Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anika ika..aa

Wypadek ze skutkiem śmiertelnym

Polecane posty

Gość Anika ika..aa

Bardzo proszę o pomoc. Dziewięć miesięcy temu,zginął mój dziadek na wskutek potrącenia przez ścigacz...Dziadek przeprowadzał przez pasy rower(pasy w pobliżu szkoły),mężczyzna jadący na ścigaczu,był pod wpływem alkoholu ,jechał z prędkością 153km/h(tyle wykazał zegar przy rozbitym ścigaczu) ,nie posiadał również uprawnień... Dziś odbyła się ,sprawa i zapadł wyrok...2 lata w zawieszeniu na 5 lat...wydaję nam się ,że kara ta nie jest wystarczająca za to co zrobił ten człowiek... Czy możemy się odwołać,i czy w ogóle ma to sens? Nie znamy się na prawie,ale jeśli zginął czlowiek to kara 2 lat w zawieszeniu to chyba mało??

Gość bmw 7
pewnie ze mozecie a nawet powinniscie. uwazam ze gdyby zginelo tam male dziecko to pewnioe kara bylaby wieksza.:O

Gość ja pracowałam na ekspedycji
moim zdaniem mało, skoro w zawieszeniu to znaczy, że w ogole nie pojdzie siedzieć? to jakieś chore :o moglibyscie sie odwołać jesli macie na to siłę

Gość bmw 7
I Tak był stary, więc małą szkodliwość wyrządził, a wręcz pomógł społeczeństwu które jest odciążone od jednego emeryta

Gość myśllllllącapytającaaaaa
2lata w zawieszeniu na 5 hahaha skandal-czyli koleś jest wolny za zabicie człowieka-gardze polskim prawem

Gość bmw 7
spadaj na drzewo podszywie.

Gość kapelka.....
Piękne mamy prawo!!!!!!!!!!Gnoja wsadzić na 10 lat do kryminału WSPÓŁCZUJĘ

Gość nkmkjhkhjkjlkhj
idzcie doradzic sie prawnika, ja pierdole, czlowiek nieraz za to ze zabil kogos w obronie wlasnej dostaje wieksze wyroki, jak mozna jechac tyle na scigaczu po pijaku!!! Dziewczyno musicie sie odwolac!!! Szczere kondolencje z powodu dziadka :( Jakby jakiś wariat zabił kogoś z moich bliskich to nie wiem co bym zrobiła. Ps a ten chlopak w jakim jest stanie? Jechał 153km/h i jak z tego wyszedł??

niestety ale ta nasza sprawiedliwość to gownoa nie sprawiedliwość, bez kasy nie ma żadnej sprawiedliwości

Gość coś okropnego....
odechciewa się wszystkiego jak się słyszy o tak skandalicznie niskich wyrokach

Gość bmw 7
SAMA JESTEŚ PODSZYWEM DEBILKO. W MOIM TEMACIE TEŻ PISAŁAS

Gość nkmkjhkhjkjlkhj
pewnie dał łapówe!!!! Odwołajcie się, wszystkich sędziów nie da rady przekupić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość nkmkjhkhjkjlkhj
mowie ci dziewczyno, pewnie na rzesach stanał zeby kase zebrac na lapowki, ale wystarczy ze sie odwolacie na bank juz tyle kasiury nie wyrucha po raz drugi!!!!!!!! Odwolajcie sie bo nic nie tracicie, pomysl ze on kiedys moze potracic twoje czy moje dziecko!!!!! Teraz mysli ze mu wszystko wolno, ale glupoty nie da sie wyleczyc!!!!!!!!!!

dyrektore co ty piertolisz. jest coś takiego jak apelacja

Gość Anika ika..aa
Koleś który jechał ścigaczem nie odniósł żadnych większych obrażeń,nawet nie był hospitalizowany,ale po kilku tygodniach udał sie na leczenie psychiatryczne..które załatwiła mu siostra lekarka celem odroczenia sprawy... Uwaga,że dziadek był starym człowiekiem jest nie na miejscu...na swój wiek był bardzo aktywny i zdrowie mu sprzyjało... Szczerze,my rodzina nie mamy już siły na nic,wiele przeszliśmy ,ale zginął nam ktoś biliski a ten człowiek praktycznie za to nie odpowiedział..

