Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xkamyczekx

czy to zapalenie spojówek?

Polecane posty

Gość xkamyczekx

moj 9 miesięczny synek ma przekrwione oczko i wychodzi mu z niego ropka w kolorze zoltawo-zielonkawym...dzwonilam do lekarza ale dzis nie przyjmuje...obawiam sie ze moze to byc zapalenie spojowek...czy sa jakies krople , ktore moglabym kupic malemu i podac zeby mu troszke zlagodzic swedzenie oczka?bo ciagle trze...prosze o SENSOWNE porady... i z gory dziekuje.... a zlosliwe komentarze sobie darujcie....

Gość xkamyczekx
???

Gość xkamyczekx
Nikt nie mial takiego przypadku??

Gość ja też mam termin
bez recepty nie dostaniesz leków. Możesz jedynie użyć soli fizjologicznej oraz gazików i delikatnie zbierać ropę od zewnątrz do środka oka.

Gość xkamyczekx
wlasnie problem w tym ze u nas w miescie jest taka dziura ze nawet porzadnego lekarza ...najgorsze jest to ze maly obudzil sie w nocy z przerazliwym krzykiem , mial sklejone oczko i nie dal sie dotknac....on wogole nie pozwala dotknac oczka...:(

Gość ja też mam termin
to na pogotowie jedź albo do szpitala. Do poniedziałku dziecko ci się zamęczy.

nom na pewno jest bakteria skoro taki kolor ropy także krople z antybiotykiem a to tylko na receptę jak masz kaskę to idź prywatnie jak nie to przemywaj solą fizjologiczną tak jak powyżej "ja też mam termin" mówi a jutro do lekarza

Gość xkamyczekx
dzieki ale jutro jest sobota :( chociaz teraz maly po krotkiej drzemce nie ma juz tak bardzo czerwone i nie ma ropy....

Przemywaj bidusiowi żeby się nie sklejało. Lekarz nie musi być jakiś super bo to standardowe zapalenie bakteryjne i nie ma tu żadnej filozofii może być rodzinny nawet nie musi być pediatra

tak czy inaczej idź do apteki po jakiekolwiek krople dla maluszka bo chwilkę będzie lepiej a potem znów to samo.

Gość milki neste
Kup w aptce swiellkik lekarski do zaparzania i przemywaj dziecku tym oczy 2-3 razy dzinnie pomoze

Gość ja też mam termin
moje dziecko miało jakiś czas temu zapalenie spojówek i niestety ale gdy jest zaczerwienione to chwilowy brak ropy nie oznacza jeszcze wyleczenia. Pewnie jeszcze się zbierze tym bardziej że po nocy oczka były sklejone. Okulista to też dobry pomysł.

Gość xkamyczekx
dziekuje Wam bardzo za pomoc