Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

w_przyszlosci_lepsza

Odnowienie rowera

Polecane posty

Więc chce odnowić bardzo stary rower ! Jest to taki model jak ten http://allegro.pl/rozowa-damka-amsterdam-rower-holenderski-i1656524492.html Z tą różnicą że mój jest w gorszym wręcz opłakanym stanie, i ma kolor srebrny. Opisze jego stan -zerdzewiała kierownica -działający hamulec (ręczny) przedni -zerdzewiałe koła (to metalowe) -dobre dętki -trochę popękana guma od opon -rama zerdzewiała -nie działające siodło -i najważniejsza jego wada pęknięty łańcuch, można go dokupić ale nie wiem kiedy bd miała kasę. -Chciałabym oczyścić cały rower z rdzy i pomalować od nowa na mniej więcej taki kolor jak na tym zdjęciu -Dokupić osłonę też w tym stylu(najlepiej czarną) -Odmalować srebrne elementy Tylko nie wiem jak pozbyć się rdzy i usunąć farbę. Pomaluje rower prawdopobodobnie jakimś sprayem. Ale to wykona zaprzyjaźniony lakiernik :) Zdjęcie roweru dodam jutro .

Gość kibolpl
rama do piaskowania zciągnie rdze i starą farbę

Gość kibolpl
piasek pod ciśnieniem ze specjalnej maszyny zdziera wszystko z metalu

Gość kibolpl
rower nie duży to i koszty może niewielkie :-D

Gość w_przyszlosci_lepszas
up

Gość w przyszlosci lepsza
JA to chce zrobić sama! Daje zdjecia. Sory za jakość ale roiłam telefonem :)

Gość gość
najlepiej odrdzawiac rower jakims specyfikiem np www.rustcheckcorolon.pl nie dosc, ze pomoze i bedzie ladnie wygladlo to zabezpieczy przed ponowna rdza;)

Gość gość
jezeli bedziesz musial poradzic sobie z rdza to moge polecic farby przeciwko rdzy wlasnie, kiedys kupowalam tutaj www.rodozja.pl i zdaly egzamin