Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie mam do... ciebie

pytanie do belik

Polecane posty

ile twoje dziecko ma lat, że przez cały dzień masz czas by siedzieć na kafe? pytam z ciekawości, nie z chamstwa. Albo może powiedz mi jak organizujesz czas że jesteś tu ciągle? nie chciałam być chamska

Gość LunaLunaLuna
jak nie chciałąs byc chamska to trzeba bylo nie zakladac durnego topiku:O

Ale ja się tylko pytam. I to pytanie nie był do Ciebie. Może czegoś mnie belik nauczy jak rozporządzać czasem, bo siedziec sobie na kaffe tak często

Gość LunaLunaLuna
pytanie moze i nie do mnie ale wkurzaja mnie takie wscibskie baby,co czasu niby na nic nie .ale do wtykania nosa w nieswoje sprawy to pierwsze:O a nie przyszlo ci do glowy,ze ktos moze ma taka prace ze pol dnia moze bezkarnie spedzic na necie? ze moze dziecko jest w przedszkolu, zlobku a kobieta nie pracuje? ze moze dziecko spi i wtedy siedzi na kafeterii? ??

ok spoko, rozumiem to, ale do jasnej cholery, ona tu siedzi od rana do wieczora. To albo nie ma dziecka, albo nie zajmuje się nim.

Gość andranga
Podaj dokladne godziny wpisow owej belik :D Zobaczymy, czy siedzi non stop

Gość yuyuyuyuyuy
sorry,ale pokaz mi choc jeden topik gdzie DZIS pisala Bellik...czekam!!!!

Gość LunaLunaLuna
ale w czym ty masz problem,ze ona tu siedzi -według ciebie-non stop?? w czym masz problem bo nie kumam:O

zaraz udowodnię.

jej siedzenie, jej problem nam nic do tego chce to się udziela, nie to nie po co się wtrącać w jej życie

Gość yuyuyuyuyuy
czekamy na te topiki

pierwszy 09:59 [zgłoś do usunięcia]bellik Autorko wg mnie cc ma wiele pozytywów! Nie drzesz się z bólu ( jak to jest przy sn). Ja miałam cc ze względu na oczy, ale u mnie w szpitalu czekali aż zacznie się akcja porodowa a rozwarcie będzie na ok 2 palce. Właśnie przy takim rozwarciu ( gówno takie małe, dopiero przecież to poczatek porodu... skurcze ok 30%) myślałam, że umrę z bólu! W życiu nic mnie tak nie bolało jak te skurcze! Podczas cc miałam znieczulenie podpajęczynówkowe, które działało jeszcze parę godzin po cięciu- więc najgorsze godziny były bezbolesne. Potem fakt- bolał brzuch ale dużo mniej niż przy tamtych skurczach! Położne chętnie dawały coś przeciwbólowego ( ja potrzebowałam raz przed pierwszym wstaniem). Na 3cią dobę wyszłam ze szpitala. Chodziłam prościusieńko, dziecko niosłam ja, wniosłam je też na 3cie piętro bez problemów i zatrzymywania. Równo tydzień po cc poszłam sobie do kościoła ( miałam niecały km...jakieś 700m) i wystałam całą msze. Wszyscy mówią, że po sn dochodzi się szybciej do siebie... i to jest bzdura! Bo nie wiesz jaki będziesz miała poród, ile będziesz miała szwów itd. Jak ja wychodziłam ze szpitala z uśmiechem na ustach i prawie bez bólu ( troszeczkę rana ciągnęła) to dziewczyna po sn, która urodziła tego samego dnia ( i to w dodatku drugie dziecko) szła skulona do kibla kroczek za kroczkiem. Do tego jest jeszcze 1 ważna zaleta ( o ile boisz się bólu). Po cc jak czujesz ból to masz świadomość, że najgorszy ból już masz za sobą bo co godzinę będzie lepiej a przy sn wiesz, że z minuty na minutę będzie coraz gorzej :/

gdzieś ją też widziałam, ale co mnie to obchodzi ile ona tu przesiaduje? moze siedzieć 24 godziny na dobę, jej sprawa

następne... 12:10 [zgłoś do usunięcia]bellik to zalezy gdzie rodzisz- w jakim regionie. U nas na lubelszczyźnie nie ma anestezjologów więc tu nawet za kasę nie chcą zbytnio dawać znieczulania. Ja miałam cc ( ze względu na oczy) i też czekałam troszkę ( jakieś może pół godziny) żeby anestezjologa ściągnęli z innego oddziału. W łaę też za bardzo nie chcą brać- przynajmniej tam gdzie ja rodziłam. baby błagały o znieczulenie do sn, płakały, darły się- NIE! I już :/

