Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

laska za rok xD

czy w diecie tak bardzo wazne jest liczenie kcal? jak sie do tego odnosicie?

Polecane posty

Gość dominikaaaa66666
przy Twojej wadze prawie na pewno nie przytyjesz :) a pracujesz fizycznie? nawet jeśli nie to nie powinnaś chyba że masz jakoś baaaardzo pokiereszowany dietami metabolizm

z truskawek napewno nie rezygnuje bo zasmakował mi ostatnio koktajl z mleka wiecej niz 2% nie pije truskawek i otreby owsiane zmiksowane do tego i nie dodaje juz cukru czy słodzikow bo przeraza mnie ta chemia... a gume do zucia moge zuc czy niewskazana? jedni mowia ze pomaga inni odwrotnie

Gość dominikaaaa66666
ja nie żuję. przecież guma ma słodzik. i mleko to ja bym tak niekoniecznie polecała, bardziej kefir/jogurt naturalny

gdzie tam na codzien jem ponad 3 tysiace a moze 4 az wstyd sie przyznac tylkio czasami udaje mi sie wytzrymac na diecie ale to bardzo rzadko tylko teraz te 4 dni wytrzymalam atak to nie nie stosuje zadnych cudownych diet bo wiem czym to grozi..

Gość dominikaaaa66666
nie o samą dietę chodzi. ja kiedyś też stosowałam na diecie i miałam niestrawność, biegunki. Pani doktor powiedziała mi żeby odstawić, bo generalnie mleko jest średnie dla osób dorosłych, a w diecie odchudzającej często się nietolerancja laktozy uwidacznia. no i słyszałam że u osób dorosłych źle się wchłania wapń z mleka, że lepiej jeść sfermentowany nabiał, bo wapń jest ważny przy odchudzaniu...

Gość dominikaaaa66666
ja nie brałam suplementów więc nie wiem.

Gość dominikaaaa66666
ja się nie znam :) niech wypowiedzą się stosujący:) ale jeśli idzie o moje zdanie - kup sobie lepiej zapas balsamu do ciała i stosuj na całe ciało i oddzielny do biustu. to bardzo ważne bo nie chcesz mieć pewnie zwisów:) i no szorstka rękawica do masażu Ci się przyda. ludzie często nie pamiętają o tym, a to ważne żeby robić to od początku odchudzania

Gość dominikaaaa66666
zapomniałam dodać - nie chodzi o takie zwykłe wklepywanie w ciało jako normalnie ale w połączeniu z masażem np. rękawicą i dużo tego schodzi tygodniowo jeśli zda się o całe ciało wiem bo sama byłam baaardzo rozległa swego czasu:)

Gość ksjlsfjkslfj
Strata pieniedzy suplementy. Nie zauwazysz roznicy, poza ta w portfelu ;) Co do mleka, to jesli ktos nie ma problemow z trawieniem laktozy i nie odczuwa dyskomfortu po spozyciu, to czemu nie... dominika jasne ze mozna i truskawki czy ananasy, ja tylko zauwazam, ze ze wzgledu na duza zawartosc cukru i wysoki IG nie sa specjalnie dietetyczne... Do musli tez nic nie mam, bardziej chodzilo mi o to, ze sa teorie, ze sniadanie weglowodanowe pogarsza spalanie tluszczu w ciagu dnia, ja np. teraz zaczynam testowac wersje zywienia bez sniadania, zobaczymy co z tego wyjdzie. Tak poza tym, to tez sie zgadzam, ze przy tej nadwadze, to na poczatku nawet przy odstepstwach od diety kilogramy i tak poleca szybko.

Gość taka jedna co schudla
Słuchajcie ja schudłam rok temu ponad 20 kg i przez cały rok waga niezmiennie pokazywała 52 kg (wzrost 163). Niestety kilka dni temu zaczynała rosnąć i teraz jest ponad 53 kg. Jem cały czas podobnie, nie liczę kalorii. Co to może być? Na pewno nie zatrzymanie wody bo sikam cały czas tak samo, nawet raz mnie przeczyściło po czymś i całą noc na kibelku byłam i mimo to wzrost wagi. Jestem w szoku, nie chce znowu być gruba. Czuje że jak jutro się waga nie zmniejszy to muszę zareagować jakoś. Ale nie chce się odchudzać, chce jesć normalnie tak jak mi się to teraz udawało.

Gość dominikaaaa66666
powinnaś śledzic obwody a nie wagę :) pozdrawiam :)

Gość gość
Hej Jeżeli chodzi o liczenie kalorii to jest to bardzo ważne ale nie najważniejsze. Polecam bloga https://www.fitczaja.pl/blog bo tam już jest pierwszy bardzo ważny artykuł na temat właśnie trzech pojęć, które na pierwszy rzut oka są takie same, ale NIE MOŻEMY między nimi postawić znaku równości czyli: • zdrowe jedzenie • utrata wagi • utrata tkanki tłuszczowej. PS to pisze chłopak, który był chyba na wszystkich dietach świata ;D będziecie pod wrażeniem! Gwarantuję! Ciekawe - polecam ;]

Gość gość
Zapraszam na bloga: http://www.clinicfood.pl/ Same zdrowe przepisy bez użycia białego cukru, białej mąki i bez glutenu. Dzisiaj przepis na biszkoptowe kokosanki w czekoladzie. Legalne, bez wyrzutów sumienia i zdrowe! Zapraszam :)

Gość gość
Nie liczę, nawet nie umiem. Analizuję to co jem, widzę jak wplywa na wagę. Skoro nie chce spadać to nieco zmniejszam porcje, ograniczam to co może tuczyć. I staram się podkręcać metabolizm ćwiczeniami i ziołami. Co z tego, ze wprowadzę jakąś dietę 1000 kalorii ? Przecież to nie jest ilość na cale życie skoro moje zapotrzebowanie wynosi prawie dwa razy tyle. Schudnę, wrócę do poprzedniej ilości i co ? Efekt jo jo ?

Gość gość
Zioła też bez sensu. Do końca życia je pić?

Gość gość
gość dziś A dlaczego nie ? Zamiast kawy ziółka albo herbata zielona lub czerwona. Zdrowszy niż kawa stały element diety.

Gość gość
Polecam plany treningowe oraz dietetyczne : www.fabrykasily.pl/plany_treningowe?poleca=michal1876060 Profesjonalna pomoc w osiągnięciu wymarzonej formy ;)