Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pierwszy krok w prawo

Zauwazyliscie, ze osoby mniej inteligentne przewaznie maja problemy z fizyka

Polecane posty

Gość Pierwszy krok w prawo

i matma - te przedmioty powinny byc wyznacznikiem poziomu intelektualnego - jesli ktos ich nie rozumie, jest do niczego

Gość scoopy doo
to chyba logiczne że przedmioty ścisłe to tylko dla mądrych ludzi?

Gość Majkata
a ja uwazam ze to fizyka jest dziwna, i ten kto ja rozumie, jest dziwny.. Matma to co innego, chyba ze nie rozumie na przyklad trudnej stereometri, bo nie ma zwyczajnej wyobrazni przestrzennej :) ale zeby nie rozumiec prostych dzialan, czy rozwiazc cos analogicznie to juz jest kapa:O

ta.. przedmioty scisle = wykucie wzorów. a humanistyczne = brak wzorow, jedynie logiczne myslenie

Gość OneTwo
A przykładem może być Świętej Pamięci Stefan Meller, były minister spraw zagranicznych, były ambasador RP, profesorem UW...

Gość szczera_aż_do_bólu
widać,że nie słyszałaś,o podziale na różne typy inteligencji:p

Gość R . . . . . . .
co innego jest wykucie wzorów. a co innego je zastosować

Gość a czy wiesz , że jest
kilka rodzajów inteligencji? Tobie chyba zabrakło skoro jednej z nich wypisujesz takie rzezczy.

Gość scoopy doo
taak a nie zauważyliście że ludzie dobrzy w naukach ścisłych maja zazwyczaj talenty artystyczne? więc studiuje taki trudny przedmiot a na dodatek śpiewa, pisze albo licho go wie co tam jeszcze...tak więc ludzie którzy są tylko i wyłącznie humanistami albo artystami są po prostu mniej inteligentni...ograniczeni :)

Gość Pseudomania
ja zauwazylam ze osoby malo inteligentne zakladaja takie glupie tematy na kafe.:P

coopy doo taak a nie zauważyliście że ludzie dobrzy w naukach ścisłych maja zazwyczaj talenty artystyczne? więc studiuje taki trudny przedmiot a na dodatek śpiewa, pisze albo licho go wie co tam jeszcze...tak więc ludzie którzy są tylko i wyłącznie humanistami albo artystami są po prostu mniej inteligentni...ograniczeni Mam talent artystyczny, śpiewam, tańczę, recytuję, a fizykę mam głęboko w dupie. :) Dodam, że jestem zajebiście inteligenta. Znam wielu uzdolnionych, tępych jednocześnie matematyków, fizyków, informatyków, których pseudointeligencja opiera się wyłącznie na szczególnym połączeniu zwojów mózgowych.

Gość scoopy doo
inteligentna? jesteś bardziej uzdolniona niż przecietny człowiek, nie inteligentna. ja też potrafię śpiewac tańczyc recytowac (to potrafi nawet przedszkolak) itp ale wg do fizyk( i innych przedmiotów ścisłych )i trzeba mieć łeb

>>itp ale wg do fizyk( i innych przedmiotów ścisłych )i trzeba mieć łeb Łeb, owszem. Przecież o tym mówię. :) Łeb w sensie szczególnego połączenia zwojów. To nie ma nic wspólnego z inteligencja. :) Kura ma takie połączenie, żeby się nie kręcić w kółko i nie srać na podwórze, a matematyk... żeby liczyć. :)

Gość Donata00
kurwa mać człowiek inteligentny nie musi być wykształcony czy mądry czy nawet świetnym matematykiem i fizykiem albo polonistą inteligencja przejawia się w działaniu tak jak spryt i odwaga

Gość lalapopo
widziałam książki studenta inżynierii i materiały studentki kierunku artystycznego. i dziewczyna mająca egzaminy z recytowania wiersza albo z zagrania piosenki na pianinie to dla mnie porażka :) na to nie trzeba inteligencji...

