Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Prazynka_87

nerwica

Polecane posty

A co Cie konkretnie interesuje ?:) Jesli chodzi o objawy to ja mialem takie ze wysteowal ogolny lek i niepokoj , czasem mialem takie stany ze balem sie ze zaraz sie co stanie , zemdleje lub co w tym stylu , kolatanie serca , dusznosci itp ;)

a miałeś może przy tym uczucie drętwienia rąk, uderzenie gorąca , kłucie w klatce piersiowej ? Brałeś jakieś leki na to?

Gość akarara
miałam objawy, o których piszesz. chodziłam do psychiatry, brałam leki. no i psychoterapię zaliczyłam również.

Dretwienia rak nie raczej , ale dusznoci tak , ciezko bylo zlapac oddech. Ja wiem ze to siedzi w glowie , czasem az czulem ucisk na glowie .Nie bylem lekarza , biore Mg + Potas , oraz Mg+B6 , mniej pije alko :P;) Ponoc jest zalecana wizyta u lekarza , ale ja jakos nie mialem na to ochoty ;) Ale zamiast klucia w klatxe mialem co ala arytmie serca , czyli nierownomierne bicie serca.

Nie brzmi to ciekawie. Czy można liczyć na to , ze jeśli sytuacja życiowa się poprawi to nerwica sama minie?

Gość akarara
Jeśli jest spowodowana jakimś doraźnym stresem...Nie wiem jednak czy można to nazwać nerwicą. Nerwicę wywołuje nawarstwienie problemów i nierozwiązane ,zaszłości'. Wtedy raczej samo nie mija.

Ja mialam coś podobnego o czym piszesz, te objawy jako nastolatka jeszcze. Z tym, że nie zdawalam sobie sprawy z tego, że to moglaby być nerwica, usprawiedliwialam to sytuacją w domu. Jak się poprawilo to najgorsze przeszlo, do dzisiaj mi tylko zostalo pare rzeczy ale to tylko jak się zestresuję, zdenerwuję. nie wiem czy to w ogóle byla/jest nerwica ale nic z tym nigdy nie robilam. Jeszcze żyję ;)

No nie wyglada , to bylo naprawde masakryczne takie napady leku , myslalem ze zaraz bedzie koniec :( Roznie slysze , ale wiekszosc ma wizyte u psychiatry , psychologa ...

Gość akarara
Leki brałam jakiś rok. Do terapeutów chodziłam dwóch,. Wizyty u pierwszego nic nie dały, pogarszało się i wylądowałam w psychiatryku (wiem, że to brzmi strasznie). Drugi terapeuta postawił mnie na nogi. Teraz (po dwóch latach z hakiem) jest dobrze. Nawet teraz jak mam naprawdę duże problemy, nerwica nie wraca.

Nie boj sie tego ze jestem psychiczny , tym sie nie zarazisz przez monitor , nie uciekaj :D:D:D ;)

akarara ....czy Ty się tego nabawiłaś na skutek nawału problemów, czy jesteś osobą zamknięta w sobie? Jak wygląda wizyta u terapeuty? Przyznam ze ja byłam raz w życiu u psychologa . Źle to wspominam. Zacięłam się , popłakałam i nic nie powiedziałam. Było mi wstyd że rozpłakałam się przed obcą kobietą. Nie poszłam tam już więcej.

Gość akarara
Nie, nie jestem zamknięta w sobie. Wszyscy się zdziwili jak odpadłam. Raczej chodziło o to, że starałam się być silna, wszystkim pomagać kosztem swojego życia. Wizyty u terapeuty są trudne. Rozumiem Twoją reakcję. Ja drugiego terapeutę wybrałam starannie. Poszłam do człowieka, który jest naprawdę kompetentny. Ryczałam u niego nie raz, ale terapia to wielkie emocje. Starał się z nim współpracować.

Gość akarara
Sebastos, byłeś w psychiatryku? Jeśli nie, to ja tu jestem największym psycholem :-)

Gość akarara
buziaki, trzymaj się

akakara , nie bylem i nie chce byc . Zatem chyle czola od dzis jestes mym guru :) A tak serio to jest to paskudna dolegliwosc / choroba....To w sumie jak udalo Ci sie z tego wyjsc , leki ? Czy terapeuta ? Czy to i to :)

Gość akarara
to i to. a takim guru nie jestem, bo wytrzymałam tam kilka dni i uciekłam na własne żądanie ;-)

A leki psychotropy ? PS Miaem kumla w Rybniku byl , ma zielone papiery , mowil ze jak mu zaaplikowali zastrzyk na spokojenie to zarowke nogami mogl wkrecac :D ;) Ale mowil , ze za to jedzonko pycha bylo :D

Gość akarara
psychotropy były, ale obyło się bez zastrzyków :-) . ja była na oddziale nerwic, więc tam raczej lajtowo było.

To jest osobny oddzial na nerwicwe , tak ? Mam nadzieje ze nigdy tam nie trafie , nie zebym mial cos do tych ludzi ktorzy tam sa czy byli ;) , ale po prostu nienawidze szpitali itp. W sumie staram sie to jakos ogarniac , zobaczymy jak to bedzie ;)

Gość akarara
dasz radę. ten psychiatryk to ściema. wszyscy siedzą na słoneczku, plotkują, czytają gazety i palą fajki. ogólnie wczasy. tylko, że ja też nie cierpię szpitali, więc się zmyłam. no i jestem wege, a oni mnie chcieli mięsem karmić. niedoczekanie. Sam to ogarniasz, bliscy Cię wspierają?