Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mariusz-zzz

Szkoła policealna - Informatyka

Polecane posty

Gość Mariusz-zzz

Witam! Od dwóch miesięcy bezskutecznie szukam jakiejś dobrej pracy ( obecnie dorabiam w restauracji). Kwalifikacji nie mam wysokich, jestem po licencjacie, na studia magisterskie narazie mnie nie stać. Pomyślałem o jakiejś dwuletniej szkole. Czy ktoś chodził do Progresu albo kosinusa? Może na informatykę?

Gość Va_s_i
Spróbuj przejrzeć sobie ofertę kosinusa i Progresu. U tych drugich ceny są niezłe ( a niektóre kierunki w ogóle za darmo). Mam znajomego, który tam chodził tyle że do liceum dla dorosłych. Ale inne kierunki też pewnie mają. Pzdr

Gość Ambrozja_ami
Bardzo dobry pomysł z tym kursem, sama może na jakiś wizaż bym poszła. Kiedyś bym się zastanawiała, ale w zeszłym roku moja znajoma poszła na kurs fryzjerski do Progresu właśnie chyba ( tak mi się wydaje, wiem, że coś na P...). Dyplom dostała, przymierza się do otwarcia swojego małego salonu, póki co pracuje u kogoś. Takie rzeczy się zawsze przydają, pracodawca zawsze patrzy na kwalifikacje!

Gość Mariusz-zzz
Dzięki za odpowiedzi. Zaglądałem na kilka stron kilku szkół, jest trochę fajnych kierunków. Na coś na pewno się zdecyduję. Muszę popytać znajomych, przejechać się na miejsce i zobaczyć co i jak. Do Progresu mam w sumie najbliżej więc zajrzę na początku.

Gość leonnnsky
To jest własnie bardzo dobre rozwiązanie, zwłaszcza ze sama szkoła ma tez taki plus ze nie musisz za nią płacić. Musisz sie tylko uczyć.

Gość sssulska
Jak to nie płacisz... To na jakiej zasadzie działa taka szkoła, bo te inne to normalnie ściągaja jakąś wielką kase.

Gość magda1578
Omega jest bezplatna :) chodze na informatyke i jest spoko, bardzo fajnych wykladowcow mamy. I nie place za nic - raz nie moglam przyjsc na egzamin i pisalam w drugim terminie i tez nie placilam :)

Gość jkshdshdhdh
Też od wrześmia wybieram się na informatykę, tyle że do Cosinusa.

Gość gość
Ja teraz tez sobie mysle czy nie lepiej własnie zdecydowac sie na szkołe policealną zwłaszcza ze teraz tak wiele osób pisze na jej temat bardzo pozytywnie.

Gość koleszka23
informatyk w goworku jest na calkiem spoko poziomie...

Gość lukaskowska98
No ale jednak Cosinus to znacznie bardziej znana szkoła i chyba w tym przypadku warto przy niej pozostac.

Gość arkuszowa4445
Ja tak sobie mysle ze człowiek w wieku 19 lat naprawde nie jest do końca pewny tego co chce w życiu robić. I jednak dopiero po skończeniu danego kierunku zastanawiamy sie dlaczego nie wybralismy czegoś innego. Mój kumpel dlatego wybrał szkołe policealną, i po 2 latach już miał wiekszą wiedze na temat tego co wybrać na studiach.

Gość gość
Sądzę, że po informatyce po szkole typu Cosinus dobrej pracy i tak nie załapiesz. No, ale coś może z tego wyniesiesz

Gość Lllelle
Informatyka po szkole policealnej jest bez sensu. Tam niczego nie uczą tak więc pracy po tym nie znajdziesz w tej branży na pewno.

Gość gość
Jak nie uczą? Jestem na II semestrze i właśnie wałkujemy Linuxa i Windows 2008 server

Gość gość
Moim zdaniem to jedna z lepszych szkół jesli chodzi o te wszystkie policealne. Zwłaszcza jesli spojrzeć na kierunki, a tych na pewno jest bardzo dużo do wyboru i kazdy znajdzie tutaj coś dla siebie.

Gość gość
A wiecie ze te szkoły sa naprawde ok. Moja koleżanka to sie tak rozkręciła ze kończy juz drugi kierunek i planuje jeszcze sie zapisac na kolejny. Wiec jak widać nauka wciąga ;)

Gość gość
CZasami własnie kiedy nie uda sie nam dostać na studia takie pojscie do szkoły poliecealnej jest tutaj jedynym chwilowym dla nas rozwiązaniem.

Gość gość
I bardzo dobrze, bo mysle ze teraz po takim kierunku własnie nie ma tez problemów ze znalezieniem pracy.

Gość gość
No widzisz, to dokładnie tak samo masz w Cosinusie, sprawdzałam. Ale do tego masz jeszcze większy wybór kierunków, zwłaszcza takich na czasie.

Gość gość
Pomysl sobie tez ze co teraz znaczy nie miec nawet średniego wykształcenia... Co tak naprawde powie na to przyszły pracodawca.

Gość gość
Oj zeby co niektórzy naprawde nie zwariowali. To nie jest do końca tak jak sie nam wydaje. Liczy sie również to co mamy w głowie. Ja po 2 latach w cosinusie dostałam prace po informatyce. I żaden tytuł doktora nie był mi potrzebny.

Gość gość
A wiecie ze te szkoły sa naprawde ok. Moja koleżanka to sie tak rozkręciła ze kończy juz drugi kierunek i planuje jeszcze sie zapisac na kolejny. Wiec jak widać nauka wciąga ;)

Gość gość
Słuchajcie a co powiecie na szkoły policealne i wszelkie kursy które w nich sa ? czy uwazacie ze warto tam pójsc zeby jeszcze sie dokształcic ?

Gość gość
Ciekawe co maja powiedziec Ci którym nie udało sie zdać matury i wybierają np. nauke w Cosinusie , szkole policealnej. Jestem ciekawa jak taka szkoła jest postrzegana przez pracodawce.

Gość gość
Czasami to presja otoczenia, rodziców. Wiec troszkę jest to jednak zrozumiałe. Kwestia tego jak my do tego podejdziemy.

Gość gość
Ja teraz zdecydowałam sie na Cosinusa i kierunek Komunikacja niewerbalna - mowa ciała. I w sumie to jest to czego zawsze chciałam sie uczyc.