Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiaki833

Dziecko. Od razu po ślubie ??

Polecane posty

Gość misiaki833

Czy od razu po ślubie planujecie dzieci ?

Przecież to nie istotne czy rok, czy pięć lat po ślubie... po prostu wtedy kiedy będziemy oboje tego pragnęli. Data nie ma tu nic do rzeczy. Poza tym wiadomo że plany swoją drogą a rzeczywistość swoją.

Gość sikorka rogatka
nacieszcie sie soba, wpsolnym spedzaniem czasu, wspolnymi nocami, na dziecko sie przygotujcie, planujcie ale nie tak dorazu;) rok , dwa powloi....

Gość misiaki8333
dla mnie istotne, bo teraz chciałabym się nacieszyć jeszcze swobodą i życiem, a mąz przyszły coraz bardziej zaczyna mówić, że jednak chciałby już. A ślubujemy za miesiąc.

Gość iiiiiiiiiooooooooooo
misiaki u mnie tez tak jest, ale mam juz 30 lat, weic chyba tak troche przez rozsadek sie zgodze na dziecko juz teraz:)

Gość Nha
Ślubuję w sierpniu tego roku W przyszłym roku w lipcu kończę studia Myślę, że za jakieś 2-3 lata chciałabym być już mamą ;)

Gość szafirek..
juz sie staramy :) mieszkamy ze soba juz od kilku lat, wiec etap nacieszania mamy za soba ;) poza tym juz bliziutko 30-stki, wiec nie ma na co czekac, bo potem tylko stresy, ze w ciaze zajsc nie mozna. natury niestety latwo sie nie da oszukac ;)

Gość misiaki8333
My jesteśmy 6 lat razem, ale jeszcze się nie nacieszyłam narzeczonym. Jakoś tak czuję, że nie chcę rezygnować z tej swobody tylko we dwójkę, przynajmniej jeszcze nie... Mieliśmy zamiar się starać tak za 2-3 lata, ale narzeczony ostatnio ciągle porusza ten temat, i że chciałby już. No zobaczymy...;)

Gość ja za ccc jestem 31
u nas po slubie 2 lata zaraz ja 32 on 27..on by chciał ale to dzieck niedojrzałae jeszcze, niemam pracy, o dorywvzo nie mamy domu, raczej nigdy nie bedziemy miec gdzie mieszkac, to tez dzieci sobie z głowy wybiłam

Gość ło jesuuuu
ja mam 43 i po slubie 3lata i niemam i miec nie bede

Gość my nie chcemy wcale
po ślubie nigdy po prostu nie lubimy dzieci.

Gość margolinnaa
my ślubujemy w tym miesiącu:-) a dzieci chcielibyśmy od razu oboje jesteśmy po trzydziestce, ze sobą od 10 lat razem mieszkamy 5 lat więc etap "nacieszenia" mamy już za sobą - do szczęścia brakuje nam tylko dziecka, mam nadzieję, że nam się uda...

Gość odrazu po slubie NIE NIE NIE
co prawda mam juz 26 lat ale chce troche pozyc mam studia do skonczenia ktore wiele nerwowo i poswiecenia mnie kosztuja wiec jak je skoncze to chce w koncu SOBA sie zajac a nie znowu poswicec dla dziecka chociaz przyszly maz nie rozumie swoja edukacje zakonczyl na maturze i od 8 lat zyje wolny jak ptak a ja sie niestety mecze bo tak trzeba bo takie zycie tez mi sie cos od zycia nalezy

Gość nie rozumiem kobiet ktore
od razu po ślubie się wpędzają w pieluchy, ja zjeździłam z mężem pół świata zaraz po ślubie. Dzisiaj mając dziecko po prostu nie ma możliwości na spontaniczny wyjazd choćby za granicę, poszaleliśmy za młodych lat i niczego nie żałujemy, ja spokojnie skończyłam studia, podnosiłam kwalifikacje, zdobyłam lepszą pracę. Dziecko urodziłam 10 lat po śluboe.

