Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczęśliwa przyszła mama

dowiedziałam się o ciąży w 5 miesiącu

Polecane posty

Jestem mniej więcej w 17 tc czyli rozpoczął się już 5 mc a ja dopiero teraz się o tym dowiedziałam:). Na początku lutego postanowiliśmy starać się o dziecko, najbliższą owulację miałam mieć 15.02 (mam bardzo regularne cykle). Dostałam jednak okres, który niczym nie różnił się od poprzednich więc nawet nie robiłam testu. Próbowaliśmy kolejny raz i znowu miałam miesiączkę itd. Pod koniec maja miałam dostać okres ale nie dostałam. Pomyśleliśmy, że w końcu się udało i rzeczywiście na teście były dwie kreski. Wczoraj byłam u ginekologa, który potwierdził, że jestem w ciąży i to już w 17 tygodniu, opierniczył mnie jeszcze, że tak późno przyszłam a ja byłam w szoku. Nie miałam, żadnych objawów, wymiotów itd. do tego ta miesiączka. Nawet brzuch mi nie urósł a jestem szczupłą osobą. Jak spytałam się lekarza dlaczego nie widać brzucha to powiedział, że dziecko jest ułożone tak trochę z tyłu więc to przez to. Dopiero jak wróciłam do domu i się przyjrzałam to zobaczyłam, że rzeczywiście lekko zaokrąglony jest ale tylko lekko, prawie niewidocznie. Zupełnie tak jakby mnie trochę wzdęło. Wszystko wskazuje na to, że udało nam się za pierwszym razem a pierwsze miesiące zwyczajnie przespaliśmy:)

Gość taaa jasne urzekła mnie
Twoja historia:O

no wiesz, jeśli ci się coś nie podoba to twój problem ale nie musisz przez to psuć mi radości

Gość i po co karmicie trolla?
ależ my ci po prostu współczujemy, jakie psucie radości? :O jeśli ciebie to cieszy, to się raduj dalej :D

Gość fajowoooo
fajnie, gratulacje i dużo zdrowia;-)

cieszę się, że jestem w ciąży a nie, że tak późno się dowiedziałam, ranyyyyyy

Gość anoooo
Poważnie, zero objawów do 5 miesiąca? Gratuluje!

Gość samosiaaaa
gratuluje :) ja tez z M staralam sie o dzidzie, zaciazylam na poczatku grudnia, od poczatku zle sie czulam, ale nie powiazalam tego z ciaza bo zrobilam kilka testow, z apteki, w laboratorium i wynik za kazdym razem negatywny, dopiero jak chcialam wybrac sie do endokrynologa ujawnila sie ciaza, pod koniec stycznia,kiedy bylam w 6 tyg.

fajowoooo - dziękuję, jestem tak podekscytowana, że zdążyłam obdzwonić pół rodziny:)

Gość do: i po co karmicie trola
nie wypowiadaj się za kogoś ("my") pisz w pierwszej osobie liczby pojedynczej , ja sobie tego nie życzę. A autorce topiku serdeczne gratulacje!!!!!

Gość anoooo
Ciesz się, bo ominęły Cię pierwsze tygodnie strachu żeby nie poronić...a nie piłaś alkoholu?

15:04 [zgłoś do usunięcia]szczęśliwa przyszła mama ostatniego stolca miałam w momencie, gdy sikorka-bogatka przysiadła na brzózce pod którą przykucnęłam, by owego stolca oddać. chwilę później wspomniana sikorka zwróciła się ku mnie z lubieżnym uśmiechem i filuternym błyskiem w oku zatykając nos głośno zakasłała achu-kachu, kha-kha..!! Wyobraźnię to ty masz, nie ma co.

