Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skandybnawa

Dlaczego kobiety sa tak malo oczytane?

Polecane posty

Gość skandybnawa
" Bo jeśli spotkasz się z typową tipsiarą i ona zapyta cię o tipsy. A ty nie będziesz nic na ten temat wiedział, to wg ciebie ona ma prawo stwierdzić, że twoja wiedza jest bardzo mała w porównaniu z jej wiedzą. I w twojej definicji będzie to prawda!" Nie bedzie. Ona moze stwierdzic ze mam mala wiedza w tym zakresie , a nie miala wiedza ogolnie, bo w zakres wiedzy ogolnej wchodzi mase dziedzin a nie tylko tipsy!

Gość Perfetka..
"Kazda kobieta posiada wiedza ogolna w teorii" Ciekawi mnie także to zdanie. Bo nie mam pojęcia co to oznacza w języku polskim. Czymże jest wiedza ogólna, jeśli nie teorią? Ty posiadasz wiedzę ogólną w praktyce? Znaczy się, że znasz datę bitwy pod Grunwaldem, bo w niej uczestniczyłeś? :D Czy jak?

Gość skandybnawa
Jestem pustakiem.

Gość skandybnawa
Mam malego wacka to co robic jak nie pisac na kafe.

Gość skandybnawa
Juz sie zaczynaja podszywy zalosne. koncze dyskusje, wasza glupota mnie przerazila. Zegnam

Gość Perfetka..
"Jasio ma 10 zabawek, Malogosia ma zabawek 4(ma inne).Sa 2 osoby, kotre maja inna liczbe zabawek. To nie przekaszadza w niczym by te osoby nie molgy ocenic liczbe zabawek. Jasio moze powiedziec ze Malogoasia ma mala liczbe zabawake a Malgosia ze Jasio ma duza liczbe zabawek!" A jak to mierzysz geniuszu w przypadku wiedzy ogólnej? Jeśli choćby z dziedziny tipsiarskiej nie masz wiedzy ogólnej to oznacza, że masz braki. :D

Gość Perfetka..
skandybnawa Jestem pustakiem" Wreszcie inteligentne spostrzeżenie :D

Gość skandybnawa
"Kazda kobieta posiada wiedza ogolna w teorii" " W teorii czyli teoretycznie! Tak jak pisalem, koncze, wilekosc twojej glupota mnie przerazila

Gość deep_violet
Swoją drogą to niezły przykład, jak w internecie ludzie moga anonimowo dać upust swoim frustracjom. Podszywy nie były oryginalne, ale nie zdziwiłabym sie, gdyby okazało się, ze dotknęły sedna problemu.

Gość autorze ręką też można
a trochę ciśnienie spadnie:D

Gość jestes coollllll
mowisz o swojej zonie,

Gość Perfetka..
"Kazda kobieta posiada wiedza ogolna w teorii" " W teorii czyli teoretycznie!" Czyli, że co? :D

Gość skandybnawa
Sam jestem fujarka i jedyne co mam to forum dla kobiet.

Gość Perfetka..
deep_violet Swoją drogą to niezły przykład, jak w internecie ludzie moga anonimowo dać upust swoim frustracjom. Podszywy nie były oryginalne, ale nie zdziwiłabym sie, gdyby okazało się, ze dotknęły sedna problemu." Oj dotknęły sedna problemu, dotknęły! :D Facet jest pusty, chamski, głupi i w ogóle to wrak emocjonalny, jak łatwo wyciągnąć wniosek. Nie kochała go pewnie ani matka, ani żadna kobieta.

Gość Perfetka..
Udaje oczytanego, a jest tak ograniczony, że włosy na głowie stają dęba! Nawet nie wie, że romanse występują w większości światowych dzieł literackich.

Gość Perfetka..
A jak wiadomo nikt o sobie nie może powiedzieć, że jest oczytany, skoro nie zna nawet podstawowego kanonu dzieł literackich.

Gość skandybnawa
I Gdzie bylas? Stchorzylas, balas sie przegrac 1000 zl

Gość nicdziwnego
kobiety są tępe po prostu ..

