Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dorota1985...

codzienne picie piwka to alkoholizm czy nie?

Polecane posty

Gość Dorota1985...

Moja matka codziennie wypija od 2 do 4 piw, niby wszyscy wiedzą ze nie powinna, nawet nie raz jej mówiliśmy ze powinna się opanowac, ale to nie działa. Pierwsze piwo wypija tuż po przyjściu z pracy, a potem tak co dwie godziny kolejne. Czy moja matka jest alkoholiczką?

Gość niestety ale to już
alkoholizm

Gość kll
alkoholizm

Gość julkaa87
nie dramatyzuj to tylko piwa a nie np wodka czy jakies winsko....sama pije prawie codziennie 1-2 piwa i nie uwazam sie za alkoholiczke nie pije zeby sie upic tylko dla smaku, lubie piwko :)

Gość Milenka M.
To w 100% alkoholizm. Jestem po kilkuletniej terapii DDA, a więc również mimochodem po profesjonalnym kursie na temat uzależnień. Jak w największym skrócie sprawdzić, czy ktoś jest alkoholikiem: (dotyczy to wszystkich uzależnień) Jeśli ktoś ponosi negatywnie konsekwencje swojego czynu, a mimo to nadal go kontynuuje, oznacza to, że jest uzależniony. Jak sobie radzić z taką sytuacją: wszelkie skupianie się na osobie, która pije tylko pogłębiają ten stan. Ma ona np. wymówkę typu "Piję, bo wszyscy się na mnie uwzięli." Należy całkowicie odsunąć się od osoby, która nadużywa alkohol. Powiedzieć jej: Kocham Cię, ale nie akceptuję Twojego picia. Kiedy pije, cała rodzina powinna ją całkowicie ignorować - aby wiedziała, że gdy pije, jest samotna. Tylko w taki sposób można pomóc. Wszelkie skupianie się na alkoholiku potęguje jego problem.

Gość ble ble ble ona i tak wie
przecież nawet autorka usprawiedliwia matkę, że to tylko piwo....no żal jak ktoś pije alkohol codziennie to jest uzależnionym, koniec kropka co innego wypić sobie przy jakieś okazji, na spotkaniu towarzyskim raz w tygodniu w weekend a co innego traktować alkohol jako rutynę każdego dnia no chyba mi nie powiecie że piwo to niezbędny pokarm który MUSI być spożywany codziennie jeśli ktoś nie potrafi zrezygnować z piwa na codzień to znaczy że jest uzależniony

Gość ble ble ble ona i tak wie
widuję takie "gospodynie domowe" rano w sklepie: kupują pieczywo, coś na kanapki plus kilka piw....żenada

Gość Portal Feelbeauty.eu
Big Beautiful Women Projekt. Niesamowicie zaskakujące odkrycie tego co oczywiste! Nie ma kobiet brzydkich...są tylko nie wierzące we własne piękno, atrakcyjność i przygniecione krążącym w społeczeństwie stereotypem ...TAKICH FOTEK NIKT BY SIĘ NIE POWSTYDZIŁ !!! http://www.feelbeauty.eu/news/show/id/57/big-beautiful-women-projekt-niesamowicie-zaskakujace-odkrycie-tego-co-oczywiste.html

Gość ostrzeżenie
codzienne picie piwa wypłukuje wapń z kości i często rzuca się rak szpiku kostnego. Niedawno byłam żwiadkiem takiego zdarzenia. Powiedz jej o tym, może się przebudzi!!!