Gość fajowoooo
ja też staram się o dziecko i za tydzień zrobię teścik, ale czas dłuży mi się jak cholera;-)

Gość anoooo
samosiaaa, 6 tydz. to sam początek, czasem nawet testy mogę nie wykazać, a i słabe USG też może nie wychwycić zarodka...

nie piłam bo nie lubię alkoholu, ostatnio co piłam to szampan na sylwestra:)

Gość jeśli liczysz tygodniami
to ciąża ma ich 40 więc nie jesteś chyba jeszcze w piątym miesiącu

mnie najbardziej zdziwił ten mały brzuch bo u mnie w rodzinie kobiety zazwyczaj w 5 mc mają już spory. Mojej siostrze w 6 mc obce osoby się pytały czy termin ma już jakoś na dniach:)

Gość Dobromira 21
gratki

jeśli liczysz tygodniami - 17 tc to początek piątego

przecież połowa ciąży to 4,5 miesiąca i 20 tygodni więc jak w 17 może być 5 miesiąc??

Gość anoooo
z brzuchem to różnie, znam dużo kobiet które w 5 miesiącu miały ledwo zauważalny, a właśnie w 6 szybko im rósł...bardziej mnie dziwi brak objawów?

w sumie wszędzie piszą inaczej i sama już nie wiem ;-) 1. Wg książki \"W oczekiwaniu na dziecko\" 1 miesiąc - 1-4 tygodzień, 2 miesiąc - 5-8 tygodzień, 3 miesiąc - 9-13 tydzień, 4 miesiąc - 14-17 tydzień, 5 miesiąc - 18-22 tydzień, 6 miesiąc - 23-27 tydzień, 7 miesiąc - 28-31 tydzień, 8 miesiąc - 32-35 tydzień, 9 miesiąc - 36-40 tydzień. 2. Sposób ściągnięty z innego forum 1 miesiąc - 0-4,5 tyg. 2 miesiąc - 4,5-9 tyg. 3 miesiąc - 9-13,5 tyg. 4 miesiac - 13,5-18 tyg. 5 miesiąc - 18-22,5 tyg. 6 miesiąc - 22,5-27 tyg. 7 miesiąc - 27-31,5 tyg. 8 miesiąc - 31,5-36 tyg. 9 miesiąc - 36-40 tyg. 3. Wg gazety Claudia dodatek \"Ciąża\": 1 m-c : 1 - 4 tydzień 2 m-c : 5 - 8 tydzień 3 m-c : 9 - 12 tydzień 4 m-c : 13 - 16 tydzień 5 m-c : 17 - 20 tydzień 6 m-c : 21 - 24 tydzień 7 m-c : 25 - 28 tydzień 8 m-c : 29 - 32 tydzień 9 m-c : 33 - 38 tydzień 4. Wg encyklopedii Larousse: 1mc - 1-4tyg 2mc - 5-8tyg 3mc - 9-13tydz 4mc - 14-18tydz 5mc - 19-23tydz 6mc - 24-27tydz 7mc - 28-31tydz 8mc - 32-35tydz 9mc - 36-39tydz

Gość anoooo
i co żadnego zmęczenia, senności, dziwnego samopoczucia, bo mdłości możesz nie mieć, przeczulenia na zapachy, niechęci do jedzenia, czy wzmożonego apetytu, bólu piersi?

kompletnie nic, dlatego nie robiłam testu zwłaszcza jak miałam okres, dopiero teraz jak nie dostałam to zrobiłam test i wyszło 2 kreski

Gość anoooo
ja słyszałam że po jakimś czasie ten hormon, który wyłapuje test ciążowy zanika i nawet jak się jest na pewno w ciąży test pokazuje jedną kreskę ;)

Gość Fibi_%
Nie wiem czy wiesz ale brak jakichkolwiek objawów może świadczyć, że z dzieckiem jest coś nie tak.

Gość taaaknoooo
ja też się staram i mam normalne okresy i aż się boję :D ale może faktycznie przy staraniach nawet jak dostaje się okres przynajmniej co drugi cykl dobrze by zrobić test, na wszelki wypadek :D