Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lina6th

guzek w piersi

Polecane posty

wyczuwam w lewej piersi mały guzek, nie boli, nie widać żadnych innych zmian, guzek zmienia swoją wielkosc w zależnosci od miesiaczki, przed i w trakcie okresu jest wiekszy, a zaraz po nim mały ale nadal wyczuwalny. co to moze byc? mam 17 lat

Gość też tak miałam podobie
Tylko, że ja wyczułam guzek i od razu poszłam do lekarza, więc nawet nie wiem, czy i jak się zachowywał w zależności od cyklu. Miałam 22 lata i nieźle spanikowałam wtedy. Lekarz od razu wysłał mnie na usg, a ten z usg kazał zrobić mammografię. Miałam abonament w prywatnym cm, więc poszło szybko, właściwie w ciągu jednego dnia. Na opis mammografii chyba czekałam, ale pani, która robiła powiedziała, żebym zaczekała i obejrzała zdjęcie i powiedziała, że to nic poważnego, bo nie był unaczyniony, był dobrze oddzielony. Opis to potwierdził, a potem lekarz na wizycie powiedział, że prawdopodobnie samo się "wchłonie" i faktycznie tak się stało. Od tego czasu minęło prawie 10 lat i nic się nie dzieje, ale na usg piersi chodzę co roku i sama się badam. Nie musi to być nic poważnego, ale do lekarza nie zaszkodzi pójść. Tylko idź w pierwszych dwóch tygodniach cyklu, wtedy najlepiej się bada piersi :)

Gość pepsia
tez mam 22 lata i od ok 3 miesiecy wyczuwam guzek w lewej piersi, bylam u gina,owiedzial ze to nagromadzenie tkanki tluszczowej i gruczoly-rak raczej nie grozi ale skierowal mnie na badanie usg na ktore sie wybieram, w necie wuczytalam ze to jakis włókniak i ze wlasnie kobitki przed 30 moga to miec - tyle ze mnie to boli jak dotykam..