Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jorek 2444444

Jak napisać to zdanie. Prosze pomocyyyy osoby z dobrym j. polskim i angielskim.

Polecane posty

Gość Jorek 2444444

Celem niniejszej pracy dyplomowej było potwierdzenie przyjętej hipotezy, iż zaangażowanie rodziców w rozwój umiejętności czytania dzieci w języku angielskim wpływa na wyniki ....? Jak po polsku dokonczyc to zdanie. Ponizej hipoteza jest. Nie mam juz weny tworczej na dzis, od rana siedze nad tym... Hipoteza jest taka: there is a systematic relationship between parents involvement in childrens reading and their improvement in this skill. Bede wdzieczna za jakies wskzowki

Gość Jorek 2444444
no z ang

Gość cvdfvbftgrbrba
ja pierdole involvement OF childrens' reading improvement OF this skill Wybacz, ale nie mieści mi się w głowie, że osoba praktycznie po anglistyce pisze twory w stylu "improvement in skill":(:(:( Przeciez ty lada moment dostaniesz uprawnienia do nauczania w szkołach, chrońcie ludzie przed takimi nauczycielami:(

Gość Jorek 2444444
hahha naucz ty sie najpierw a potem komentuj :D:D:D

Gość to wlasnie ja i ty i ona i on
i jeszcze parents' involvement :D

cvdfvbftgrbrba: daj se siana z krytykowaniem czyjegoś angielskiego, bo g**** sie znasz.

Gość cvdfvbftgrbrba
no nie osłabiaj mnie z tym "improvement in reading":D:D:D

Ekhem: http://www.google.com/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&channel=s&hl=en&source=hp&biw=1440&bih=707&q=%22improvement+in+this%22&btnG=Google+Search#q=%22improvement+in+reading%22&hl=en&safe=off&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl:official&channel=s&prmd=ivns&ei=g8_vTe33MImcOsbG5d0B&start=10&sa=N&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=711da0863f755a&biw=1440&bih=707

Gość to wlasnie ja i ty i ona i on
involvement IN jest poprawnie

po prostu: wplywa na polepszenie umiejętności czytania u dzieci. albo: wplywa na poprawienie wyników dzieci w czytaniu. Tak wydaje mi sie prosto i przejrzyście.

Gość aha i achhhhhhh
involvement in i improvement in jest akurat dobrze :P co prawda jest takze involvement of a nawet involvement with, ale w tym kotekscie właśnie IN jest dobrze :P Podobna sprawa z improvement. W tym kontekscie IN.

Gość aha i achhhhhhh
a po polsku tobym tak zrobila z ta hipotezą: iż systematyczne zaangażowanie rodziców w rozwój umiejętności czytania u dzieci przeklada sie bezpośrednio na osiaganie zadowalajacych wyników . albo cos w tym stylu