Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pimpmyskin

czy mozna wyciac pieprzyk?

Polecane posty

Gość pimpmyskin

chodzi mi o taki troche rozlazly pieprzyk i lekko wypukly. Co by sie stalo jakbym go wyciela w domowych warunkach? oczywiscie sterylnosc i higiena zostalyby zahowane.

Gość jack ill
zgłupiałaś?

Gość blamblebli
jak chcesz mieć raka to jasne

Gość nie wiem czy ich za malo
koszt wyciecia to w granicach 200-400 zł z badaniem histopatologicznym, ładną blizną i ze znieczuleniem, w warunkach odpowiednich. aż tak ci żal kasy by ryzykowac zakazenie i paskudna blizne?

Gość pimpmyskin
teraz powanie. Jakie moga byc tego konsekwencje?

Gość jack ill
masz napisane wyżej chirurgiem nie jesteś

Konsekwencje moga byc takie ze ten pieprzyk moze byc rakowy a teraz sie tego juz nie dowiesz. Takie zabiegi mozna robic za darmo na kase chorych wiec nastepnym razem udaj sie do lekarza, a tymczasem przemywaj to miejsce codziennie woda utleniona i stosuj opatrunki

Gość pimpmyskin
moze troche dokladniej to opisze: juz kiedys go wycielam nozyczkami. Byla mala blizna i lekkie zabrazowienie ale malo widoczne (jakby pozostalos po tym pieprzyku) ale on jakby znowu zaczal sie pojawiac i do dnia dzisiajszego jak go ogladalam to wydawalo mi sie ze byl wiekszy niz przed pierwszym jego wycieciem. wiem jestem nienormalna, lae denerwowal mnie. Dzisiaj wycielam znowu i mam nadzieje ze nic ze mna nie bedzie. a swoja droga dlaczego taki pieprzyk moze byc rakotworczy?

Gość Kucia
słuchajcie ja wyciełam sobie sama pieprzyk na ręku jakieś 8-10 lat temu chyba 2 razy:O byłam mała i nie wiedziałam ze tak nie mozna a rodzice sie nie dowiedzieli czy moge miec raka???prosze o odp