Gość gogobiatch
musztarda - słabe porównanie matematyka do srającej kury nie mam pojęcia o jakim połączeniu mówisz, no i serio to mogło byc śmieszne tylko dla tego dziwoląga dyrektore :)

>>>nie mam pojęcia o jakim połączeniu mówisz, no i serio to mogło byc śmieszne tylko dla tego dziwoląga dyrektore Cóż. Inteligencja nie jest wszystkim dana. :) Oj dana, dana. :D

Gość koszatniczka malutka
przedmioty humanistyczne - to albo regulki, ktore trzeba wklepac i oddac (zero myslenia), albo bajer jak np na polskim (zawsze mialam 5, a zadnej lektury nie przeczytalam) przedmioty scisle - musisz pojac zasade i umiec ja zastosowac. Bez myslenia sie nie obejdzie.

14:06 [zgłoś do usunięcia] koszatniczka malutka przedmioty humanistyczne - to albo regulki, ktore trzeba wklepac i oddac (zero myslenia), albo bajer jak np na polskim (zawsze mialam 5, a zadnej lektury nie przeczytalam) przedmioty scisle - musisz pojac zasade i umiec ja zastosowac. Bez myslenia sie nie obejdzie. >>> I to ma być wypowiedź osoby inteligentnej. Przepraszam, ujmę w cudzysłów "inteligentnej". :-)

Gość lalapopo
dyrektore eheh...czytać ze zrozumieniem nie umiesz :) czyli co? nawet z j.polskiego ci nie wyszło?

Gość cyzia
Hahahahaha. Dobrze rozumiem ? Matematyka i fizyka cechuje TYLKO wybitne umysły ? Ehhh muszę Cię wyprowadzić z błedu moja droga, znam wielu matematyków to emocjonalni popaprańcy spędzający całe dnie przed komputerem, fizycy to dziwolągi.... Ehh nie wiem czy jest sens określać człowieka mianem ' inteligentnego, skoro obcując w środowisku studenckim i uczniowskim zauwazyłam, jak ty to określasz osoby WBITNE nie potrafiące sklecić zdania o poprawnej składni i gramatyce po polsku. No cóż:)

Gość IMO13831
Niesamowite. Dzisiaj z kolei dowiedziałem się, że inteligencja zależy WYŁĄCZNIE od opanowania przedmiotów ścisłych. Kafeteria skarbnica wiedzy! PS. Dyrka Matematyca staje w obronie niematematycznych przygłupów - to dopiero niespodzianka. :classic_cool:

A ja mam problem z matma,a z fizyką nie :P W ogole to uważam,że to kwestia tego jakiego mamy nauczyciela,bo np w liceum miałam po 5 pał z klasówek i nie rozumiałam kompletnie nic,a jak zaczęłam się uczyc z koleżanką to zaczęłam zbierać czwórki :P

Gość IMO13831
Addien "W ogole to uważam,że to kwestia tego jakiego mamy nauczyciela," Herezja! To nie zależy od nauczyciela tylko od wrodzonego matematyczno-fizycznego ograniczenia! :classic_cool:

Gość fddfdfdfdf
jestem fizykiem i nie zgadzam sie, bo nawet wsrod fizykow zdarzaja sie chamy, prostaki i debile

Gość cyzia
Jasne, ze się zdarzają... tak jak wśród lekarzy, prawników.... No właśnie dajmy przykład Prawo... Naprawde wiele lat ciężkiej pracy i mozolnej nauki. Kierunek typowo humanistyczny. A ludzie często wybitni

Inteligencja nie ma tu nic do rzeczy. Wg. mnie wiele zależy do nastawienia. Powiesz sobie: matematyka jest trudna, nie nauczę się tego to tak będzie. Fakt, niektórzy są kompletnymi "debilami" z przedmiotów ścisłych, ale to małe wyjątki.

Gość IMO13831
O! Afirmacje! Wyciągam popcorn. :D

Inteligencja nie ma tu nic do rzeczy. Wg. mnie wiele zależy do nastawienia. Powiesz sobie: matematyka jest trudna, nie nauczę się tego to tak będzie. Fakt, niektórzy są kompletnymi "debilami" z przedmiotów ścisłych, ale to małe wyjątki.