Gość ddwdsdsdsd
up

Gość wielka zmainaaaaaaa
Widzę, że mamy Pana popierającego poglądy Korwina-Mikke:))). On też uważa, że kobiety z natury są głupsze od mężczyzn.Co za brednie...Człowieku, jak jesteś niedowartościowany, to sam sobie przeczytaj kolejną książkę...ale zapewne Twoje IQ od tego nie wzrośnie:))).Trzeba być całkowitym ignorantem, żeby wygłaszać takie sądy.Był tutaj na forum temat odnośnie Pana, który miał bardzo małego penisa i Jego psychika blokowała możność oceny sytuacji.Dalej idąc, Pan nie widział problemu i przyczyn dlaczego kolejne dziewczyny nie są Nim zainteresowane.Uważam, że sytuacja autora tematu jest podobna, ale na innej płaszczyznie.Mianowicie, autor wygłaszając swoją opinię na temat niskiej inteligencji kobiet nie widzi własnej "belki w oku" i myśli, że będąc oczytanym, elokwentnym podniesie poczucie własnej wartości.Krytyka innych osób(w tym przypadku kobiet) sprawia, że autor czuje się lepiej sam ze sobą, leczy to Jego kompleksy, co świadczy o niskich pobudkach jakie Nim kierują. Oczywiście każdy ma prawo do własnego zdania. Mam nadzieję, że trafisz na bardzo oczytaną i inteligentną kobietę, ale wiesz jak mawiają-"Największym nieszczęściem mężczyzny jest mądra kobieta";).

Gość skandybnawa
Największym nieszczęściem mężczyzny jest mądra kobieta" To jest brednia. Jest dokladnie na odwrot. Madrzejsza kobieta od faceta to dla tego faceta naiwkesze szczecie. Lepiej chyba miec przy boku osoba ktora lepiej ogarnia swiat, niz osobe za ktora trzeba myslec!

Gość skandybnawa
Mianowicie, autor wygłaszając swoją opinię na temat niskiej inteligencji kobiet nie widzi własnej "belki w oku" i myśli, że będąc oczytanym, elokwentnym podniesie poczucie własnej wartości.Krytyka innych osób(w tym przypadku kobiet) sprawia, że autor czuje się lepiej sam ze sobą, leczy to Jego kompleksy, co świadczy o niskich pobudkach jakie Nim kierują. Brednie. To jest pisanie o faktach. Wg Ceibie pisanie przez kobiete ze kobiety maja piersi a mezczyzni to jest leczenie kompleksow przez te kobiete?

Gość wielka zmainaaaaaaa
Nie zrozumiałeś podtekstu ukrytego w zdaniu, którym zakończyłam swoją wypowiedz:).Dalej z Tobą dyskutować nie będę, bo temat jak dla mnie jest bez sensu.Nie ma co generalizować i wrzucać wszystkich do jednego "wora".

Gość skandybnawa
Nikt nie wrzuca wszystkich do jednego wora. Niektore kobiety sa inteligetniejsze od facetow i vice versa. Chodzi o to ze wsrod geniusz i debili dominuja faceci, a to o czym swiadczy i niesie ze soba konsekwencje. Jesli uzyalas tego zdania w ramach podtekstu to nie powinnas uzyc w zdanie wyrazu "ale" Zapraszam do kontynuowania dyskusji.

Gość mooniaaaaaaa
ja mam wrażenie, że to kobiety sa bardziej oczytane, Pustaków jest dużo po obu stronach. Robisz sobie krzywdę takimi uogólnieniami, bo zamykasz się na ewentualną fajną dziewczynę. Mój szwagier też tak miał, tylko, że jest coraz starszy i robi się zgorzkniały. Jak szukasz intelektualiski, to na grupach dyskusyjnych, a być samemu to kiszka jest.

Gość skandybnawa
Kobiety sa mniej oczytae, malo ktora kobieta interesuje sie polityka czy ekonomia. Dlaczego byc samemu to kiszka?

Gość wielka zmainaaaaaaa
Wiem gdzie tkwi problem autora tematu:). Facet dużo czyta, interesuje się polityką i ekonomią, można z Nim porozmawiać na wiele ciekawych tematów, wymienić poglądy itd. Ale...i to jest najlepsze, że cała ta Jego wiedza nie jest wystarczająca, żeby zainteresować sobą kobietę!Zwyczajnie zna suche fakty, nie potrafi rozumować "trójwymiarowo".Zobaczcie, pisze o danych statystycznych, wynikach badań, teleturniejach. A teraz podsumowanie: Inteligencja to sposób wykorzystywania nabytej wiedzy w sposób praktyczny, wcielania jej w życie, umiejętność korzystania z pokładów intelektualnych. Gdzie tu jest paradoks, Autorze:)?

Gość a ja ja rozumiem ... tak jakby
tooo much information senior

Gość skandybnawa
Zwyczajnie zna suche fakty, nie potrafi rozumować "trójwymiarowo Akurat w rozumowaniu "trojwymiarowym" rozumianym doslownie faceci bija na glowe kobiety.

Gość skandybnawa
Inteligencja to sposób wykorzystywania nabytej wiedzy w sposób praktyczny, wcielania jej w życie, umiejętność korzystania z pokładów intelektualnych. Trudno mowic o wykorzystywaniu wiedzy jesli sie tej wiedzy nie ma - tu pije do kobiet.