Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chomikowa D

co myślicie o in vitro?

Polecane posty

Gość tak jak z kazdej
innej elektrowni.

Gość afdfgfhhjhgj
Ja też wyrażam swoją opinię nie obrażając przy tym ludzi. Właśnie tym się różnimy. Nie mam nic do osób, które chcą adoptować dzieci. Skoro mają takie pragnienia to niech tak robią. A jeżeli chodzi o moje ambicje to nie widzę nic złego w spełnianiu ich.

Gość oczywiscie ze trzeba robic
bachory kretynko :O kto bedzie robil na twoja emeryture?? pracujesz w ogole? to nie robisz na siebie :O po za tym dziecko, arabusy plodza dzieci na potege jak w imie Allaha przystalo, zalewaja juz teraz zachod, niszcza kulture zachodu, wypieraja religie, za 2-3 pokolenia z takim marnym przyrostem naturalnym na zachodzie (kiedy u nas co 3 para ma 2 dzieci na rodziny islamskie przypada 4) nie bedzie bialego czlowieka a o kulturze zachodu beda sie dzieci uczyc w szkole na historii :O to nie jest fatalizm tak sie dziecko sprawy maja, ulegasz propagandzie cynicznych kretynow ograniczonych myslowo, ze dzieci to fe, bo tylko krowy rozplodowe plodza bachory :O nawet nei zdajesz sobie sprawy jak przekladajac to na ekonomie kraju jest malo tych krow rozplodowych :O tu sie nei mysli: tu i teraz ale PRZYSZLOSCIOWO, wiem ze to trudne myslenie dla wielu :O

Gość z jednym zastrzezeniem
religia wypiera się sama poprzez błedy kościoła kat.

Gość Adopcja nie jest łatwa
Moja szwagierka nie może mieć dzieci i próbowała malucha zaadoptowac. Ale zaraz znalazł się szereg przepisów wymagań. Np oboje pracują ale mają zbyt niskie dochody, wynajmują dom a swój mają na razie w budowie i wobec tego nie mają odpowiednich warunków mieszkaniowych i jeszcze cała masa innych wymogów a to wszystko dla dobra dziecka... No ciekawe czy na pewno. Po za tym jak już komuś się uda to cały czas mają kontrolę czy aby dzieciakowi źle nie ma i pewnie dlatego większość decyduje się na in vitro jak mają kasę bo adopcja jest zbyt zawiła a i tak nie wiadomo czy dostaniesz to dziecko najgorzej jak dają tak na próbę przyzwyczaićie się do siebie a potem go zabierają bo coś się nie spodoba. A jak babka urodzi to już nie ma takiego wielkiego halo "dla dobra dziecka" bo jest matka biologiczną a taka zawsze ma prawa do dziecka

Gość Prinzesska27
Ja np jestem adoptowana bo moi rodzice nie mogli miec wlasnych biolog.maluszkow. Ja tez nie moge miec dziecka, walcze od 9 lat juz z nieplodnoscia i po slubie na jesien Bedziemy podchodzic do invitro. Nie mam z tym problemu-jesli uda sie to oddam pozostale zarodki parze,ktora je zaadoptuje. Kazdy ma prawo do podejmowania wlasnych decyzji....

Gość Eminente
Do autorki ffgfgfgfg Po pierwsze wyrazajac wlasne zdanie NIE MASZ PRAWA!!!!! powtarzam NIE MASZ PRAWA!!! wyzywac kogokolwiek ze ktos chce miec wlasnego "bachora" bo dziecko to nie bachor i twoim bardzo ograniczonym stopniem inteligencji od razu nazywasz w ten sposub dziecko z in vitro, ktore jest istota zywa i na ten swiat samo sie nie prosilo od "bachora" a słowo to Dzisiaj to nieznośne, niegrzeczne i rozwydrzone dziecko. W przeszłości miało to określenie jeszcze bardziej negatywne. Oznaczało bowiem ono dziecko, którego ojca się nie zna, czyli dziecko kobiety prowadzącej się niezbyt dobrze. Nazwanie kogoś bachorem jest więc obrazą nie tylko dla niego, lecz również dla jego matki. Wiec tak czy siak licz sie ze slowami!!! a jesli chodzi Ci o to ze skoro ktos zostal przez los obdarowany nieplodnoscia to niech adptuje nie swoje... chociaz natura stworzyla go z instynktem macierzynskim ktory zaczyna sie od poczecia u kobiety nie od adoptowania, to zacznij na przyklad w zimie chodzic nago bez okrycia bo przeciez zostalas stworzona w tak naturalny sposób, ze nie powinno byc Ci zimno wiec zakladanie na siebie ciuchow, kurtek itp jest rzecza sztuczna wytworzona przez czlowieka nienaturalnie. Wyzywasz tez ludzi od szmat... uuu powiem Ci tyle, ze jest takie powiedzenie "gdzie koncza sie argumenty slowne tam zaczyna sie sila" u Ciebie "sila" tkwi w slowach przelanych przez klawiature na pulpit... Jesli chodzi o kwestie kopnietych kobiet w d**e za wyglad to juz jest szczyt cynizmu z Twojej strony!!! bo to akurat nie Twoja sprawa po pierwsze, a po drugie NIE MASZ RACJI!!! Czytajac Twoje wpisy mysle ze mam do czynienia ze strasznie kosciolkowa osoba, i tu moje zdziwnienie bo jestem bardzo wierzacym czlowiekiem, ale w sercu nosze Boga, a wglowie zdrowy rozsadek... Najgorsze w moim monologu do Ciebie jest fakt, iz wszystkie moje tu napisane slowa i tak nie trafia do Twojej osoby, ale nie dbam o to. P.S. tak dla porownania jakim Cie widze czlowiekiem napisze jak obiera Cie mysle otoczenie... Jesli skonczylas szkole chociaz podstawowa to pewnie wiesz kim byl Ignacy Krasicki, pisze tu o tym, ze to nie ja sobie wymyslilem te slowa, tylko ktos kto jest autorytetem... fraszka "Dewotka" Dewotce służebnica w czymciś przewiniła Właśnie natenczas, kiedy pacierze kończyła. Obróciwszy się przeto z gniewem do dziewczyny, Mówiąc właśnie te słowa: "...i odpuść nam winy, Jako my odpuszczamy" - biła bez litości. Uchowaj,Panie boże takiej pobożności!