Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sally Brown

koszt wesela

Polecane posty

powiedzcie mi, kobitki, ile kosztują Wasze wesela? bo mnie się wydaje, że to wszystko takie drogie, ale nie wiem w zasadzie, jaki jest standard. jak to było u Was? jakie koszty??

Gość wesele na 45 osob
wynioslo nas 15 tysiecy

echh... 45 osób, a rodzina mojego narzeczonego jest taka duuuża i i tak z nimi wojuję, żeby powyżej 100 nie wyszło, bo się w tym tłumie zgubię ;-)

Gość nawet taniej
ok 80 gości plus obsługa wyszło trochę ponad 35 tyś.

Gość wesele na 45 osób
No my tylko najbliższą rodzinę prosiliśmy. poza tym po prostu nie chcieliśmy ponosić większych kosztów, bo mieliśmy do remontu mieszkanie.

Gość Jacuza
nawet taniej 35 tyś zł z taką liczba osób yo jest tanio O matko dużo jakoś tego Nasz koszt na podobną liczbę osób wyszedł około 18 tys, na co Wam poszło tyle kasy?

Gość aniutek263
moje na 50 osob jakies 18 tys

60 osób, wstępny kosztorys 50 tys, przy zaciskaniu pasa , ale nie wszystko jeszcze dopięte , pewnie skończy się na 60 tys

w tych kosztach wesela liczę też transporty i hotele dla gości,bo większość przyjezdni ,poprawiny, prezenty dla rodziców i świadków, fotograf i kamerzysta stąd ta kwota.Noclegi nas dużo wyniosą, bo dla większości gości na 3 noce.

Gość Jacuza
o mój Boże jedyny 60 tys? Nie no jestem w szoku, w moim mieście to pól kawalerki bym za to miała. Oczywiście to jest Wasza sprawa nic mi do tego ale 60tys :0 Stanowczo za duzo jak dla mnie, nawet jak bym miała forsy jak lodu to tyle napewno bym nie wydała

Gość głupia_ja
My już po i wydaliśmy ok. 40 tyś na 70 osób.

Gość głupia_ja
Sorki, nie na 70, ale na 64 dokładnie.

no u nas właśnie też koszt noclegów wchodzi w grę. wprawdzie 1 noclegu, ale gości trochę będzie i się zbiera. Jacuza - jakim cudem zmieściliście się w 18 tys? był kamerzysta, fotografi, zespół, samochód itp??

omg!!! U nas koszt wesela to ok 30tys na... 160 osób - dwa dni! Ale to było 3 lata temu i nie płaciliśmy "od talerzyka"

Gość Jacuza
No może przesadzam z tym zaszokowaniem bo nasze wesele mozna nazawać "po znajomości :)" samochodem zajął się starszy ( jego ojciec ma salon samochodowy), fotografem był nasz kolega który nie wziął od nas nic, jego tata który zajmuję się wideofilmowaniem wziął od nas 600 zł , obrączki zakupiła babcia, alkoholem zajęła sie teściowa, makijaż zrobiła mi koleżanka ( zajmuje się tym profesjonalnie) kolega fryzjer zrobił fryz, sukienke uszyła mi siostra szefowej za 1500 zł nie wiem czy to dużo czy mało, mieliśmy dja bo orkiestry nie chcieliśmy za 1800zł, za talerzyk płaciliśmy 110 zł, bukiet slubny kupiła mi starsza, przewóz osób z kościoła do sali i do domu ( po znajomości, kolega jest właścicielem firmy przewozowej) jedyne co nie po znajomości to garnitur, opłaty w kościele, ciasto tort i owoce. Dekoracją sali zajęla się szwagierka bo pracuję w tym zawodzie. A i to nie jest tak że my chodziliśmy i sie prosiliśmy zeby nam to czy tamto p znajomosci załatwili. Jak ktoś mogł pomóc to zwyczajnie mówił albo sam się oferował :) Dodam że gości przyjezdnych było tylko 10 osób i to bliska rodzina także zajeli 3 pokoje za 80 zł za nocleg. WESELE JEDNODNIOWE

My mamy ślub za 2 tygodnie, właśnie robiliśmy bilans finansowy. I wychodzi nam, że całość imprezy (ślub + wesele na 56 dorosłych i 10 dzieci) wyniesie nas max 20 tys. Wszystko to, co jeszcze będziemy musieli opłacić, policzyliśmy "z górką", żeby potem nie było zaskoczenia, gdy braknie w portfelu na spłacanie... W tej kwocie mieści się absolutnie wszystko, za co płaciliśmy z myślą o weselu: kurs tańca, mikrodermabrazję, solarium, skarpetki, pastę do butów, chipsy do piwa - dosłownie wszystko, nawet drobiazgi za kilka złotych. Mam nadzieję, że w ostatecznym bilansie coś nam jeszcze w portfelu zostanie.

