Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WscieklyJamnik

Egzamin komisyjny

Polecane posty

Gość WscieklyJamnik

Witam,mam pare pytan ; 1.czy mozna miec dwa egzaminy komisyjne (polski , matma)2. slyszalam ze z jedna jedynka da sie przejsc ,za zgoda rady czy to prawda ? 3.czy moge w tym przypadku np zdac polski a matmy nie i przejsc ... 4. Czy przyjma mnie w takim wypadku do innej szkoly ? 5 albo jak zdam te 2 egzaminy ?

1. Jeśli się zgodzą nauczyciele, to tak. Zależy od szkoły. W jednej można mieć tylko jeden, w drugiej max2, także musisz się popytać dokładnie. 2. Jest takie coś jak przejście warunkowe, ale dotyczy to podstawówek i gimnazjów (nie wiem, w jakiej szkole jesteś). 3. Jeśli u Ciebie nie ma w szkole takiego czegoś jak przejście warunkowe, to wystarczy, że jednego komisa nie zdasz i nie przechodzisz. 4. Jeśli zdasz oba egzaminy to przechodzisz do następnej klasy. Jeśli nie - wywalają Cię (jeśli jesteś w szkole średniej), lub powtarzasz klasę (jeśli jesteś w podstawówce lub w gimie).

Jeśli jesteś w 3 gimnazjum to nie ma warunkowego, więc nie możesz mieć żadnej jedynki.

Jak chodziłam do 2gim (2lata temu), to jeden koleś z 3gim miał dwie jedynki i nie pisał w sierpniu, bo nauczyciele stwierdzili, że w 3gim nie pisze się komisyjnego, bo po co, jeśli rekrutacja do szkół średnich kończy się na początku wakacji. Więc powtarzał klasę.

Gość WscieklyJamnik
Jestem w liceum , no i poraz pierwszy mi sie takie cos zdarza , no rozmawialam z pedagogiem mowil ze da rade z 1 bania przejsc , pod warunkiem ze jest to przedmiot ktory jest kontynulowany w nastepnej klasie i za zgoda rady , a zazwyczaj sie godzi , no i jestem w 2 klasie , i chce sie przeniesc bo mam daleko do szkoly codzienne dojazdy mnie mecza , wstawanie o 5 rano ;/ ps. Dostaje jakis zakres materialu ?

Gość WscieklyJamnik
Bo z polskiego slyszalam ze pestka , pozatym lubie polski , z ta sama baba mialam wczesniej w 1 klasie i mialam 4. ;/ a teraz sie uczepila i nawet jak sie zglosze i powiem wszystko prawie to i tak jedynka ;/

Nie wiedziałam, że w niektórych liceach jest warunkowy. Jeśli w Twojej szkole jest - ok. Propo egzaminu poprawkowego - gdzieś końcem roku w czerwcu musisz podejść do nauczyciela który Cię uczy przedmiotu, z którego masz 1 na koniec (musisz być pewny w 100%) i prosisz o zakres materiału. On Ci mówi, lub daje kartkę z czego masz się przygotować i do poprawki sierpniowej musisz to umieć.

Gość WscieklyJamnik
Yhym . Z matmy to bedzie masakra jakas :( ! Mam nadzieje ze zdam ... Nie wiesz czy ciezki jest ?

Bo z polskiego slyszalam ze pestka , pozatym lubie polski , z ta sama baba mialam wczesniej w 1 klasie i mialam 4. ;/ a teraz sie uczepila i nawet jak sie zglosze i powiem wszystko prawie to i tak jedynka ;/ W tym wypadku jest jeszcze jedna możliwość. Jeśli uczeń nie zgadza się z oceną nauczyciela i uważa, że umie na więcej, to składa podanie do dyrekcji o odwołanie do oceny i egzamin komisyjny. Odbywa się on tydzień przed końcem roku szkolnego - gdzieś tak. Jeśłi go napiszesz na lepszą ocenę niż tą, którą Ci nauczyciel wystawił (w tym przypadku na 2), to nauczyciel zmienia Ci ocenę na koniec roku z 1 na 2, na świadectwie masz 2 i normalnie przechodzisz.

Yhym . Z matmy to bedzie masakra jakas ! Mam nadzieje ze zdam ... Nie wiesz czy ciezki jest ? Zazwyczaj takie egzaminy trudne nie są - w końcu na 2 nie trzeba dużo umieć. Ale zdarzają się przypadki, że nauczyciel nie lubi ucznia i chce go udupić - wtedy jest gorzej.

Gość WscieklyJamnik
No wlasnie chyba tak zrobie bo wiem i jestem pewna ze umie na wiecej ... No niestety z matmy chyba nie obejdzie sie bez komisa ;/ hmm . A jak np nie zdam tego , to bede mogla podejsc do komisa? Dziekuje bardzo Kaitana ;*

Zawsze można przystąpić do komisa, jeśli się ma 1 na koniec. A tej matmy się nie bój - wystarczą Ci podstawowe rzeczy - ale musisz je umieć. W końcu zdajesz na 2, a nie na 5.

Gość WscieklyJamnik
Bardzo dziekuje za informacje :)

Tylko o ten egzamin, który odbywa się końcem roku szkolnego, to nie w każdej szkole jest (w mojej jest), także musisz się dokładnie dopytać.

Nie ma za co :) Jak nie wiesz jeszcze czegoś na ten temat, to pytaj ;);)