Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nienia

Mleko modyfikowane

Polecane posty

Dziewczyny, jak Wy wybierałyście mleko? Kierowałyście się radą pediatry? Bo podejrzewam, że jeśli nie ma żadnych medyczny uwarunkowań to pediatra poleca pewni to mleko, którego producent - przedstawiciel najwięcej gratisów daje lekarzowi... I drugi problem - jak wyglądało u Was przejście z karmienia piersią na butelkę? Bo u nas zanosi się na małą wojnę domową - mała na żadną butelkę nawet spojrzeć nie chce:(

Gość SandraSebii
Nauczy sie nie martw sie Jesli masz dobra pozycje finansowa to polecam bebilon ejst naprawde dobry a jesli nie to dobre jest rowniez bebiko

Gość Kartoonik
My dajemy bebiko. Po enfamilu i bebilonie ciezko z kupami było.\ Co do przejścia z piersi na mm- nie pomogę, nasz maluch był czasami dokarmiany z butelki, więc wiedział o co chodzi.

No z kupami, to u nas już jest ciężko, bo mała miała anemię i żelazo dostaje. Ona na początku piła z butelki - odciągałam pokarm i jak wychodziłam to jadła normalnie, ale jak miała ok 3 m-ce dostała "szału butelkowego" i trzyma ją do dzisiaj:(

Gość Kartoonik
a ile ma?

Gość Kartoonik
a próbowalas łyżeczką?

Gość Meza juz mam ;)
Rowniez bebilon polecam.

Łyżeczką je ładnie, generalnie tylko łyżeczka wchodzi w grę, z kubka niekapka też nie chce pić, ale jak jej wodę łyżeczką podaję to pije jak szalona.

Moja córka piła Bebiko, ale miała po nim koszmarne problemy skórne, lekarka przepisała jej Bebilon Pepti, ale mleko było tak wstrętne w smaku, że Mała nie chciała go w ogóle pić, zaś przy Bebiku miała bardzo podrażnioną skórę. Z duszą na ramieniu posłuchałam rad mojej mamy i teściowej bym spróbowała dawać jej mleko krowi i tak od 9 msc życia moja córka pije tylko mleko krowie, wszelkie problemy skórne minęły jak ręką odjął i w życiu już przy koeljnych dzieciach nie będę dawała im mleka modyfkowanego. SZAJS, SZAJS, SZAJS!!

mój mały od urodzenia na butli,tylko że z moim mlekiem-udało mi się tak odciągać 1,5 miesiąca.Niestety mleka było coraz mniej, od początku nie chciał cycka, a dodatkowo zraził się , jak mądra środowiskowa męczyła glodne rozdarte dziecko 1,5 godziny bo twierdziła uparcie, że dziecko umie jeść z piersi,tylko że jest leniwe nie poytrafi dobrze zlapać i za wsszelką cenę próbowała go nauczyć. efekt był taki że mały darł się jak opętany a ta widziała że robi się gorąco to zwinęła dupę w troki i więcej nie przyszła..Kiedy mleka zaczynało być coraz mniej zdecydowałam że idzie na butlę-dostawał najpierw angielskie mleko SMA, ale nie spasowało-bardzo ulewał,bolał go brzuszek i miał kłopot z kupą, a teraz jest na Aptamilu 1 (czyli polski Bebilon) i toleruje dobrze-bóle minęły,nie ulewa-chyba że je baaardzo łapczywie.Jedyny problem to z kupą-nie robi regularnie tylko raz na 2 dni ale taką potężną, albo 2-3 dziennie, 1 w nocy.Byłam z nim w szpitalu z tego powodu i lekarka powiedziała że być może taka jedgo uroda..ale z powodu kup brzuszek go nie boli,ma miękki,nie pręży się więc widocznie tak ma być.

Gość TakaSobieMama
toksyczne babsko --> moze i skornych problemow nie ma ale krowie mleko nie nadaje sie dla takich maluchow.... wiem ze moze uwazalas ze nie mialas wyjscia, ale ja na twoim miekscu wyprobowalabym jeszcze inne... krowie mleko ma duzo laktozy i za duzo bialka, a co za tym idzie mocno obciaza nerki....

moja małą pije Bebilon ale to fakt...to jest drogie mleko ;/ najpierw dawałam Nan ale nie wiem czy po nim czy po czymś co zjadłam bo troche cycusia jeszcze córka jadła ale wyskoczyły jej paskudne krostki na policzkach i na rączkach. Jakiś czas była na bebilonie ha a później przeszłam na zwykły i jest dobrze jak narazie. a powiem Ci, że u mnie była wojna z butelką....malutka była kompletnie "cycusiowym" dzieckiem, ja kpróbowałam dać butelke bo miałam mało pokarmu po zapaleniu to ta wpadała w histerie prawie , płakała aż usypiała z tą butelką. Przez dwa dni jadła może połowe tego co zwykle a jednego dnia to pół dna nic nie jadła i na wieczór skapitulowałam i dałam cycka. Czwartego dnia wojny złąpała smoka uspokajacza,później odrazu butlę i już nie było prostestó :) ale malutka aż z wagi spadła ;/ a do lekarza jak zadzwoniłam sie pytałam co robić to powiedział że jak zgłodnieje to zje. No i chyba faktycznie tak było ;/ Ale mojej sąsiadki koleżanka chciała przestawić córke na butle i ta nic...brał ją normalnie odruch wymiotny jak czułą butle i nie dała sie przekonać.Dobrze, że miała już sporo diete rozszerzoną to dawali jej troche mleko łyżeczką a tak to kaszki itp na mleku.

