Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniemowiona55

Boję się lotu !!

Polecane posty

Gość zaniemowiona55

Witam. W tym miesiącu lece do Anglii do siostry samolotem sama.. strasznie się boję tego wszystkiego,tych odpraw itd. W dodatku nie znam angielskiego i boję się że ktoś mi się zapyta tam na lotnisku o coś że czemu podróżuje sama lub coś (jestem niepełnoletnia). Do tego siostra po mnie nie wyjdzie na lotnisko tylko muszę jeszcze iść na przystanek autobusowy i z tamtąd dojechać do Londynu . Nie wiem co mam robić czuje straszny lęk .. Chce mi się krzyczeć POMOCY !!

Gość nie boj sie
na pewno sobie poradzisz, w Polsce mozesz sie zawsze zapytac gdzie masz sie udac na odprawe, zawsze Cie pokieruja, a jesli nawet to i tak samolot nie odleci bez pasazera, bedzie pare razy wzywany, no jak sie nie stawi to wiadomo, ze odleci;) samolotem do anglii leci sie krotko, pozniej wysiadasz z samolotu i po prostu szlam za ludzmi i jak wejdziesz na lotnisko bedzie kolejka-beda sprawdzac dowody, a pozniej jak juz sprawdza to wychodzisz i czekasz na swoj bagaz

Gość danka wons
i słusznie się martwisz, ja tak pojechałam 3 lata temu, angielski słaby ale jednak, matko jaki to był stres, okazało się, że tego dnia jakieś naprawy pociągów się zaczęły i mimo opracowanej trasy musiałam się przesiadać i jechać innymi środkami, taxi nie chciało mnie zawieźć na miejsce bo za daleko a oni jeżdżą sobie po centrum, wreszcie jacyś mili anglicy mi pomogli (poznani w kolejnym autobusie)i podwieźli na miejsce, strasznie się bałam, a już po wyjściu z samolotu na lotnisku strażnik lotniska wypytywał mnie po co przyjechałam, do kogo, czy do pracy - ja jechałam na kurs językowy itd (mają prawo zapytać, mimo, że nie ma wiz) więc stres miałam już od początku

Gość sertyficatt
siostra powinna przysłać kogoś znajomego po ciebie, jak na 1 raz w anglii bez języka to wyzwanie i szok, sama zobaczysz

Gość &&rty**
a bilet masz na ten autobus? czy musisz sobie kupić? na lotnisku to spoko, idziesz za ludźmi, banalnie proste ale w mieście może być różnie, nie wiem czy prosta ta droga do siostry czy z przesiadkami, londyn pierwszy raz robi wrażenie, w-wa się chowa, jak ja weszłam 1 raz do metra w londynie to wyszłam bo ogrom ludzi mnie przeraził, oczywiście po kilku dniach oswoiłam te lęki, czego i tobie życzę

Gość zaniemowiona55
Bilet będę miała już kupiony . Tylko nie wiem czy trafię na ten przystanek i czy wsiąde w dobry autobus. Czuję że właczy mi się panika .

Gość lsklsklskj
Pierwszy raz sama leciałam do Anglii mając 15lat do Bristolu. Normalnie przeszłam w Polsce przez kontrolki a na bilecie masz napisane który to GATE a tam jest tabliczka np. Bristol. Też nie potrafię anglika a jak wracałam zupełnie nie wiedziałam gdzie iść, wtedy wcisnęłam jakiejś pracownicy na lotnisku swój bilet i popatrzylam się bezradnie a ona mnie zaprowadziła do wskazanego miejsca. Zawsze mozesz sie tez kogos przyczepic

Gość zaniemowiona55
a pytali sie Ciebie o coś jak przechodziłaś przed odprawę w Polsce czy w Anglii? i Skąd ja wezmę karte pokładową bo pamiętam jak kiedyś leciałam z bratem to ta pani która stoi przed wejściem na lotnisko coś jeszcze sprawdza i potem przy wejściu na pokład ..

Gość Beauty and the best :D
Spokojnie, kartę pokładową dostaniesz przy oddawaniu walizek :) Pokazujesz tylko paszport albo dowód osobisty i numer rezerwacji i tyle :) Ja lecę sama z krk do bristolu a w bristolu mam przesiadkę do innego miasta :) dasz sobie radę :) tam Ci zawsze ktoś pomoże :)

Gość Beauty and the best :D
a tak w ogóle to lotnisko w Bristolu to duże jest? wie ktoś coś ?