Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hormony

Niedobór hormonów

Polecane posty

Gość hormony

Jak wyregulować gospodarkę hormonalną czy istnieją leki bez recepty ?

Gość apaulina
a skad wiesz ze masz niedobór

Gość hormony
Potwierdzony badaniami oraz ok. 3 letnim leczeniem PCOS

Gość apaulina
to jak robiłas badania to lekarz ci powinien cos przepisać a nie szukaj na wlasna ręke

Gość hormony
Witam, Piszę gdyż chciałabym zasięgnąć rady kogoś doświadczonego. Od paru lat (ok.3) leczyłam się na PCOS po ostatniej wizycie u lekarza oznajmił mi, że odstawia tabletki, ponieważ zbyt długie przyjmowanie nie jest wskazane. Stwierdził abym zgłosiła się ponownie gdy miesiączka nie będzie się pojawiała przez dłuższy czas. Nie mam jej już dwa miesiące podobnie miałam z poprzednia styczeń luty brak marzec normalnie i teraz kwiecień maj to samo. Nie przyjmuje już żadnych tabletek od grudnia. Moja masa znowu się zmniejszyła wszystkie kształty na skutek braku hormonów zanikły co najgorsze uderzenia gorąca nadmierna nerwowość zle samopoczucie niska samoocena stany depresyjne wręcz. Jeśli pójde do innego lekarza będe musiała robić kolejne badania ktore robiłam w marcu zresztą jeśli obecny lekarz zlecił przerwanie terapii to myśle, że na wskutek podania tej informacji kolejny również poprze jego zdanie. Nie mam zamiaru go okłamywać ( bo po co ) chciałabym po prostu nadal utrzymywać stały poziom hormonów, dzięki któremu moja gospodarka hormonalna będzie pracowała jak należy. Nie wiem natomist jakie środki stosować czy jest ktoś w stanie podać takie, które będą miały podobne działanie do tabletek antykoncepcyjnych ? Przy czym antykoncepcja nie jest mi potrzebna dlatego próbowałam już zaraz po odstawieniu tabletek naturalnych sposobów w postaci fitohormonów jednak bez żadnych efektów.. Nie wiem co zrobić w tej sytuacji czy ktoś mógłby posłużyć jakąś radą ? z góry dziekuje mój post z innego forum

Gość do Autorki ....
trudno jest ci pomóc, ja piję zioła ale nazwy nie pamiętam dokładnie (jestem poza domem), mają mi wyregulować gospodarkę hormonalną

Gość hormony
Ale czy Twój problem jest zbliżony do mojego masz niedobór ?

Gość hormony
Jeśli tak to prosiłabym o opisanie jak długo je stosujesz i przede wszystkim czy pomagają ?