Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majka***

beta hCG rosnie za szybko?!? o co chodzi?!

Polecane posty

Gość poletka
kochane moje a jesli ja we wtorek robilam bete i bylo 92 a w piatek 404 to co mam myslec. dodam ze w lipcu poronilam w 9 tygodniu, mialam lyzeczkowanie macicy i jestem przerazona. prosze pomozcie mi zinterpretowac te wyniki

a bywa tu ktoś jeszcze? ja w piątek 7.11.2014 beta 204,2 w środę 12.11.2014 beta 2042,8 czyli wzrosła o 10 razy.. niestety nie mogłam zrobić drugiej bety szybciej. Czyli od pierwszej do drugiej minęło 5 dni. Czy taki wzrost jest ok?? ktoś coś?

Gość gość
Nie jest normalny. Prawdopodobnie to zaśniad groniasty. Idź jak najszybciej do ginekologa.

Gość gość
"Uważa się, że we wczesnej ciąży stężenie beta hCG powinno wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Po szóstym tygodniu ciąży prawidłowa szybkość narastania poziomu beta hCG ulega zwolnieniu. "

dodam jeszcze, że jestem w 5 tygodniu i tak wynika z tej bety.. OM 4.10.2014 owu. wg pomiarów temp. ok 24.10.2014 beta nie jest za wysoka w stosunku do tygodnia ciąży ... pogubiłam się już :(

Gość gość
W przypadku bety zakresy są szerokie ale najważniejszy jest prawidłowy przyrost. Umów się do ginekologa bo bez usg można tylko gdybać.

Gość gość
No to musisz poczekać na wizytę. Mówią, że duzy przyrost bety może oznaczać bliźnięta.

zobaczymy, co ma być to będzie:) jakoś jestem dobrej myśli. Przyrost jest duży natomiast nie musi od razu oznaczac najgorszego. Dam znac po wizycie o co tam dokładnie chodzi :)

Gość gość
Gabi Gie to zupełnie normalny wzrost. No trochę większy niż o 100% na 48h, ale bez przesady. Od piątku do środy minęło 5 dni, czyli powinno być około 2,5 podwojeń. Zaczynamy od 204 w piątek, potem w niedzielę mamy 408, we wtorek 816 i wtedy w czwartek by wypadało 1632. U Ciebie juz w środę jest to 2400, ale to nie jest jakiś dramatycznie wielki wzrost. Biorąc pod uwage to, że każdy z dwóch wyników mógł być obarczony błędem, ja bym sie w ogóle nie przejmowała! Uszy do góry!

dzięki "gościu" :) już straciłam jedno dziecko stąd moje obawy :( na pewno dam Wam znać co i jak jak tylko się dowiem :)

dziewczyny wszystko jest ok :) żaden zaśniad i niestety też nie bliźniaki :) dr powiedział, że owszem, przyrost naprawdę spory ale od oczątku beta była na wyższym poziomie. Na USG wszystko w jak najlepszym porządku :) pozdrowionka

Gość gość
A ja 22 dc 39.9 32 3600. Mam się martwić? ?

Gość gość
Może któraś będzie jeszcze szukała informacji w tym temacie, a ja postanowiłam, że jak wszystko będzie dobrze, to napiszę jak było u mnie. Pierwsza ciąża - poronienie, więc druga tym większy strach. Pierwsze badanie bety 577, drugie 48 godzin później wyższe nie o 66% jak miało być, tylko o 500%. Strach totalny. Myślałam, że zwariuje. Teraz moje 500% przyrostu bety leży mi na rękach, zdrowe i cudowne. Jak widać nie zawsze taki przyrost oznacza zaśniad czy ciążę mnogą. Powodzenia

Gość paula16123
Dziewczyny we wtorek beta 470 a w piątek 1764 czy to poprawny wzrost? W maju miałam lyzeczkowanie ponieważ ciąża się nie rozwijała bardzo się martwię

Gość gość
paula16123 2016.11.19 napisz proszę co dale z Tobą. U mnie jest podobnie i bardzo się boję