wiadomo, że mleko krowie jest ciężkie dla dziecka,ale moja mama te dwadzieścia pare lat temu jak urodziął mojego brata to ciężko wtedy było dostać mm i od 3 miesiąca był na mleku krowim(tak mi mówiła). Tylko nie tak prosto podgrzane i już,ale mówiła, że lekarz kazał rozcieńczać to mleko i przegotowywać. Teraz są mm to można kombinować,ale wtedy był problem.

ja karmie aktualnie gerberem wcześniej bebilonem ale jest strasznie drogie....Gerber jest za 12 zł za 350g syn czuje sie ok więc się cieszę, boza tym ten gerber ma jakieś tam bakterie jak w mleku matki :)

teraz to chyba wszystkie mleka mod mają bakterie jak w mleku matki ;) Też mnie kusi zeby pzejść na Bebiko, bo Belbilon u mnie kosztuje 21zł za 400gr a 39zł za 800gr.

13:11 [zgłoś do usunięcia] TakaSobieMama toksyczne babsko --> moze i skornych problemow nie ma ale krowie mleko nie nadaje sie dla takich maluchow.... wiem ze moze uwazalas ze nie mialas wyjscia, ale ja na twoim miekscu wyprobowalabym jeszcze inne... krowie mleko ma duzo laktozy i za duzo bialka, a co za tym idzie mocno obciaza nerki.... Pokolenia na krowim mleku się wychowały i były o niebo zdrowsze . Mleko modyfikowane, tak jak szczepionki skojarzone itp. są chwytem marketngowym by ktoś na głupocie ludzkiej mógł zarabiać. Dlatego wciskają kit, że mleko krowie jest szkodliwe dla małych dzieci i żeby podawać tylko mleko modyfikowane. Każdy robi jak uważa, a ja już nie dam się nabić w butelkę.

Gość TakaSobieMama
Jeszcze kilkanascie lat temu mleko krowie bylo inne, rzeczywiscie mozna je bylo uznac za "zdrowe", tak samo zreszta jak i cala reszte zarcia.... Oczywiscie ze kazdy rob jak uwaza :) ... napisalam tylko ze ja na Twoim miejscu wyprobowalalbym jeszcze inne mleko modyfikowane zanim przeszlabym na krowie ....

Gość TakaSobieMama
A co do tego zarabiania... mnie akurat mleko modyfikowane kosztuje mniej niz wydalabym na DOBRE mleko krowie :P (nie mowie tu o mlekach pasteryzowanych ani o UTH, bo tego syfu sama bym ie nie napila :O tylko o SWIEZYM mleku)

Ja mojego brzdaca karmię Enfamilem - poleciła mi koleżanka, ale potem skonsultowałam z pediatrą i powiedziała, ze ok. Toleruje dobrze, kupki robi raz dziennie, nie jest bardzo marudny, ani płaczliwy, więc chyba mu dobrze służy i brzuch go po tym nie boli. Ale każde dziecko jest inne, więc co jednemu służy innemu może szkodzić. Toksyczne babsko - nie siej zamętu. Kiedyś nie było internetu, a mimo, to teraz siedzisz i klikasz.

Gość mamamam
ja karmie bebilonem i kupuje 800gramow za 47zł:/ i wystarcza ledwo na tydz;/ droga sprawa

Dzięki dziewczyny:) Rzeczywiście drogi ten bebilon na dłuższą metę, skoro opakowanie 800 g na tydzień starcza tylko.... Sama już nie wiem, z tego co tu widzę, to w grę wchodzą poza bebilonem bebiko, nan i gerber....zobaczymy, co ten pediatra powie. A ta wojna butelkowa to mnie przeraża...ja wiem, że dzieciak się chyba nie zagłodzi, ale ja już kilka razy próbowałam jej kaszkę na noc dać i była masakra - wyła tak długo, że aż się sina robiła i musiałam podać pierś żeby ją uspokoić...:(

No i pediatra kazał małej podawać mleko HA. Tyle się dowidziałam. Czy będzie to bebilon, nan czy co innego to już sama muszę zdecydować... I oczywiście nie obyło się bez wykładu, że nie powinnam dziecka od piersi odstawiać.... Zirytował mnie tylko:(