Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa;)

pomysl na dobry obiad

Polecane posty

Gość o tej godzinie obiad
:O

Gość żeberka fix knorr
:classic_cool:

Gość karkówka fix knorr

-schab ze sliwka -kotlet drobiowy z piersi z ananasem i serem żółtym -kluski na parze z truskawkami -żeberka w miodzie z kluseczkami -kotlety schabowe

-kotlet zapiekany z pieczarkami sosem śmietanowym i żółtym serem -rolady -kotlet dewolaj nie wiem jak o sie pisze

Gość placki ziemniaczane fix knor

Takie ciężkie żarcie w przeddzień lata:O:O:O Ja mam ratatuję:)

Gość cebóle z kiełbasom

nalesniki ze szpinakiem zapiekane nalesniki z miesnym farszem Kluski slaskie + pieczen w sobie + kapusta modra pyyycha domowe pierogi z miesem krokiety z miesem lub kapusta i grzybami i czerwony barszczyk do tego bialy barszcz salatka gyros + pieczywo czosnkowe lub frytki piers z kurczaka z sosem szpinakowym zupa krem z brokulow placki po wegiersku albo cos bardziej swojskiego smazone ziemniaczki + jajo sadzone + mizeria lub maslanka zupa gulaszowa

Gość barszcz czerwony fix knorr

Gość kasiaeee
beatka zapomniałas dopisac w stopce ze masz duzo loch , knurów i zawsze smierdzisz gnojem :)

Gość dlaczego przez miesiąc?
Beatka - to współczuję, bo takie jedzenie to można zjeść sobie raz na jakiś czas i to jeszcze w zimie - takie ciężkawe raczej - poza tymi kluskami z truskawkami :o Na dobry obiad na jutro polecam zupę jarzynową sezonową z młodymi jarzynami i kalarepką, kluski z truskawkami, tartę z cukinią, naleśniki ze szpinakiem, kalafiora z fasolką szparagową i jajkiem sadzonym, jakieś lekkie mięso lub rybę z warzywami... no mnóstwo jest pomysłów na lekkie, LETNIE danie.

makaron z piersią z kurczaka, serem fetą i szpinakiem. jest naprawdę bardzo dobre, tylko trzeba umieć to zrobić bo szpinak nie wszystkim smakuje.

Gość beatka ze wsi do
truskawkowego sosu do klusek na parze dodaje roztopione masło :o

Gość umpa lumpa
w lecie nie gotuje niczego ciezkiego; stawiam na surowki, salatki, gotowane jajka, grillowane chude mieso, ryby i warzywa na parze. Dzisiaj robie tortille z pieczona wolowina z cebula i papryka oraz serem, do tego troche ryzu, salata. Na deser jogurt naturalny, ktory miksuje ze swiezymi i mrozonymi owocami.

Gość kaniona
Sznycel cielęcy z jajkiem sadzonym - to zamówiłam w restauracji Akademia. Mają same smaczne dania, ale to jest idealny pomysł na obiad.

Gość gość
A ja polecam pieczonego kurczaka z kaszą. Przepis znalazłam na runners-world.pl, więc jest smaczny i zdrowy :D

Gość gość
Ja przeważnie jak nie wiem co zjeść to szukam przepisów na womenshealth.pl. Lubi zdrowo pojeść, a tam mają smaczne dania

Gość gość
Wiesz co dobry obiad dla mnie to taki, gdzie nie muszę go długo przygotowywać, więc to jest zazwyczaj obiad zamówiony. Najczęściej chyba zamawiam z Margaret z Wrocławia. Tam zawsze są pyszne i dobrze doprawione dania!