Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anusss

konto

Polecane posty

Od jakiegoś czasu myślę o założeniu własnego konta. Chce sprzedawać przedmioty na allegro. Problem w tym, że mam 19 lat i potrzebuje konta którego nie trzeba utrzymywać tzn żeby nie płacić za przelewy internetowe, żeby nie trzeba było wpłacać określonej sumy co miesiąc itd. Po prostu nie mam dochodów a konto jest mi potrzebne jedynie do allegro. Jest takie które by mi odpowiadało? Znacie jakieś? Nie znam się na tym zupełnie ;/

Gość w mBanku też
w mBanku też masz 2zł miesięcznie

tylko nie piszcie mi że mogę sprawdzic na stronie ;p bo wiem to ale potrzebuje tak z polskiego na nasze bo te tematy sa mi obce... :(

Gość w mBanku też
wprowadzają od sierpnia opłatę 2 zł za posiadanie karty zdaje się. Chyba że miesięcznie wydajesz 100zł, wtedy nie pobiorą opłaty. Ew. możesz płacić 5zł miesięcznie za możliwość korzystania ze wszystkich bankomatów.,, wtedy tych 2zł nie zabiorą

Jakie 2 zeta za konto w mBanku?? To chyba za ubezpieczenie karty - nieobowiązkowe zresztą. W mBanku za darmo masz: prowadzenie konta, przelewy, kartę, wypłaty z Euronetu, eCard, BZWBK, Cash4you i w zasadzie za nic nie musisz płacić. Utrudnieniem natomiast może być fakt, że jak pojawia się jakiś problem, to ciężko może być wyjaśnić, ponieważ dodzwonić się na mLinię graniczy z cudem... Ale ogólnie rzecz biorąc do takich operacji, jak napisałaś, jak najbardziej polecam :)

Gość w mBanku też
Witamy, informujemy, że od 1 sierpnia 2011 r. wprowadzamy miesięczną opłatę za korzystanie z karty debetowej w wysokości 2 PLN. Powyższa opłata nie dotyczy Klientów korzystających aktywnie ze swojej karty, dlatego warto do nich dołączyć. Aby uniknąć opłaty za kartę wystarczy spełnić jeden z poniższych warunków: - dokonać w ciągu miesiąca płatności bezgotówkowych dowolnymi kartami mBanku (debetowymi, kredytowymi i wirtualnymi) na łączną kwotę 100 PLN, - aktywować usługę "Wypłata ze wszystkich bankomatów".

Gość kontoooooooooo darmowe
w wbk zachodni

Gość w mBanku też
tak, to konto. Od sierpnia wprowadzana jest ta opłata. Przynajmniej takie maile rozsyłają.

Gość o tej godzinie obiad
Ja polecam konto Direct w ING Bank Śląski wszystko za darmo i przedewszytkim są oddziały, nie tak jak w mbanku, gdzie na samo zalozenie konta trzeba czekac ze 4 tyg. Karta jest płatna ale jak nią będzie troche płacił też za darmo, wogóle można z niej zrezygnować.

Gość w mBanku też
z Wikipedii: Karta debetowa - karta płatnicza wydawana do rachunku bankowego. Obciąża ona konto posiadacza na kwotę transakcji w momencie jej wykonywania. Kwota transakcji nie może przekroczyć stanu środków dostępnych na koncie posiadacza karty.

Gość o tej godzinie obiad
W ing wszystko za darmo, przelewy, prowadzenie konta, też można założyć przez internet :)

Gość ja mam konto w
BANKU POCZTOWYM jestem bardzo zadowolona, nie płacę kompletnie nic, nie muszą być jakieś stałe dochody, opłąta jedynie za uzywanie karty kredytowej, gdzie ja jej nie mam, bo po co, przecież tak samo moge zawsze wybrać pieniadze na poczcie, a poczt jest duzo tak samo jak bankomaty, wiec to polecam, zawsze jakas porade to na poczę i już, zawsze sie dodzwonisz nie ma problemu,

