Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszka szara ot tak

Do mam z Niemiec

Polecane posty

Gość myszka szara ot tak

Prosze napiszcie mi ile kosztuje złobek w niemczech i czy mozna znalezc miejsce w nim "od ręki"?

Gość myszka szara ot tak
Nie ma tu nikogo kto by wiedzial cos na ten temat??????????

Gość ja mieszkam w niemczech
powiem ci szczerze ze nigdy sie tym nie imteresowalam ale z tego co sie orientuje to miejsce w zlobku zalezy od miasta w jakim mieszkasz.jesli jest miejsce to przyjma.a co do ceny to uzaleznione jest od zarobkow

Gość tez z niemiec
to zalezy do miasta. roznie bywa z miejscami ale ceny sa jak dla mnie za wysokie. przedszkole licza od zarobkow ale zlobek sporo kosztuje. moja sasiadka placila 220euro miesiecznie. te ceny sa naprawde rozne w zaleznosci od miejsca wiec musisz sie dowiedziec tam gdzie mieszkasz

Gość w zaleznosci gdzei sie mieszka
np w Berlinie mozesz znalezsc zlobek za darmo placisz tylko za jedzenie i picie ze tak napisze marne pieniadze np 50 e na miesiac ale np hamburg munchen to juz katastrofalne ceny sa a i miejsc jest malo jak pisze zalezy gdzie sie mieszka ale ceny wahaja sie ok.150-200 e (za 6 h ) plus jedzenie , chodzi o taki od 3 lat bo od 1-do 3 u mnie na bawari jest jeszcze drozsze poszukaj swoje miasto w necie i zobacz ceny u siebie to bedziesz wiedziec a czy od reki ? hmmm trudno powiedziec mozesz to szczescie miec :D

Gość tez z niemiec
od 3 lat to juz przedszkole a nie zlobek;) zlobek jest od wieku niemowlecego. u mnie przyjmuja juz od 4m-ca do zlobka ale kosztuje ponad 200euro

oczywiscie ceny bywaja rowniez bardzo wygurowane

tez z niemiec - no u mnie przyjmuja ale od 1 roku i fakt zlobek jest drozszy od przedszkola u mnie 250 plus dodatki jakies tam ale wiem ze i cenowo tak jest tanio porownujac inne miasta bo i mozna rowniez 400 placic