Gość może tak a może nie
My jesteśmy niecały rok po ślubie, nie planowaliśmy jeszcze dziecka, jednak wpadliśmy. Mimo wszystko cieszyłam się, ale niestety poroniłam :( Chciałam jednak napisać, że denerwują mnie pytania ludzi ( nie chodzi o forum bo tu jesteśmy obcy sobie, ale o prawdziwe życie), nawet nie rodziny bo nas nikt nie pytał z rodziny o dzieci, ale znajomi czy nawet ci co mało nas znają lubią pytać "Kiedy planujecie?" To jest sprawa dwojga ludzi i nic nikomu do tego gdyby ktoś był nawet i 5 lat po slubie bez dzieci. Kto powiedział, że dziecko musi być zaraz po ślubie.? Nie odczuwałam dotąd jakoś instynktu macierzyńskiego i nie wzruszam się na widok bobasów, wiem, że swoje pokochałabym od razu, ale na czyjeś nie umiem reagować jak większość kobiet. Przed moją 30-tką na pewno jednak chcielibyśmy mieć dziecko lecz teraz jeszcze bardziej wiem, że ludzie mogą mieć problemy, np. zdrowotne czy też natura nie pozwala tak szybko zajść w ciążę czy donosić. Ciekawe jakby ktoś wścibski zareagował na odpowiedź przy pyt. "Kiedy Wy?" - "Nie wiadomo, poroniłam.."

Gość może tak a może nie
Ile lat po ślubie - to zależy również od wieku, w którym bierze się ślub. no i jak długo się partnerzy znają. My nie jesteśmy z sobą długo i dlatego też jeszcze nie spieszyło nam się do dzieci. Poza tym gdybym miała 20 lat to czekałabym i 5 lat, przed 30-tką czas leci już inaczej w tych kwestiach.

Gość zgadzam się z Tobą w 100 proc
My już kilka lat po ślubie i jeszcze nie planujemy. A doszły mnie nawet plotki w dalszej rodzinie, że ponoć nie możemy mieć dzieci.:D Nie wiem, co to kogo obchodzi, kiedy będziemy je mieć.

Gość Prinzesska27
My pobieramy sie za tydzien i juz dlugo staramy sie o pozytywny test. Nie ma idealnego czasu na dziecko-to moze byc od razu po slubie po roku lub 5 to zalezy tylko od was czy obojego tego chcecie i jestescie na to gotowi. powodzenia

Gość w dzisiejszych czasach lepiej
wcześniej zacząć starania, bo nawet u zdrowych kobiet bywaja komlikacje, ze ciezko zajść

Gość Prinzesska27
Wlasnie tak jak u mnie...

Gość w dzisiejszych czasach lepiej
Powodzenia w takim razie 🌼

Gość Prinzesska27
Dziekuje...

Gość szafirek...
no ja własnie miałam pisać, ze teraz to wcale nie tak łatwo zajść w ciążę. jak poczytałam sobie trochę w necie i nasłuchałam innych dziewczyn to az w szoku jestem, ze taki duzy odsetek par ma problem. dziewczyny czesto mają poronienia albo walcza wiele lat o ciążę i dziecko. a wiec plany swoje a życie swoje.

Gość ania_misiaa
my boerzemy ślub we wrześniu i bardzo chcielibyśmy od razu dzidzie

Gość Prinzesska27
Niestety nieplodnosc spotyka ogromna liczbe par. Kiedy zaczelam starac sie myslalam ze sie uda bo "przeciez to najnormalniejsza rzecz pod sloncem zajsc."

Gość łączę się w bólu...
My się staramy już 3 lata, serce mi się kraje jak słyszę że jakaś koleżanka "wpadła" i pytam jak to możliwe że jedni wpadają choć nie chca, a my nie mozemy :(

Gość ania_misiaa
ja dwa dni temu tu na kafe zapytałam wróżki kiedy będziemy mieli dziecko napisąła mi ze w 2015 smutno mi si ezrobiło... oby szybciej....

Gość Prinzesska27
Na kaffe...wrozki pytalas.. i ty w to kobietko wierzysz? Mysl pozytywnie , miej nadzieje i badz wytrwala...

Gość ania_misiaa
niby tak z głupty, niby nie wierzy sie,,, aale sie jakos smutno zrobiło...