Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jatojatoja

Młodzi pracujący warszawiacy - jak spędzacie czas po pracy?

Polecane posty

Gość jatojatoja

Cześć! Jutro jadę w delegację do Warszawy. Jadę tam na pół roku i zastanawiam się jak spędzacie czas wolny po pracy? Gdzie są jakieś fajne miejsca gdzie można pójść. Chodzi mi głównie o miejsca na łonie natury. Parki, skwerki ale również i przyjemne puby gdzie po ciężkim dniu można wypić dobrego drinka.

Gość do zobaczenia nigdy
ja spędzam wolny czas na Dworcu Centralnym:)

Gość jatojatoja
nie samym domem człowiek żyje :) a na kafeterię szkoda czasu. Pytam bo chciałabym wiedzieć gdzie warto pójsć. Nigdy nie byłam w Warszawie i nie wiem czy nie będę się nudzić.

Ja jestem wolontariuszką w Straży dla Zwirząt na ul. Wolskiej http://www.sdz.org.pl Mamy grafiki na stronie internetowej, na której możemy sie wpisywać. Mamy teraz 4 pieski i ok. 5-6 kotków w klatkach. Kiedy jest Twój dzień, wyprowadzasz pieski, dajesz im jeść, dajesz jeść kotkom, wymieniasz kuwetki. To bardzo relaksujące i budujące zajęcie. Z czasem traktujesz te zwierzaki jak swoje. Przywiązujesz się do nich. Ja chodzę ok. 2 razy w miesiącu, ale chciałabym częściej.

Gość na pół roku?
Przez pół roku to sama spokojnie poznasz miasto na wylot. Teraz jest ładna pogoda, więc jeśli chodzi o czas wolny na powietrzu to są plaże (i knajpy, kluby) nad wisłą, pole mokotowskie, tereny nadwiślane na spacery i wycieczki rowerowe, wycieczki statkiem po wiśle, zoo, i kilka przyzwoitych parków. Warto zwiedzić okolice Warszawy - kup sobie przewodnik i tam się dowiesz.

Swojego czasu mieliśmy również liska. Ostatnio było sporo szczeniaków i było z nimi dużo pracy, teraz jednak już wszystkie poszły do domów i jest spokojniej.

Gość Ilonka81
Ja jak tam mieszkałam to uwielbiałam Pola Mokotowskie za dnia i nocy.

Absolutnie gorąco polecam Cie w weekend odwiedzić http://www.park-linowy-bielany.pl/ Ja tam jeszcze nie byłam. Ale mam wielką ochotę się przejechać. Jak chcesz, to w najbliższy weekend możemy wybrać się z Tobą wspólnie. Bo ja chętnie się wybiorę z narzeczonym. Jeśli kogo nie znasz, może będzie Ci raźniej! Mam 25 lat i nie jestem psychopatką :) ada-85@o2.pl

Gość jatojatoja
Będę mieszkać i pracować na Woli. Chodzi mi o to, czy są takie miejsca gdzie młodzi idą na trawkę, w cień :) Nikogo tam nie znam i jadę trochę w nieznane :(

Gość to zależy w jakiej dzielnicy
będziesz. Wszędzie są parki i kluby, więc trudno coś poradzić, bo nie bęziesz przecież latać z Pragi do parku na Ursynowie czy Ochocie

Gość jatojatoja
Miyoko, wielki dzięki. Na pewno skorzystam ale nie przez najbliższe weekendy bo będę musiała wracać na nie do domu. Ale byłoby miło z kimś się spotkać :)

Ja lubię Park Saski i Park Krasińskich. Ale u nas na trawce nie wolno siedzieć. :classic_cool: 🖐️ Nie piję raczej, więc dobrych drinków nie polecę :D Chociaż kiedyś słyszałam, że dobry bar jest w Porto Praga, zdobyli jakieś nagrody międzynarodowe zdaje się, ale nigdy nie byłam. :) Zresztą jak będziesz miała znajomych w pracy to jakoś powoli Cię wprowadzą. :)

Gość na pół roku?
Nie wiem, gdzie teraz mieszkasz, ale w warszawie raczej młodzi nie chodzą na trawkę. jeśli już to tak jak napisałam - plaże (dzikie i "oficjalne) nad wisłą (ale nie można się kąpać w wiśle!) i pole mokotowskie. W innych parkach jest zakaz wchodzenia na trawę :D

Gość praca w Wawie
w Warszawie to pewnie bedziesz miec czas jedynie w weekendy. O naiwna...myslisz, ze tu sie ma wolny czas :D🖐️

Gość jatojatoja
coooooo??? jak to????? zakaza siadania na trawkę??? to się niegrzecznie zapytam :D po cholerę ta trawka? :D To po co się idzie do parku? :(

Jakby co polecam się na przyszłość, jestem dość towarzyską istotą. Ok. Wiem co będzie dla Ciebie obowiązkowym punktem na mapie. http://www.mmwarszawa.pl/369955/2011/5/7/wielkie-otwarcie-multimedialnego-parku-fontann-na-podzamczu?category=news W pt sob i nd jest pokaz laserów na fontannie. Póki co byłam tam moja mama (ja jeszcze nie :/ ale postaram sie to nadrobić) A ważne jest to, że puszczają też w plenerze na dużym ekranie film o Warszawie. Jak znalazł! Warszawa Ci się przedstawi :) Mama mówiła, że nie informowali, że będzie druga część filmu i ludzie się rozeszli. Tak więc nie uciekaj od razu, tylko czekaj na drugą część.

W parkach siedzie się na ławkach. :classic_cool: Zieleń trzeba szanować i nie wolno deptać trawników.

Może u Krasińskich to Ci zwrócą uwagę, bo tam ciągle policja konna jeździ, ale parkach bardziej odległych od Centrum to nikt Ci nic nie powie. W weekendy to całe trawniki zastawione opalającymi się ludźmi. Widzisz, chodzi o to, że w Warszawie jest gigantycznie duże zagęszczenie ludzi i gdyby wszyscy siadali i chodzili po chodnikach, to nic by z nich nie było i Tereny Miejskie nie nadążałyby siać nowej trawy. Ale spokojnie. Ja mam obok siebie trzy parki i wszyscy w nich plackami leżą.

Gość jatojatoja
hmmm...a jakie to parki? i gdzie mniej więcej?

W Parku Praskim też mało kto na trawie siada, a policja tam zbyt często nie zagląda.

Gość jatojatoja
to jakaś dziwna ta Warszawa. My mamy pełno parków i pełno ludzi i każdy może sobie lezec na trawce i jakoś nie widać by to szkodziło trawie :)

Gość jatojatoja
to jakaś dziwna ta Warszawa. My mamy pełno parków i pełno ludzi i każdy może sobie lezec na trawce i jakoś nie widać by to szkodziło trawie :)

Gość jatojatoja
Perwersja? A Ty teraz sobie żartujesz czy mówisz serio? :)

Jak najbardziej serio. Nauczono mnie też, że trzeba szanować chleb i nie należy go wyrzucać do śmietnika, że trzeba zasuwać za sobą krzesło jak się wstaje, zamykać za sobą drzwi i w pewnych sytuacjach nosić rajstopy nawet w największy upał. Nie chodzę po trawnikach, od tego są chodniki. Jak chcę sobie poleżeć na trawie to jadę do znajomych na działkę, na plażę albo na łąkę za miasto.