Gość andranga
Miedzy 9.59 a 12.10 to dwie godziny roznicy :D W tym czasie mogla juz ogarnac dom, wstawic obiad i polozyc dziecko spac. Ma czas wiec na kafe :P Organizacja, wscibska kolezanko, organizacja sie klania :D

szukam, cięzko mi teraz przypomniec na jakich topikach sie rozpisywała dzisiaj.... ALE ZWRACAM HONNOR, TO I TAK MAŁO... TA CALA ZAJE...FAJNA TO ONA JEST TU OD RANA. PRZEPRASZAM CIĘ BELIK ALE POMYLIŁAM CIE Z ZAJEFAJNA. sORRRY

ależ organizacja, czy też nie, nie nasza sprawa nie wiem dlaczego niektóre osoby tak namiętnie interesują się życiem innych

Gość yuyuyuyuyuy
i co, to wszystko?? o ja piernicze:D:D:D bellik,faktycznie NON STOP siedzi na kafe:D i napisala dzis az dwa posty:D:D:D

Gość andranga
No to dawaj godziny postow zajefajnej. Moze pisze tak czesto jak belik :D:D:D:D:D:D

OCZYWISCIE ŻE WSTWIE. BO SZKODA MI JEJ DZIECKA, PEWNIE SAMO W ŁOŻECZKU LEŻY, A ONA CAŁY DZIEŃ NA KAFFE

Gość kokosowa chatka
wiesz co autorko,pierdolnij sie ty czyms ciezkim w ten pusty łeb moze ci sie polepszy

dziecko najprawdopodobniej ma się świetnie, wiec daj kobietom żyć autorko

a więc tak... ostatnio na kafe mało siedziałam... co prawda dzisiaj napisałam parę postów ale siedzę gdzieś od 12 ;) Jakiś czas temu przesiadywałam więcej a teraz poznałam sąsiadkę ( niedawno się przeprowadziłam) i trochę sobie pogadamy czy jej pomogę a to z dzieckiem a to coś także ostatnio niewiele siedzę. Ale pytasz skąd mam tyle czasu... Dziecko moje ma 5 lat. Od urodzenia bardzo spokojna i grzeczna dziewczynka. Chodzi do przedszkola do grupy, która jeszcze leżakuje ( 3-4 latki. 5 lat skończyła teraz niedawno) więc w przedszkolu jest od 8.15 do 15.00. W tych godzinach mi się nudzi, więc szperam po necie. Sprzątania mam niewiele, bo wiadomo, że jak kobita w domu jest to codzienne sprzątanie zajmuje góra pół godziny więc co mam robić? Czasem poczytam książkę, z psem się pobawię... poza tym zostaje tylko internet :) Jak mieszkałam w Lublinie miałam więcej ciekawych zajęć. Teraz mieszkam w małym mieście gdzie wieje nudą....

WIECIE TO JEST SZOK, CZYTAM TEMATY I NA WSZYSTKICH OD RANA SIE WYPOWIADAJA ZAJE...FAJNA. ACZGAR(CZY JAKOŚ TAK) ASIAMIT, TOKSYCZNE BABSKO, GOSIACZEK90, NA KAŻDYM TEMACIE JE WIDAĆ. MATKO BOSKA, A CO SIE WTEDY DZIEJE Z DZIECMI, PEWNIE PO PODWÓRKU W SINO PAS GANIAJĄ. JAKĄŚ OPIEKE SPOŁECZNĄ NA WAS NASŁAĆ. BO ZAL MI DZIECIACZKOW

Gość andranga
Ale wciaz sie burzysz, ze one siedza caly dzien na kafe. Dawaj godziny postow - od rana do teraz :P Bo z belik jakos sie pomylilas :P

bELIK, A JA MYSLAŁAM ZE TY MASZ MALUTKIE DZIECKO, ZWRACAM HONOR, I JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM

złotko nie ekscytuj sie tak moje dziecko ma doskonałą opiekę, a ja jestem akurat w pracy więc nie oceniaj nikogo, jak nie znasz suytuacji rodzinnej a ty jak długo i gdzie się tu udzielasz? nie wiadomo, bo działasz pod pomarańczą i nikt tego nie sprawdzi, wiec nie podniecaj sie i wróć do codziennych zajęć

WYSTARCZY ZE SOBIE POCZYTASZ TEMATY. TO JEST SZOK.

no czekam na ta opiekę społeczną, czekam i nie strasz, bo ja na Cię podam za nagabywanie

Gość andranga
Phi...tak to kazdy moze powiedzic - poczytaj tematy. Nie wiem gdzie one sie udzielaja wiec jezeli mamy ci wierzyc to udowodnij swoje zdanie. W innym wypadku....smieszna jestes :P