Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .Uszatka.

Ciśnienie jakieś dziwne

Polecane posty

Gość .Uszatka.

Hej, wiadomo dziś pogoda może wpływać negatywnie na samopoczucie a i mi dziś dała się we znaki. Czuje się skołowana i nieprzytomna - mogłabym ciągle spać nie mogę się skupić. Zmierzyłam ciśnienie i wyszło mi 96/67 a tętno 97, następny pomiar ( po kawie) 100/68 i tętno 102. Wydaje mi się ale zaznaczam że zupełnie się na tym nie znam że to dość niskie ciśnienie ale tętno raczej wysokie, czy ktoś wie co to może oznaczać?

Gość hujowezyciejest
ja kochana miewam 84/50 ale lecze sie na tachykardie moze idz do lekarza,bo ja mialam strasznie skoki cisnienia i wysokie tetno zle sie czułam ledwo zywa no i mam tachykardie.... mam nadzieje ze u Ciebie to z pogody i przemeczenia zdrówka :-)

Gość .Uszatka.
Ja od roku leczyłam się na anemie z niedoboru żelaza, ale ostatnie wyniki (oczywiście pod "wpływem" leków) wyszły bardo dobre, a z ciśnieniem to problem u mnie bywał taki że raz było wysokie a zaraz niskie - ale nigdy nie bardzo niskie, a czasem nie można go było zmierzyć ( i tu zaznaczę że nie tylko domowymi ciśnieniomierzami ale lekarze lekarze pogotowie, oraz na samej izbie przyjęć nie mogli tego zrobić). Tętno miałam zawsze wysokie, nawet do 160 i to bywało powodem omdleń i niesamowitych bóli głowy, a z badań wynika że serce mam zdrowe, nic poważniejszego lekarz pierwszego kontaktu nie stwierdził...

Gość nie martw sie
to pewnie tylko upał i nic więcej

Gość goscc1
witam, mam pytanie mam cisnienie 97/67 mniej wiecej w takich granicach i tętno 98 dodam ze fatalnie sie czuje mam bole w klatce piersiowej od ponad roku dokladnie mostek, jestem ledwo zywa, ostatnio mialam robione przeswietlenie klatki piersiowej lekarz stwierdzil ze mam "byle jakie" serce nie wiem o co mu chodzilo. ponad 4 lata temu bylam u kardiologa powiedzial ze jestem znerwicowana i to jest normalne u nastolatkow, teraz mam 21 lat i coraz gorzej sie czuje. nie wiem czy to ze non stop kaszle moze byc spowodowane choroba serca bo gdzies tak slyszalam, co robic ja na prawde juz nie daje rady jestem ciagle ospala boli mnie klatka, zyc mi sie odechciewa przez to jestem rozdrazniona. wiem ze jak pojde do lekarza to mi znowu powiedza ze jestem mloda i to nic takiego nie wiem co robic.

Gość kuba

W aptece ostatnio spotkałem do 100 złotych taki mały naramienny ciśnieniomierz Simple od Sanity, więc jak szukasz to zajrzyj do apteki, podobno to bardzo popularny model a i cena jest spoko.