Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgnfgx

CZY WARTO STUDIOWAC BIOLOGIĘ?

Polecane posty

Gość fgnfgx

chciałabym prowadzic badania itp..

Gość zaraz dowiesz się że można
ale pod warunkiem, że na polibudzie.

Gość fgnfgx
hmm czyli nie warto?:(

Gość jack ill
jeśli chcesz to warto

Warto, jeśli nie traktujesz tych studiów jako "w liceum w miarę podobała mi się biologia, więc jakoś dotrwam do magisterki, a potem się zobaczy". Jeśli interesuje cię praca jako naukowiec, robienie doktoratu itd to jak najbardziej.

Gość lu-cyferek
trzeba wybrać dobrą specjalizacje typu biochemia, genetyka, cytologia

Gość powiem Ci tak
jeżeli nie zamierzasz robić doktoratu - nie warto. jeżeli zamierzasz - jak najbardziej :)

ech takie tematy w środku czerwca świadczą o tym, że tegoroczne maturzystki nie mają pomysłu na swoją przyszłość. Kompletnie nie mają.

Gość pytaniezbyt
biotechnologie, oczywiście, że warto

Gość edsftgserdftgs
Tylko weź taką z dobrą specjalizacją. Badania to bardziej po chemicznych kierunkach, więc w coś chemicznego trzeba uderzać.

Gość powiem Ci tak
biotechnologii w Polsce nie warto. chyba że zamierzasz wyjechać ale to już w trakcie studiów na erasmusa orgazmusa np :P

Gość biolog tegoroczny
w tym roku bronie licencjatu... w zasadzie na biologi się nie broni a przepytują cie z 3 lat.. O kand d rozbić takie studia. Nie można uczyć bo obecnie nie ma kursów pedagogicznych. Chyba że podyplomowka albo biologia na wydziałach pedagogicznych, akademiach pedagogicznych itd. BIOLOGIA NIE DAJE KOMPLETNIE NIC.... gdybym był dziewczyną szedłbym do krakowa biologia z geografią. Jeśli chcesz być nauczycielem najlepsza. Bo geografów brakuje. A co ci z tego doktoratu?? zostaniesz na uczelni za 1500 ja podzienkuje

Gość powiem Ci tak
jasne, 1500 w trakcie doktoratu ale potem mają kupę kasy

Gość co wy za bzdury
co za bzdury, przecież badania można robić po każdej specjalizacji, nie tylko po biotechnologii; liczenie ptaków w puszczy białowieskiej czy analiza składu wypluwki sowy to też badania :o ja studiowałam biologię, było to moje hobby, nie żałuję, uważam, że było warto, ale biologiem nie jestem - tzn. mam papierek, ale zawód wykonuję inny, aczkolwiek jakoś tam powiązany.

Gość biolog tegoroczny
ja jestem specem od sprzętu medycznego. Biologie kochałem... Ale teraz dziękuje ujom z uczelni że mi ja obrzydzili jak tylko mogli. Przez chore wymagania. Mimo przeczytania 2 3 książek i tak były pytania z kosmosu. A na uczelni owszem dobrą masz płace jak masz doktorat i znajomości wtedy liczysz na te 3 4 tys