Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podróżnicy4

5miesieczne dziecko i Wyspy Kanaryjskie

Polecane posty

Gość podróżnicy4

W lipcu chce leciec z dzieckiem na Wyspy Kanaryjskie, bedzie miało wtedy5,5 miesiąca. Zastanawiam sie czy ktos był tam z dzieckiem tak małym? jakie sa przepisy co do fotelika? Jak dzieciak zniósł podróż... . Jakieś porady?

Gość mamusieńka..
zazdroszczę

Gość karolina z.zabrzezz
a czego zazdroscisz? 2tysiecy na wycieczke w ciagu roku odlozyc nie mozecie? to nie te czasy co 10 lat temu gdzie wyspy kanaryjskie byly tylko dla bogaczy. hellllołłłł

Gość myszczaa
Zastanów się czy to dobry pomysł bo lipiec to tam najcieplejszy miesiąc i NAPRAWDĘ jest tam gorąco. Ja byłam tam w ciąży w marcu i było w sam raz. Jak będe jechała z dzieckiem to wybiorę właśnie miesiace marzec-maj, bo dla dziecka temp. 40C to mega umęczenie - ani na plażę (czarne, przyciągają dodatkowo słońce), a w hotelu klima i baseny zajęte. Dla mnie odpada. Co do podróży to widziałam pary z mega małymi szkrabami i nic się raczej przez 5h nie działo. Starsze płakały z nudów. Fotelików nie miały.

Gość mamusieńka..
z kasą nie problem tylko z wolnym... Mąż nie dostanie od tak wolnego:(

Gość alaaa ma kotaaaaa
mój ma teraz 5 msc i tak jak napisała poprzedniczka- nie wyobrażam sobie takiego malucha podczas ogromnego upału, na plaży nie za bardzo bo nawet parasolka nie uchroni przed słońcem, ciągła duchota i skwar nie nie nie... w dodatku ja zamiast się wylegiwać i opalać musiałabym szukać schronienia w jak najchłodniejszym miejscu... u nas teraz temperatura sięgała 30 stopni a mój mały już wychodził z siebie i miał ciągle płaczki ...

Gość zly termin
jak juz ktos wspomnial, za goraco. Wiem, ze wtedy najtaniej jest ale to bez sensu. Odlozcie lepiej wyjazd na inna pore. Wymeczycie sie. Dolozcie pare groszy i zmiencie termin wyjazdu.

Gość chyba coś pokręciłaś
umęczysz dziecko, siebie i innych opoczywających w tym samym czasie.. Co za pomysł, żeby z takim niemowlęciem wyjeżdżać na wycieczkę tak daleko? Samolot, który może mieć opóźnienie z wylotem (zwykle tak z charterami), autokar wiozący na miejsce, nie wiadomo jaki hotel, nocne hałasy pod nim... Naprawdę to przemyślałaś? Bo jak widzę ty zainteresowana tylko fotelikiem jesteś :(

Gość mam takie doswiadczenie:
Ja ze swoim 4-5 miesiecznym dzieckiem bylam zima w Holandii u rodziny. Cala droge spala corka w aucie. To jednak inna sytuacja. Pozniej, kiedy corka miala rok bylismy w Turcji. Lot trwal 2,5-3 godziny(nie bardzo pamietam). Wazne bylo aby miala cos do picia(dawalam jej tez lizaka) aby przelykala sline i nie zatykaly sie uszy. Do tego nowe zabawki kupione na podroz itp. Wyspy Kanaryjskie wybieramy w tym roku. To niestety 5,5 godziny lotu. Planujemy oprocz zabawek i ksiazeczek wzzsc laptopa aby wlaczyc jej bajki. ja nie odradzam takich akacji. Po prostu nie bedziecie lezeli caly dzien na plazy. Z drugiej strony czemu nie, w cieniu pod palma na kocu moze byc milo. Na podroz tylko trzeba sie przygotowac.

Gość podróżnicy4
Lecimy na Fuerteventure z końcem lipca. Mamy wynajęty apartament, salon, sypialnia i aneks kuchenny nasza plaża jest z jasnym piaskiem. Temperatury to około 30 stopni i wiatr, wiec nie jest źle. O starsze(4letnie) dziecko sie nie martwię, lata z nami od 14 miesiąca zycia i świetnie sobie daje radę. Ale nie mam doświadczenia z takim maluchem. Nie oczekuje od Was odpowiedzi na pytanie czy jechać bo na pewno polecimy, nie chce by mi ktos zazdroscił czy cos podobnego, bo urlop mąż dawno temu zarezerwował w swojej pracy i wachalismy sie pomiedzy USA a Kanarami,no i nie chodzi o pieniadze (odkad w inny czas jest tanmiej niż w wakacje?) Głownie chodzi mi o takie praktyczne porady, czyli jak wynajmiemy samochód to co z fotelikiem, jak z pieluchami(kilka lat temu w hioszpanii nie mogłam znależć papersów tylko jakies ich odpowiedniki),czy kupie tam jakieś deserki dla maluszka itp rzeczy.

Gość moj wprawdzie mial
8 miesiecy jak lecielismy w zeszlym roku na Fuerteventura, ale zniosl wszystko swietnie. Nie wiem na jakiej wyspie bedziesz, ale np. Fuerte nie jest takie upalne i temp byla idealna (Kanary chyba generalnie nie nelazy do bardzo upalnych miejsc, ale nie wiem do konca). Bylo tak 26-28 stopni, wiec idealnie. Polecam wziac taki pol namiocik plazowy, zeby polozyc dzidzie w cieniu albo polozyc spac. Co do fotelika to ci nic nie poradze, bo moj juz jezdzil w spacerowce, a nawet raczkowal, wiec tu nie wiem jak jest. Ale poszukaj na google informacji. Na pewno cos znajdziesz, bo wiele ludzi podrozuje nawet z mniejszymi dzieciaczkami :) Moj pierwszy raz pojechal za granica jak mial pol roku, ale bylo to samochodem 8h, wiec w sumie nic nadzwyczajnego i luz.

Gość moj wprawdzie mial
A co do wynajacie samochodu to sa samochody, ktore maja juz w srodku fotelik, bo naprawde tam jest wiele turystow i oni tam sa przygotowani na wszystko. Mi sie wydaje, ze spokojnie dacie rade, wiec nie martw sie.

Gość moj wprawdzie mial
A i jeszcze sie wypowiem :) Wiesz, zwykle takie turystczne miejsca maja w supermarkety, w ktorych znajdziesz wszystko. Nie wiem dokladnie gdzie lecicie, ale na Fuerteventura bylo wszystko bez problemu: od sloiczkow, po deserki, pieluch, sciereczki do pupci, kremy z filtrem i naprawde wszystko, co potrzeba dla takiego brzdaca.

Gość podróżnicy4
moj wprawdzie mial - na takie wypowiedzi czekałam właśnie :) Wioelkie dzięki, szczególnie za ten parawan, gdzies mam taki po wakacjach nad wietrznym Bałtykiem jak starszy syn był mały a zupełnie o nim zapomniałam.

Gość moj wprawdzie mial
A prosze :) Jak jeszcze cos mi sie przypomni to napisze :)