Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabije normalnie zabije

oszukana przez allegro:(((((((((((((((

Polecane posty

Kupiłam telefon na allegro. Paczka przyszła dzisiaj rano, ja byłam w szkole odebrała mi ją mama. Przychodze ze szkoły podjarana, że mam telefon kosztował 400zł więc kurde troszke sie wykosztowałam otwieram pudełko a tam zamiast mojego telefonu owszem poudelko oryginalne, ale bez telefonu. Ladowarka, kabel, wszystko jest, ale telefonu nie ma. Wkurwiona jestem. Noo i co ja mam teraz zrobic. zadzwonilam do tego sprzedawcy, a on mi powiedzial, ze telefon wyslal i ma potwierdzenie. No bo paczke rzeczywiscie nadal, ale bez towaru i co ja mam zrobic. On mowi ze ja tel telefon wyjalam sama i chce wyludzic od niego zwrot kasy. No i co ja mam zrobic no:o nie mam tego telefonu nei wyjalam go:o kurwa no

Gość nie oznacza to ze juz
dlatego ja zaprzestalam zakupow netowych wole isc do sklepu zaplace 20 zl drozej ale mam towar nadal paczke nadal ma potwierdzenie ,a tel moglas sobie wyjac i teraz wyludzac taka to smutna prawda ale komentarza bym mu dala odpowiedniego :O zal

Gość teraz to nic
nie zrobisz, paczki trzeba otwierać przy kurierze lub listonoszu

Gość daj linka do tego
sprzedawcy

W szkole dostałam 1 za kartkówke z tematu "Rozmnażanie człowieka", bo nic nie wiedziałam o członkach. :(:(

Gość jaaaaa234567890-=
a ile sprzedawca mial komentarzy? mial jakies negatywy? daj na neigo namiary

odeślij mu tą paczkę, prawo polskie pozwala oddać zakupiony bez podania przyczyny w przeciągu 10 dni, jeżeli towar został zakupiony poza siedzibą firmy (czyli allegro się łapie) odeślij mu tą paczkę i też będziesz miała potwierdzenie że nadałaś a on odebrał

Nie popuszcze tego tak latwo. Szukam dobrych argumnetow i nie bede jzu ja dzownila tylko ojca poprosze moze jego tak szybko nie zbyje tylko musicie mi poradzic jak to zalatwic no sie otwiera przy listonoszu ale ja nie bylam w domu no:o

macinka naprawde moge tak zrobic? a jesli nie dobierze? kurde moge nadac co mi zalezy mial malo pozytywow, ale tez nie mial negatywow ja bardzo czesto zamawiam przez neta i nigdy nie otwieralam paczki przy listonoszu i nigdy w zyciu mi sie nie zdazylo zeby ktos tak perfindie mnie oszukal a mzoe to listonosz?:o juz sama nie wiem

Gość ja wlasnie kupilam xbox
to nie allegro cie oszukalo tylko sprzedawca.

to nie allegro cie oszukalo tylko sprzedawca.

a jak on odbierzee te paczke bez telefonu przy kurierze?i co wtedy?

Gość nic nie zrobisz nic
moj kolega dostal kiedys cegłe jak kupowal na allegro , ladnie zapakowana w karton :D probowal cos tam ugrac z tym pisal do allegro, nawet byl na policji i nic nie wskoral . Od tamtej pory madrzejszy otwiera przesylki przy listonoszu i kurierze.

no wiem, ze to nie allegro, ale mowie ogolnie bo aukcja na allegro byla. Moze do allegro napisze w tej sprawie? moze oni to rozstrzygna moze powiem sprzedawcy, ze zrobilam filmik jak otwieralam paczke? rozrywalam pudelko itd??? moze sie wystraszy dobry to jest pomysl czy nie przejdzie?

nigdy wiecej zakupow na allegroooooo ehhhhh boze moje pieniadze przepadly ja piernicze:(:(:( naprawde nic nie zrobie. Wiem, ze w sklepie moglam kupic, ale nowy jest wart prawie tysiaka chcialam uzywany, a w komisach tez duzo drozej sprzedaja na allegro byla okazja

no właśnie ryzyko jest takie że otworzy paczkę przy kurierze! zgłoś sprawę na policję i do allegro, pewnie niewiele to da ale przynajmniej bedzie miał nieprzyjemnośći. Przy kim otwierałaś tą paczka?? Może ktoś może potwierdzić że telefonu tam nie było. \jak jest jakiś świadek to idź z nim na policje niech to od razu zezna. Twoje zeznania będą bardziej wiarygodne. I dobrze by było żeby nie był to człowiek z rodziny. Ale pewnie w domu otwierałaś tą paczkę

Gość Halikx
No własnie "okazja" nie wydało sie Tobie to podejrzane? Ja kupuję ale z odbiorem osobistym najlepiej. Z negatywami jak ktoś jest to najlepiej w ogóle nie kupować. Zawsze sie wtedy mysli że mnie tym razem się uda i nikt mnie nie oszuka a tu myk, dotyczy każdego :]

Gość jaaaaa234567890-=
podaj nazwe tego sprzedawcy zeby inni sie nei nabrali trzeba innytch przestrzec przed nim

to mama i tata o tym wiedza otwieralam przy nich. Nikt spoza rodziny tego nie widzial.

Gość zapodaj linka do niego
oblukamy go