Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TradeMark

piosenki o miłości

Polecane posty

Gość eduardo enamorado
Twoje utyskiwanie: dlaczego tylko za dnia się widzimy ? Też żałuję, zwłaszcza w nocy. Chciałby wówczas być z Tobą. I wtedy sorrow. Ta piosenka jest prześliczna. Piękno może być smutne, jak ta piosenka. A może też być pogodne, tak jak Ty. Nie mogę Cię zakwalifikować do smutnych piękności. Nie, raczej do pogodnych, może nie wesołych, ale pogodnych.

Widzimy się tylko za dnia, wydaje mi się, że jest to powód do zmartwień. Jeden z wielu, szczególnie kiedy jest się w kimś bardzo zakochanym i nie wie się, jak to jest spać z tą osobą, słyszeć jej głos i oddech w nocy nie widząc jej, czuć jej ciało pod palcami słysząc tylko oddech i głos, czuć ciepło jej ciała obok siebie. No ale co poradzić, jak to Ty mówisz: "taki świat". Trzeba tak żyć. Razem, ale jednak osobno, ja tu, a Ty tam. Staram się być pogodna, choć bardzo często dopada mnie smutek, melancholia i przygnębienie z wiadomych powodów, nie błahych, nie głupich, zrozumiałych, wynikających ze spraw fundamentalnych. Czasem staram się to wszystko zaakceptować takie, jakie jest, bez narzekania, oczekiwań, nadziei. Wiem, że tak się nie da, ale jest mi wtedy dużo łatwiej. To też jest piękne: http://www.youtube.com/watch?v=WwlPeW2eBHw&feature=related

Gość eduardo enamorado
Tak, podzielam Twoje troski w całości. Bardzo mi żal, że tak jest. Chciałbym, żeby było inaczej. Bardzo. Z Tobą. Tylko z Tobą. I nic więcej, tylko my. Dzisiaj wyobrażałem sobie nasze śniadania :) Ja je robię. Jajko sadzone + bekon + tost + sok pomarańczowy. Zjadasz, uśmiechasz się, kąpiesz się, całujesz mnie, wychodzisz do pracy....... ja też :)

Gość eduardo enamorado
A piosenka śliczna.

Ja wolę sobie zbyt często nie wyobrażać, prawie wcale sobie nie wyobrażam, bo takie nieosiągalne wyobrażenia sprawiają mi ból. Zagłębiam się w szczegóły tylko kiedy jestem z Tobą, kiedy jesteś blisko, mogę Cię dotknąć i pocałować, zobaczyć, kiedy jesteś obok prawdziwy. Wtedy lubię sobie wyobrazić, rozmawiać o tym, myśleć jakby to było, ale wolę się nie katować kiedy jestem sama ze sobą. Marzenia są na ogół piękne i podobno bez marzeń człowiek jest nikim, ale mogą być też torturą.

Gość eduardo enamorado
No to tu sie różnimy. Ja sobie nie wyobrażam zbyt wiele, jak jestem z Tobą, a wszystko, jak Cię nie ma. Jak jesteś, nie mam czasu.

Ja też tak robiłam, wyobrażałam sobie wszystko, w szczegółach, najróżniejsze sytuacje, wszystko, bardzo dokładnie. Ale to nie zastąpi rzeczywistości, a sprawia, że bardzo chcesz to mieć, teraz, zaraz, natychmiast, no ewentualnie w wielkich bólach zaczekasz do jutra. A jutro jest to samo. I pojutrze też. I za dwa dni. I za miesiąc. Wolę się nie torturować.

Gość eduardo enamorado
I nie akceptuję tego takim jak jest. Nie akceptuję. Chcę to zmienić. Marzę.

Gość eduardo enamorado
Bez pragnień, marzeń, wyobrażeń znikniemy. Pamiętaj o tym. Czuję, że to te zbliżające się dni rozłąki.... Czuję, że w ten sposób i coś mówisz. Tak to obieram od kilku dni. Zapowiedź. Mam poważne obawy.

Pisząc to chcę Ci tylko powiedzieć, że czasem tak jest mi łatwiej, ale nie znaczy, to, że nie myślę o Tobie. Myślę, cały czas, bez przerwy, o każdej porze dnia i nocy. Nie martw się, nie ma w tym żadnych ukrytych treści. Ja też mam marzenia, głęboko w sercu, związane z Tobą. Wyobrażam sobie, ale rzadziej niż kiedyś, bo bardzo jest mi wtedy źle, że nie ma Cię obok, że nie mogę tego mieć teraz, zaraz. Nie ma tu żadnych podtekstów. A wolne dni? Już wiele ich mamy za sobą, a nasza miłość jest nadal tak silna, jak była, albo nawet silniejsza.

Gość eduardo enamorado
We don't bleed when we don't fight.

Gość eduardo enamorado
I will fight. I will bleed. I will get You. You will be my Best Prize.

Gość eduardo enamorado
A za te trąbki dałbym się pokroić.

Kocham Cię Eduardo. Nawet sobie nie wyobrażasz jak bardzo. I will kiss Your wounds and lick Your blood. I will drink Your tears and heal Your heart. Tak, Runaway piękna.

Gość eduardo enamorado
Cześć Szliczniotko. Bjork jest trudna. Czasem przepiękna, ale czasem dla mnie za trudna. Jestem pełen uznania dla Jej twórczości, ale często mnie przerasta......

Gość eduardo enamorado
Nie wiem co zrobić. Wiem, czego chcę. Ale nie wiem co zrobić.

Gość eduardo enamorado
z życiem

Gość eduardo enamorado
Dobranoc. Moja Najmilsza.

Z okazji 3000-tysięcznego posta i 100 stron ilustrujących nasze życie na kafe, przesyłam Ci mój Najdroższy: 3000 najsłodszych pocałunków 😘, 3000 namiętnych spojrzeń, 3000 stęsknionych uderzeń serca, 3000 niezmiennych "Kocham Cię Eduardo" , oraz puzzle na 3000 kawałków z obrazkiem Twojej słodkiej księżniczki Disney'a :) . P.S. Jeśli je ułożysz, to marzenia się spełnią.

Gość GwiezdneSufity1
Ja bardzo lubię wszystkie utwory formacji Dżem. Są realistyczne super, o miłości i naprawdę przyprawiają o dobry nastrój. Ostatnio moim faworytem jest piosenka Dżemu - Whisky (moja żono) . Właśnie kojarzy mi się z moim obecnym chłopakiem, dlatego, że tańczyliśmy do tej piosenki. Warta przesłuchania! :) _____ www.gwiezdnesufity.pl