Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madzia_mi

przeziębienie w ciąży jak się leczyc?proszę o rady

Polecane posty

przeziebilam sie macie jakies sprawdzone sposoby na przeziebienie?co moge a czego nie?

Gość może najwyższy czas pójść do
rutinoscorbin i witamina C jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Tak samo jak herbata z miodem czy malinami. Ewentualnie czosnek przemycony w jakimś twarozku. Zdrowia życzę

mi lekarz kazał pić herbatę z lipy, ubrać się ciepło i do wyrka (mówił nawet coś o szaliku i czapce ale z tego nie skorzystałam:)) . Lipa mocno wygrzewa. Bardzo dobry jest też syrop z czarnego bzu. Co do herbaty lub soku z malin to raczej nie bo mogą powodować skurcze.

no i ja i moja siostra leczyłyśmy się lipą w ciąży i radziło nam tak dwóch różnych lekarzy więc widocznie jest bezpieczna

Gość 1000lala2000
Jedyna pewna metoda to spytać lekarza. Tu nie ma co ryzykować. Lecząc się domowymi sposobami można się nabawić jakiejś poważniejszej infekcji, a jak już trzeba będzie brać antybiotyk to nie jest za wesoło. Leć szybko do lekarza :) Pozdrawiam. :)

Gość ja w ciąży wyleczyłam się:
- płukaniem gardła wodą z solą (bardzo szybko przestaje gardło boleć) - nie dopuszczałam do tego, zeby temp. ciała przekroczyła 37,5 stopni, bo to nie jest dobre dla maluszka! więc przykrywanie sie kocami itp. żeby się wypocić nie jest dobrym pomysłem - herbata + miód + cytryna

Gość Ja chorowałam w 14 tyg ciąży
I leczyłam się : NA gardło : płukanie szałwią (wodą z solą nie mogłam bo zrywało mnie do wymiotów) i strepsils intensive Rutinoscorbin + witamina C + wapno Miód + czosnek + masło i to zalać ciepłym mlekiem I sok z malin można pić tak powiedziała mi moja pani doktor herbata + cytryna + sok z malin Ja się tak właśnie leczyłam i przeszło mi ... Z maluszkiem jest wszystko ok teraz jestem w 32 tyg. zdrowia życzę :*