Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DZIŚ ADOPCJE PRZEZ LES I HOMO

SKANDAL-WCZORAJ POLSKI SĄD USTANOWIŁ PRAWO DO ADOPCJI PRZEZ OSOBY HOMOSEKSUALNE!

Polecane posty

PO KTÓREJ WY JESTEŚCIE STRONIE ?

fajnie by było:) lepiej, żeby dzieci były adoptowane przez pary homoseksualne, niż miały gnić w domach dziecka do pełnoletności, żeby potem być zdane same na siebie. Wyobrażasz sobie życie bez rodziców?

Gość pisalam tu już
poważnie? katastrofa...........

LUBIĘ W ODBYT :)

Gość popieram właśnie sama się
dowiedziałam z radia. Podobno wczoraj zostało to uchwalone i większość głosów była za adopcją przez pary homo. Ja jestem osobiście za tym prawem, ponieważ uważam, że miłość jest jedna, a to człowiek co wypada z kim co robić. Wszystko zależy co nas kręci. Jedni lubią lody, a drudzy ptysie, ale nie wszystko kręci się o seks. Osobiście znam parę les, która jest ze sobą już 12 lat. Uważam, że lepiej dla dzieci w domu gdzie jest dwóch ojców, czy mamuś, bo sama byłam sierotą z domu dziecka i wiem, jak tam wychowują od malutkiego - zero miłości jakiejkolwiek. To moja opinia. Kasia

Gość Jestescie banda debili !!!
ALE Z WAS IDIOCI! Sąd nie ustanawia prawa tylko je stosuje, jedynie interpretację Sądu Najwyższego mogą byc dla sądów powszechnych wiążące. Prawo ustanawia sejm i senat! Co za tepi ludzie :o az sie przykro robi

Oszczenia sądu sa prawomocne, ale muszą byc w granicach obowiązującego prawa. Wiec nie pieprz bzdur idioto :o

przecież nikt autorowi nie uwierzył, tylko tak sobie dyskutujemy co by było gdyby:) No przynajmniej ja:P

To niemożliwe. Rząd popiera udostępnienie związków partnerskich dla par homoseksualnych, ale jest przeciwko udostępnieniu im adopcji.

miłość w rodzinie, znam paru gejów i wszyscy tworzą raczej trwałe związki, więc nie uogólniaj:)

Gość WKURZONNNA NA MAXAA
Jeden francuski minister był za adopcja dzieci przez pary homo..okazało sie ze nalezy on do siatki pedofilskiej

Gość Sąsiadka Ducha
Master111 a już myslałam,że ty nie tylko kafe czytujesz.Wczoraj w necie pojawiła się informacja,że rząd przyjął uchwałę w której zezwala na adopcje przez pary homo.

przeciez osoba heteroseksualna, która co tydzień ma randkę z inną osobą też nie ma szans na dziecko, pomyśl logicznie. Poza tym takie osoby zazwyczaj nawet o dzieciach nie myślą. Nikt nie mówi o adopcji przez wszystkich bez wyjątku, tylko o adopcji po gruntownym wywiadzie środowiskowym i sprawdzeniu, czy dana para jest w stanie wychowywać dziecko. Tak jak ma to miejsce w przypadku adopcji przez pary hetero.

Gość ty ty28
to niech dajom swoje Dzieći to odrazu zmienią PRAWO POZDRAWIAM

Przeczytałem. Już rozumiem. Sejm odrzucił zaproponowaną przez PiS poprawkę zakazującą prowadzenia przez pary homoseksualne rodzinnych domów dziecka oraz tworzenia rodzin zastępczych. Jeżeli para gejów lub lesbijek spełnia wymogi z tym związane, to nie ma problemu aby była rodziną zastępczą lub prowadziła dom dziecka. Adopcja to co innego. W rodzinie zastępczej dziecko może zostawać "umieszczone", w jako bardziej "domowej i rodzinnej" wersji domu dziecka. Natomiast adopcja polega na przyswojeniu przez parę dziecka, na zasadach naturalnych rodziców. Jest tak jak powiedziałem: Przewiduje się udostępnienie parom homoseksualnym związków partnerskich (konkubinatu), ale nie przewiduje się udostępnienia im adopcji.

Nie przyswojenia tylko przysposobienia :o co za ludzie

Gość a dotychczas biologiczni
rodzice, którzy są psycholami i alkoholikami też mogli posiadać dzieci i jakoś się nie burzyłeś o ten skandal.

Tak to jest jak ktoś uważnie nie przeczyta. Co innego prowadzenie domów opieki i tworzenie rodzin zastępczych, a co innego adopcja.

Gość gfgtryrw
To Jarek będzie mógł teraz adoptować Martę ? :p

Ale czy wy nie rozumiecie, ze gdyby w tej ustawie byl zapis zakazujący homo prowadzenia tego typu placówek to bylaby to dyskryminacja? I tak UE zmusiłaby nas do jego usunięcia. Wiec nic sie nie zmieniło poprostu w dalszym ciągu mogą, ale realia sa takie, ze rodzin zastępczych nie zakładają.

Burza w szklance wody. Jakie to typowe dla Prawa i Sprawiedliwości. Ostatnio Jarosław Kaczyński przyznał że gdy kandydował na prezydenta w 2010 roku, to w ogóle nie wiedział co się dzieje bo leżał pod wpływem środków psychotropowych. Wyobraźcie sobie co by było gdyby wygrał.

Wyobraźcie sobie co by było gdyby wygrał. } To samo co mamy za PO. Zadłużenie byłby takie same, tak podejrzewam, ale ponieważ nie wygrał cała reszta to gdybanie. PiS miał być zagrożeniem dla demokracji, ale to za PO służby specjalne się rozrosły do rozmiarów dotąd niespotykanych. No i za PiSu nie podsłuchiwano tylu osób. Itd. Itp.

Nie wiem czy wiecie, ale Jarosław Kaczyński jest emocjonalnym sadystą. Sprawia mu przyjemność poniżanie ludzi za to że nie jest premierem. I nie zostanie.

Gdyby w 2007 roku wygrał PiS, dług publiczny Polski był by dużo wyższy ponieważ PiS - z obawy przez reakcją społeczeństwa - nie podniósł by VAT-u i nie dokonał cięć w wydatkach socjalnych. PiS nie zwiększył by również elastyczności ubezpieczenia Polski w Międzynarodowym Funduszu Walutowym. Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego jest odpowiednikiem amerykańskiej Agencji Bezpieczeństwa Narodowego. Zajmuje się tropieniem i likwidowaniem komórek terrorystycznych działających na terenie Polski (w tym ludzi prowadzących strony typu antykomor). Zajmuje się również obserwacją ludzi podejrzanych o działalność przeciwko strukturom państwa lub bezpieczeństwu publicznemu.