym od ponad 2 lat. Zastanawiam się tylko czy kobieta jest w stanie poradzić sobie w takim miejscu ? Ostatnio usłyszałam, że "baba" nie nadaje się do takiej pracy bo jej miejsce jest w domu. W zupełności się z tym nie zgadzam, jestem silna i odważna , lubie podejmować nowe wyzwania . Chętnie dowiedziałabym się od zawodowych kierowców jak to na prawdę wszystko wygląda z Waszej strony. Czy kobieta ma szanse wejscia w takie środowisko i czy to aby na pewno dobry pomysł ? Z góry proszę osoby który mają tendencję do podwyższania swojej samooceny poprzez głupie i złośliwe komentarze na forach internetowych o nie wypowiadanie się :) Pozdrawiam.

Mnie takie teksty motywują do działania, i pokazania, że poradzę sobie tak samo, a nawet lepiej niż facet. Ja czasem pracuje na budowie i faceci (budowlańce-robole) są strasznie zaskoczeni, że tyle wiem o budowlance, mieszaniu zapraw itp. Łechta to moje ego :classic_cool:

Nie sprecyzowałam :) kierowca ciężarówki :D