rozumiem Cie, że możecie zwyczajnie nie mieć na to siły, wiem ile to jest biurokracji i załatwiania. ale kurde to co się teraz dzieje to jakis horror :o

Gość nkmkjhkhjkjlkhj
Anika ika..aa - mowie ci ze takich kretaczow trzeba tepic!!!!!!!! My wiemy, ze dużo przeszlas, ale dziewczyno musisz walczyc!!! Mowie ci ze na bank po lapowkach dostal tyle. APELUJCIE. Czesto koscioly udzielają darmowych porad prawnych, zorientuj się, czy w jakiejś parafii kolo ciebie nie ma czegos takiego (tam zawsze walą tłumy, więc miejsce sobie zarezerwuj). Co zamierzasz zrobić??? O odszkodowanie tez wystąp O WSZYSTKO CO SIE DA!!!!

Gość fhgrsxh
W Polsce chcecie sprawiedliwosci? ludzie...zejdzcie na ziemie :/

Gość mój były
2 lata w zawieszeniu na 3dostał za bojkę w której nic sie nikomu nie stało:o Boże,co za prawo...

Gość IMO13831
Wykładam pięć dych! Dyrka - czyń swoją powinność! :classic_cool:

Gość ...-...-...
Apelacja przysługuje też pokrzywdzonemu, a ze dziadek nie żyje to jego prawa mogą wykonywać osoby najbliższe. Wiec jak najbardziej mozecie ja zlozyc. na złożenie jej macie 14 dni od daty doręczenia wyroku z uzasadnieniem. Od wyroku sądu okręgowego apelacja musi byc sporządzona i podpisana przez adwokata.

Gość heja odyseja
i ty sie jeszcze zastanawiasz składajcie apelacje póki czas zanim wyrok sie uprawomocni

Gość IMO13831
mój były "2 lata w zawieszeniu na 3dostał za bojkę w której nic sie nikomu nie stało Boże,co za prawo..." Boże co za prawo! Przecież powinno być można napierdalać ludzi po pyskach, ale tylko tak, aby nie uszkodzić...eh, Polska zadupie...

może i faktycznie jest jak piszesz. ale można też dochodzi croszczeń w powodztwie cywilnym

Gość ...-...-...
W powództwie cywilnym to roszczeń majątkowych.

Gość IMO13831
dyrektore "1. Pan był zapisany?" Gośka, bez formalności mi tutaj, to przecież ja... "2. nie widzę 50tki nigdzie" No tak, gdzie zaczynają się pieniądze, tam kończą się przyjaźnie. :P

Gość Koleżanko...
To jest Polska :( Moja mama została zabita [w sumie jak nazwać potrącenie samochodem po pijaku, 3 promile?] a ksiądz który to zrobił dostał 2 lata. I wiesz co? Nie odsiedział nic :( I potem znowu zabił kogoś, tym razem poza kierowcą drugiego samochodu zginął ministrant, którego ten odwoził do domu. O tej sprawie nie wiem wiele, ale wciąż prowadzi msze w Ełku ;/

Gość Anika ika..aa
Dziś gdy szliśmy do sądu,byłyśmy pewne ,że zapadnie duży wyrok,sprawca już kiedyś był karany po pijaku i za to miał odebrane prawo jazdy....więc czemu miałby pozostać na wolności skoro jest zagrożeniem na drodze?? Wyrok nas powalił na kolana...stwierdziłyśmy ,że nie ma sensu walczyć bo to taka walka z wiatrakami,ale gdy teraz o tym myślę to jego miejsce jest w więzieniu,więc czemu mamy się poddać?? Babcia strasznie odchorowała stratę dziadka..cień człowieka z niej został...nie potrafi zaakceptować wyroku i będziemy walczyć dla niej...

Gość Anika ika..aa
dyrektore ale my jesteśmy stroną w postępowaniu...

Gość ...-...-...
Ten wyrok to nic nadzwyczajnego, mialam praktyki w sądzie przeglądałam wieeele akt i bylam na kilku takich rozprawach i sądy maja taka tendencje, zawsze to były zawiasy.