Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedna studentka trr

Jak można zaoszczędzić lub dorobić pieniądze? Ja mam takie sposoby!!

Polecane posty

Jestem studentką. Mieszkam w akademiku w obcym mieście. Zbieram grosz do grosza bo moi rodzice mi nic nie dają. Jeżdże w oklejonym reklamami samochodzie dzięki czemu starcza mi na benzynę. (100 zł/mc) Udzielam korepetycji by zapłacić za akademik (350 zł/mc) oraz czasem podejmuje prace dorywcze (50 zł/dzien) typu inwentaryzacja lub pilnowanie parkingu Często korzystam ze znajomych (grill, piknik, domówka), korzystam również z zaproszeń na randki żeby się najeść :P. Czasem idę do sklepu gdzie jest dużo degustacji. Jeśli chodzi o kosmetyki to kupuję te najtańsze (szampon 5zł/2l) lub korzystam oszczędnie z próbek Zbieram puszki i butelki po akademiku. Dzięki czemu mogę czasem kupić sobie najtansza zupe lub coś na mieście. Na ubrania itp nie mam w ogóle kasy. Jak jeszcze mogę sobie pomóc? Rodzice mi nic nie dadza.

Gość mala rencistka
powiedz mi cos o tych reklamach na auto, prosze:) bo tez musze mysl;ec teraz o dorabianiu, a akurat mam samochod....

Gość Sprzedaj samochod
ten ktorym codziennie jezdzisz

Gość fawdasdadadadada
Idz do pracy tluku:-o

Gość cxwkjwk wk
moze jakies pilnowanie dziecka w weekendy?

Jeśli sprzedam samochód to bede musiała płacic za bilety autobusowe bo do uczelni dojeżdżam oraz czasem raz na 2 tyg do mojego rodzinnego miasta żeby się najeść i przywieźć trochę jedzenia. Jeśli chodzi o reklamę na samochód to szczerze mówiąc nie jest tak różowo. Trzeba dziennie przejeżdżac ileś tam km czasem nawet 1000. Ja jednak znalazłam firme która płaci 100 zł na miesiac bez ograniczenia ile km mam przejechac jednak jest wymóg że samochód nie może być nie używany.

Gość cxwkjwk wk
praca na wakacje? kupowanie ubran w ciucholandzie i sprzedaz na allegro, badz odsprzedawanie kolezankom z akademika za ciut wyzsza kwote? oczywiscie bez przesady z cena, bo nikt nie kupi.

Gość cxwkjwk wk
moze rozdawanie ulotek ? zawsze to jakis grosz

Gość bezrobotna przyszła prostytutk
dupa

Do pracy nie mogę iść gdyż studiuję dziennie. Potem muszę sie uczyc i nie mam czasu. Prace dorywcze mam tz pilnowanie dziecka tez sie zdarzyło, parkingi czy inwentaryzacja. W wakacje pracuję i zarabiam około 1000 na miesiac z czego muszę rodzicom oddać 300 zł miesiecznie za nocleg i spanie. Zostaje więc po 3 miesiacach około 2000 zł na cały rok.

Z tymi ciuchami z ciucholandu to dobry pomysł. Mozna by bylo spróbowac. Jest u mnie w miescie jednen 5 zł za kg ubran....

Gość cxwkjwk wk
a moze masz mozliwosc wyjazdu za granice na wakacje? widze, ze rodzice zdzieraja z ciebie , nie dosc ze nie dadza, to jeszcze zabiora.

z tej biedy zdżizowałam się w pantsy :o

Byłam w tamtym roku za granica na zbieraniu truskawek ale był nieurodzaj i po miesiacu wróciłam. Zarobilam 1500 zł.

Gość cxwkjwk wk
nie wiem co ci jeszcze doradzic. Jak wpadnie mi cos do glowy to napisze.

Gość cxwkjwk wk
a nie masz mozliwosci zostania na wakacje w tym miesce gdzie studiujesz?? moze tam bys wiecej zarobila niz u siebie?