Gość ja mam konto w
bank pocztowy ma to do siebie ze jest bardzo wygodny, bo praktycznie każda poczta go ma, nie potrzeba żadnych bankomatów, mozesz w każdej chwili wybrać pieniadze na poczcie, nie tzreba mieć stałej wpłaty, ja właśnie takiego szukalam bo nie mam dochodów, tyle co właśnie uda mi sie zarobić na allegro, i konto internetowe tez jest za darmo i jest bardzo proste w obsłudze,

Gość daj fote anusa
:D

dobry pomysł z tym kontem bankowym ;p na poczte mam dwa kroki. Muszę jutro pobiec i zapyta o szczegóły :) dziękuje ;*

Gość ja mam konto w
bardzo proszę, wg mnie to najlepsza oferta, bo karta kredytowa jest użyteczna, ale jenak trzeba ją opłacać, a na poczcie zawsze można sobie nawet 50zł wybrać, ja też jestem młoda i tez nie dawno szukałam najtańszego konta, także miałam propozycję w mbanku, ale oni nie mają placówek, a jak coś nawali to szukaj wiatru w polu, i opłaty jednak jakieś tam mają, nie obsługują wszystkich bankowatów, a bank pocztowy jest ok, tylko nie każda poczta ma bank pocztowy, ale to trzeba się zapytac, w tym nie tzreba bankomatu bo po co idziesz wypłacasz, jestem bardzo zadowolona dlatego sobie ich chwalę, jak chcesz sama sobie wpałcić pieniadze to też za darmo, ja np za nic nie płacę, tylko trzeba sobie u nich powiedzieć zeby wydruki nie przychodziły, bo jak sobie nie zastrzeżesz to pobiorą z konta za każdy wydruk 4zł, to to jedyna kasa jaka mi wzieli, ale zadzwoniłam do nich i mi to usunęli i już nic nie pobrali, a ja sie ma internetowe POCZTOWY 24 to wydruki są kompletnie nie potrzebne, bo wszystko jest napisane,oni także mają konto oszczędnosciowe, 4%, takie konto ma mój brat, też jest darmowe ale maja haczyki, możesz tylko jeden przelew zrobić, za darmo, to dla mnie sie nie opłaca, wiec wziełam zwykłe, przeżyciłam się na internetowe, bo nie ma juz opłaty bankowej te 2,50 czy pocztowej, to moze małe pieniadze ale w skali roku już moze być większa sumka, polecam, daj znać jakie konto wybrałaś.

Gorzej, jak chcesz wyplacic kase wieczorem albo w weekend :). Tylko niektore poczty dzialaja w soboty, a w dni powszednie raczej do 18,19. To minus :)

Gość studenciak
Każdy ma swoje preferencje (ja na przykład nie założyłbym konta w banku pocztowym), a mBank rzeczywiście wprowadza od sierpnia opłatę 2 zł za kartę, jeśli nie dokonasz transakcji na co najmniej 100 złotych. Ostatnio też miałem podobny dylemat, to znaczy wybór konta. Nie miałem czasu sam przeprowadzać analiz, więc posłuchałem ludzi, którzy się na tym znają bardziej niż ja ;) Wybrałem konto

Gość studenciak
Każdy ma swoje preferencje (ja na przykład nie założyłbym konta w banku pocztowym), a mBank rzeczywiście wprowadza od sierpnia opłatę 2 zł za kartę, jeśli nie dokonasz transakcji na co najmniej 100 złotych. Ostatnio też miałem podobny dylemat, to znaczy wybór konta. Nie miałem czasu sam przeprowadzać analiz, więc posłuchałem ludzi, którzy się na tym znają bardziej niż ja ;) Wybrałem konto poniżej 30 w bz wbk, a źródłem moich informacji była strona http://www.kontostudenta.pl/bank/najlepsze_konto_dla_studenta_ranking%20rachunkow.html którą chyba mogę polecić. Z konta jestem zadowolony, bez żadnych problemów, czy ukrytych opłat