Zapomniałam dodać, że wesele mamy jednodniowe, a w bilansie jest też wliczony nocleg w hotelu dla gości ze stron narzeczonego.

Gość Jacuza
kurs tańca? Jaki jest tego koszt? I co warto? mikrodermabrazja a co to takiego? Przepraszam ale nie wiem. Naprawdę?

Gość beata112
u mojego brata wesele z poprawinami wyniosło 30tys,gości było ok.170,przyjęcie było na wynajętej sali,goście byli zaproszeni od razu do kościoła a sala bardzo blisko ,więc poszli pieszo,fotograf był tylko w kościele,na sali był znajomy kamerzysta więc spuścił z ceny,suknia była z komisu,przepłacili jedynie z wystrojem kościoła bo gdyby zrobili sami to wyszłoby o wiele taniej,goście przyjezdni spali po rodzinie,sami tubylcy zaoferowali że ponocują gości więc brat z bratową skorzystali

Za kurs tańca zapłaciliśmy bodajże 200 zł - to cena za parę, za 6 lekcji po 1,5 h. A mikrodermabrazja to taki prosty zabieg kosmetyczny, który planowaliśmy bez względu na wesele, ale ostatecznie przesunęło się na ten czas przedślubny, więc wykupiliśmy sobie pakiet 3 zabiegi w cenie 1.

Mój znajomyy robił w przciagu 2 lat wesela dla dwóch synów... Dla pierwszego robił w ekskluzywnej restauracji, gdzie płaci się "od talerzyka" i na ok. 120 osób wesele wyniosło 45tys..... a drugi syn miał wesele w wiejskiej swietlicy, liczba gosci podobna, ynajeta kucharka, kelnerzy itp... i koszt wesela zamknął się w 15 tys zł... I powiedział, że w zasadzie jakością zabawy się nie różniły... Fakt, przy tym drugim było o wiele więcej zachodu, ale się opłaciło.. Bo to chyba nie chodzi o to, zeby wydać jak najwięcej kasy, tylko o to, żeby PM i jej rodzice czuli sie usatysfakcjonowani, a goście się dobrze bawili :)

Edyciak, to drugie wesele również było na 120 osób? Nawet w opcji z własną kucharką 15 tys. na tyle osób wydaje mi się trochę za mało - piszę to, bo 3 lata temu moja siostra miała takie wesele i koszty wcale nie były tak drastycznie niższe od wesela w restauracji. A doliczyć trzeba jeszcze czas, benzynę potrzebną do załatwienia wszystkich spraw, może zorganizowanie znajomych, którzy pomogą w strojeniu sali etc. My robimy wesele na ok. 60 osób dorosłych w małej restauracji, naprawdę mamy fajną cenę za talerzyk, ale całość kosztów wyniesie nas ok. 19-20 tys.

Gość beata112
do falsificate,to prawda tyle moze kosztować wesele z kucharkami,u mojego brata na 170 osób wyszło 20tys.wesele było z poprawinami

falsificate - o szczegóły go nie pytałam, ale wydaje mi sie to całkiem realne... wynajem sali tak duzo nie kosztuje, nie wiem, gdzie oni kupowali produkty,itd... może to zalezy od rejonu, w jakim się mieszka... u mnie za wesele w sali weselnej licza sobie strasznie dużo...

Gość beata112
pewnie ze to realne,tylko trzeba pomyśleć gdzie kupować produkty no i dużo zależy od pomysłowości kucharki,dobra kucharka z tego co zostało z pierwszego dnia zrobi smaczną potrawę na drugi dzień

Gość ania maniakaa
ok 25tys zl ok 70 osób