Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Prazynka_87

nerwica

Polecane posty

Cos Ty ;) Nikt o tym nie wie , nie lubie mowic komus o tym w realu w smie z bliskich nikt nie wie....

Gość akarara
może i masz rację. mój mąż nie wytrzymał ciśnienia i chce rozwodu. jeśli nie jest masakrycznie, to chyba lepiej siedzieć cicho.

Gość akarara
przede wszystkim lęki, związane z tym duszności, utraty przytomności, niekontrolowane napady krzyku. musiałam zrezygnować z pracy. było strasznie. ale teraz jest znaaaacznie lepiej.

To ja widze ze naprawde otro u Ciebie bylo , teraz juz jestes calkowicie wyleczona ?

Gość akarara
całkiem to się nie da, ale wiem jak sobie radzić. wg skali mojego terapeuty od 1 do 10 (1 to normalnie, a 10 koszmar) mam trójkę. powiedział, że lepiej już nie będzie. a ja dopilnuję żeby gorzej nie było ;-)

To co trzeba robic zeby bylo lepiej ? :) Wiem ze w kilku zdaniach nie zastapi sie mieiecy czy tygodni wizyt u lekarza , ale tak ogolnie w czym tkwi sekret ? :D

Gość akarara
:-) . trzeba słuchać siebie, tego co ty chcesz, nie inni. stawiać granice, dbać o wypoczynek, analizować swoje reakcje. ciężko napisać coś ogólnego, bo rozmawiałam konkretnie o mnie. a zamiast esa mogę Ci podać nr konta, bo po rozwodzie będę w czarnej dupie ;-)

A tak w ogole to wspolczuje Ci meza , bo chyba jest cos takiego w przysiedze malzenskiej ".......w zdrowiu i chorobie" :(

Gość akarara
chyba to przegapił, niestety.

Ze jeszcze nawiaze do tej nerwicy , ile czasu ja mialas i ile czau trwalo leczenie ?:)

Gość akarara
będę młodą rozwódką. nie zmuszę go, chociaż kocham. sorry, że tak przeżywam, ale wczoraj mi powiedział.

Wiem ze nie powinienem pytac o wiek , ale cos w moim wieku mniej wiecej jestes , ja mam 26 ?

Gość akarara
nerwica (na imię ma zocha :-) była ze mną kilka lat. przez pierwsze było delikatnie, lekkie lęki. później było coraz gorzej. dwa lata to już totalny odjazd. ale ja miałam i mam pojechane życie. u Ciebie będzie dobrze.

Gość akarara
pojutrze mam 28 urodziny :-)

Zatem juz skaldam zyczenia wszystkiego najlepszego i zeby maz sie ogarnal co robi i zrezygnowal z rozwodu 🌼 🌼 🌼 🌼 kwiatek] 🌼 🌼 🌼 kwiatek] 🌼 🌼 🌼 kwiatek] 🌼 🌼 🌼 kwiatek] 🌼 🌼 🌼 kwiatek] 🌼 🌼 🌼 kwiatek] 🌼 🌼 🌼 ;) 28 A skad wiesz ze u mnie bedzie dobrze ? :)

Gość akarara
a czemu nie? :-) dziękuję za życzenia, a mąż jak nie chce to trudno. tyle już wycierpiałam to jeszcze pocierpię.

Gość akarara
ja go znam. przybiegnie za kilka tygodni, ale będzie za późno. miłych snów :-).

Dziekuje za cenne uwagi i mila (zrownowazona w miare;) rozmowe miedzy dwoma psycholami :D ) Nie do zobaczenia w psychiatryku , mam nadzieje ;) Spij dobrze dobranoc :)

Czytając ten dialog dochodzę do wniosku, że na kafe tylko z psycholami rozmowa przebiega na poziomie i w atmosferze serdeczności.