Gość cxwkjwk wk
ile lat studiow jeszcze ci zostalo?

Gość cxwkjwk wk
NIE WIEM JAK TO SIE NAZYWA DOKLADNIE ALE U MNIE JEST TAKA MOZLIWOSC, ZE MOZNA ZOSTAC OPIEKUNEM OSOBY STARSZEJ. OCZYWISCIE TO JEST ZALATWIANE PRZEZ GMINE ITP WTEDY OPIEKUJESZ SIE JAKAS BABCIA (NAJLEPIEJ CHODZACA), ROBISZ ZAKUPY,PLACISZ RACHUNKI,SPRZATASZ II GMINA PLACI CI ZA OPIEKE NAD NIA. TO NIE JEST CALODOBOWA OPIEKA .

hmmm co do szamponu na tym bym nie oszczedzala np hurtownia fryzjerska szampon 1000 mililitrow ok 18 zl na bardzo dlugo starcza a jest super podobnie z odzywka dalam 15 zl mam juz chyba 7 miesiec reklamy na samochod - nie wypowiem sie nie mam auta ani prawka pieczywo najlepiej wieczorem isc kupic wtedy tansze o 50% mozna je zamrozic moim zdaniem na jedzeniu i kosmetykach nie ma co oszczedzac jak chcesz autorko moge podrzucic kilka przepisow na tanie i pyszne dania ( bez chemii kostek vegety chinskich zupek )

co do zarobkow np ulotki ja mialam za godz 7 zl dniowka byla codziennie placona pub dniowka 50 zl-8 godzin :) na ASP czesto potrzebuja mof\deli jedyny minus ze czasem trzeba nago pozowac ja tak nie pracowalam ale pracowala kolezanka chwalila sobie za 5 godzin zgarniala 100 wyglad nie ma znzaczenia raz potrzebowali wrecz anorektyczek raz starszych pan a niekiedy tezszych jednym slowem kazdy mogl sie nadac nalezalo tylko uzgodnic z profesorem

Gość okulary przeciwsłoneczne
"Często korzystam ze znajomych (grill, piknik, domówka), korzystam również z zaproszeń na randki żeby się najeść . Czasem idę do sklepu gdzie jest dużo degustacji. " Brak słów, nie cierpię takich cip jak Ty, które tak żerują na innych, ciekawe czy wiesz że wypada po gościnie u kogoś zaprosić też w rewanżu do siebie? Zero kultury Już widzę cie na randce jak wpierdzielasz to jedzenie :o

no sprztanie raz w tyg zakladam ze wieksze miasto 10 za godz spokojnie ja place dziewczynie 10 zl za godz plus okna ( 2 i balkon ) plastiki od okna 7 zl raz w tyg juz cos Ci wpadnie :) zima odsniezalam ;)

co do ciuchlandow owszem zgadza sie mozna perelki nieraz trafic moje zdobycze pasek diora skora 4 zl spodenki rybaczki sznaragdowe benetton 12 zl sweterek w serek szary cubus 10 zl koszula armaniego srebrna z mnacej sie specjalnie tkanimy z metka nowiuska 15 zl ;)

Gość kalipso55
powiedz cos o tej pracy na ASP

Gość okulary przeciwsłoneczne
ja polecam Ci jeść kupę, ja tak robię i oszczędzam masę pieniędzy na jedzeniu.

Po prostu idziesz na ASP dowiadujesz sie o zapotrzebowanie na modeli mozesz gadac z wykladowca albo z kims wyzej postawionym nie ma juz kontaktu z ta dziewczyna ale wiem ze byl to niezly kawalek grosza ale bywalo ciezko np sala nieogrzewana a siedziec kilka godzin jedynie w chuscie na plecach lub w talii bez ruchu to troszke ciezko bylo :(

Gość kalipso55
dz Kaciaa :)

jeje przepraszam zle wkleilam ttp://www.digart.pl/forum/temat/780417/Baza_osob_chetnych_do_pozowania(rys_malarstwo).html