Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dahufka

czy można sprzedawać na allegro ,mieć dochody od 5 tys w góre i

Polecane posty

Gość dahufka

nie prowadzić działalności ? musze sie z tego rozliczac gdzieś ?

Gość samon
nie wcale :-) a jak wystawisz fakturę albo paragon? :-) wtedy tylko czekaj na skarbówke i szykuj dużo pieniędzy na kary

Gość dahufka
a jak skarbówka mnie znajdzie ? na podstawie czego ?

Gość spunchbob kanciostoporty
sprobuj - skarbowka ci odpowie szybko

Gość dahufka
no zarobiłam juz przez prawie 3 miesiące i co teraz ?

Gość no jak sie dowie
jestes konkurencja dla sprzedawcow na allegro , ktory prowadza firme, placa nie rzadko sporo kasy za to . Poczekaj to skarbowka sama zapuka bo ktos zyczliwy z Allego doniesie , a wtedy dziewczyno kary nawet do 40.000 tys .

Gość Zarówno płaskodupie
Myslisz ze skarbówka nie ma dostępu do internetu :O organy kontroli znajdują sprzedawce i serwis allegro ma obowiązek udostępnić im dane tej osoby. Nawet ostatnio sa nasilne kontrole.

Gość dahufka
czyli uzależnione to jest tylko od donosu innych sprzedających z allegro

Gość samon
klijent który nie otrzyma rachunku to doniesie :-) niedawno była afera bo pani w punkcie ksero odbiła jedną stronę za 20 groszy i nie dała klijentowi rachunku a ten poczoł sie urażony i doniósł do skarbówki i zapłaciła karę 30 tysięcy :-) r

Gość no jak sie dowie
nie , nie tylko,.Jeszcze od kontroli skarbowki na serwis jak wpadna . Beda wiedziec kto ile zarobil w danym miesiacu etc . Tych co zarabiaja powyzej chyba 500 zlotych miesiecznie , wzywaja szybko :]

Gość dahufka
a jak to przerwe to będę miała spokój ?

Gość a od jakiej kwoty dochodu
trzeba mieć zarejestrowaną działalność??

Gość adddda
możesz sprzedawać na allegro i mieć dochody do 1000 zł ale tylko jeśli sprzedawałaś rzeczy używane

Gość a od jakiej kwoty dochodu
a jak jest z usługami? typu np wróżki, czarodzieje itp?

Gość adddda
skarbówka raczej nie znajdzie Cie wchodząc tylko na allegro, zazwyczaj jest tak że Ci którzy mają działalność i płacą ciężkie podatki mogą Cie podkablować i często tak bywa i wtedy będzie problem

Gość adddda
Wszystko od czego uzyskujesz dochód musisz opodatkować, więc do tego musisz miec założoną działalność

Gość PrzedRozwodem
Słyszałam, że na Allegro maja taki algorytm, który wyławia uzytkowników osiagajacych pewien próg sprzedaży. Tyle, ze nie wiem jaki ten próg. I do tych właśnie puka US. Ważne jest też co się sprzedaje. Ostatnio rozpanoszyły się lumpeksy. Niby każdy ma prawo sprzedawać swoje stare ciuchy.

Gość moze lepiej
"dahufka a jak to przerwe to będę miała spokój ?" ale czemu chcesz przerywac , nie lepiej ci przy takich dochodach zarejestrowac dzialalnosc? jako poczatkujacy- rozpoczynajacy dzialalnosc gospodacza bedziesz miala znizki , nie wiem dokladnie jak teraz to jest - ale ja zakladajac firme placilam po 250 zlotych miesiecznie przez dwa pierwsze lata . I plus taki ze duzoo do domu bralam na firme i biore ( wszystkie srodki czystosci, meble , sprzet, glupi dywan , firany , plus benzyna co miesiac) etc. Ja tam widze same plusy plus jestes ubezpieczona. Wiec jak osiagasz taki dochod to nawet sie nie zastanawiaj tylko zakladaj firme , jak nie bedzie szlo - zawsze mozesz zawiesic firme.