Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość skiz

Łojotokowe zapalenie skóry - co zamiast Elocomu?

Polecane posty

Gość skiz

Witam, Od kilkunastu już lat choruję na łojotokowe zapalenie skóry. Zaczęło się od skóry głowy, potem stopniowo przenosiło się na klatkę piersiową i plecy, aż w końcu wylądowało na twarzy. I właśnie z twarzą mam największy problem - są to swędzące, czerwone obszary w okolicach brwi, nosa, górna warga, podbródek, policzki, szyja i za uszami, które po pewnym czasie brzydko się złuszczają. Wielu dermatologów przepisywało mi już całe tony smarowideł, na które wydałem fortunę. W końcu trafiłem do lekarza, który polecił mi Elocom w płynie. I faktycznie - prawie do dzisiaj pomaga mi to, ale... Używam Elocomu tylko raz w tygodniu - po goleniu - od już prawie 2 lat. Swędzące placki znikają, ale coraz więcej pojawia mi się na twarzy przebarwień i dużych ropnych krost, których przed Elocomem nie było. Wygląda to już nawet trochę gorzej niż niegdysiejsze czerwone placki. Chciałbym z tego powodu Elocom odstawić, ale mój lekarz nadal się przy nim upiera, choć wiadomo, że to sterydy. Nie mam już ani ochoty, ani pieniędzy na zmiany lekarza i wypróbowywanie na mnie kolejnych leków. Chciałbym Was zapytać, na jaki lek niesteroidowy mógłbym Elocom zamienić? Póki co, próbowałem dla odmiany szeroko polecanego Clarsebicu w maści, ale objawy szybko się powtórzyły, więc wróciłem do Elocomu. Chodzi mi o jakiś środek, którym można złagodzić swędzenie i złuszczanie się tych czerwonych obszarów. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować