Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co do spania?

Bo juz nie wiem

Polecane posty

Gość Co do spania?

Moj synek ma w niedziele 3 miesiace, od urodzenia spi w koszyku wiklinowym na podstawie obok naszeglo lozka. Wiem ze za okolo miesiac, moze poltora bedzie juz za duzy na ten koszyk :( No i pozatym moze juz zechciec sie przewracac sam na brzuszek albo na boki i koszyk tego nie wytrzyma. Wiem, obok jest jego pokoik - ma piekne lozeczko - w ktorym nie boi sie spac - bo zawsze na wieczor usypia w swoim lozeczku a jak my idziemy spac do go przenosze do koszyka kolo nas. Wiec nie bylo by problemy zeby np za miesiac go zostawic poprostu na noc w lozeczku...problemem jestem ja. Wiem ze do pol roku jest najwieksze ryzyko smierci lozeczkowiej - wiem ze nie wazne czy obok mnie w koszyku czy w lozeczku u sibie - gdyby sie nie daj boze to stalo to mu nie pomoge bo on od miesiaca juz spi ladnie cala noc - wiec i my cala noc spimy. Ale jakos bezpieczniej sie czuje gdy mam go obok i moge sobie posluchac na wieczor jak oddycha. No i wlasnie problem w tym ze nie mam jak przeniesc lozeczka do naszej sypialni - tak by bylo idealnie do tych 6 miesiecy - ale nie zmiesci sie. Potrzebuje wiec jakiegos rozwiazania. Nie wiem, sa jakies wieksze, stabilniejsze koszyki, kolyski cos?

Myślę, że mały spokojnie mógłby spać u siebie (nasza córka od urodzenia śpi w swoim pokoju) ale jeśli nie możesz się przełamać....Może kup po prostu monitor oddechu? Są takie cuda teraz najróżniejsze, kładziesz to, np.: pod materac i jak tylko dziecko nie oddycha przez 10 s to się alarm włącza...Generalnie wybór tych urządzeń jest ogromny. Wiem tez, że są takie jakby wkładki do łóżka rodziców, że dziecko śpi w ich łóżku ale ma jakby wydzielona swoją przestrzeń, wiec nie ma ryzyka, że się go przygniecie niechcący.

A może jest opcja, abyś to Ty się przeniosla ze spaniem do pokoju dziecka? Ja tak robię. W sypialni małżeńskiej też nie mamy miejsca na łóżeczko, więc zostawiłam starą kanapę w pokoju małego i na niej śpię. Co prawda oznacza to, ze nie zasypiam przy mężu, ale jakośc te trochę się przemęczymy, ponieqważ też sobie na razie nei wyobrażam spania w innym pokoju niż synek. Tym bardziej, że jak się budzi w nocy, to nie płacze bardzo (więc z drugiego pokoju bym mogła nie uslyszeć), a tylko lekko na co ja sie od razu budzę i mogę go przewinąć i nakarmić bez robienia hałasu.

Gość najlepiej tutaj :P
elektroniczna niania albo / i monitor oddechu ... i po strachu :)

Gość najlepiej tutaj :P
Agawa_Agawa --> jak nie placze bardzo to moze moglabys sobie to karmienie i przewijanie podarowac ;) ... moze gdybys Go zostawila to by spowrotem sam zasnal ?

Gość Co do spania?
Nie hce brac malucha do swojego lozka. Jak pisalam spi kolo nas ale nie z nami. Tulimy sie caly dzien, na noc jestem tylko meza :p Chce zachowac jakis balans, i nie moglabym go zostawic samego w sypialni czy cos. No i malucha pokoik jest tak maly ze ledwo jego lozeczko sie tam miesci. Te monitory oddechu strasznie drogie sa, tak patrzylam ale moze to najlepsze wyjscie. Tylko co z tym ze ludki pisza ze to o kant du** rozbic, bo falszywe alarmy i nie dziala itd? Dzieki dziewczyny - jakos mnie podnioslyscie na duchu :)

do "najlepiej tutaj" - nie za bardzo, bo ja budzę się już jak on tylko się wierci, ale wtedy właśnie daję jeszcze na wstrzymanie (skoro się nie obudził) i czasem faktycznei zasypia sam jeszcze na godzinę - dwie, ale czasem widzę, ze się obudzi i pojękuje/popłakuje, ale nie wrzeszczy jeszcze i wtedy go karmię. W sumei i tak przesypia mi w nocy bez karmienia czasem nawet 6 - 7 h, więc nie jest źle :-)