Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fhfjfjdjdjdjd

pytanie dotyczace matury

Polecane posty

Gość fhfjfjdjdjdjd

Mam pytanie dotyczace matury z jezyka ang. Otoz w liscie i w krotkiej formie bylo wyraznie napisane zeby napisac list do KOLEGI. A ja nie wiem czemu moze ze stresu napisalam do kolezanki. Tzn chodzi o ten sam zwrot na pocz, droga kasiu, reszta jest ok. Czy myslicie ze za to moge dostac az zero pkt za cale zadanie??? Bo jesli tak to moge sie pozegnac z pozytywnym wynikiem z matury, nie ma szans;/

Gość pannaaaa eeeem
moja koleżanka w tamtym roku zrobiła dokładnie tak samo jak Ty i miala ten sam problem. Ale nie obcięli jej za to żadnych punktów. No ale to zaeży jeszcze na jakiego egzaminatora trafisz ;D

Gość jhyfjft
A w poleceniu było "friend" czy "boyfriend"?

Gość fhfjfjdjdjdjd
ufff to troche mnie uspokoilas. Polecenie bylo napisane po polsku ze do kolegi. Ale to tak jak pisalam chodzi tylko o ten poczatkowy zwrot z imieniem, reszta jest ok. Troche moga obciac, boje sie tylko tego zeby nie dali odrazu 0 pkt za calosc bo to by byla tragedia.

Gość fhfjfjdjdjdjd
wypowiedzcie sie ktos jeszcze, prosze:)

Nie ma w poleceniu "napisz listo do kolegi", tylko jest napisz list do kolegi i: ......... oceniane są te podpunkty, czy napisałaś np. gdzie byłaś na wakacjach i co tam robiłaś. Jestem egzaminatorem, co prawda z niemieckiego, ale to nie ma znaczenia. I oceniam te podpunkty, czy są w liście zawarte te informacje, a nie do kogo skierowany jest list. Ważne, że jest nagłówek. Poza tym matury z języków są już sprawdzone, więc teraz pozostaje Ci tylko czekać na wyniki.

Gość ggggbjhgjhg
na pewno nie dostaniesz 0 pounktow! co najwyzej odetna Ci jeden punkt 9chyba za forme) a i to niekoniecznie ;) spokojnie :) :)

Gość fhfjfjdjdjdjd
to dobrze:) dzieki wielkie za informacje

Nie sądzę, żeby odcięto jeden punkt za formę, za to że jest list do koleżanki a nie do kolegi, ponieważ na formę składają się trzy elementy i po ich zliczeniu wpisuje się "duży" punkt.

Gość jkkjkj
0 punktów za formę