Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pannasnsnsnsn

tylko poród naturalny!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość pannasnsnsnsn

bo jak któras ma cc to nie jest kobietą 100%. Każda [powinna doświadczyć porodu. Zgadzacie się?

Gość hcg
si seniora - ja się zgadzam. Te co maja cc to półkobiety

Gość Eeerrr...
Hahahaha szczerze wspolczuje paniom, ktore zeby poczuc sie kobieta musza miec rozerwane krocze, obcych ludzi grzebiacych w kroczu i zawijac sie w "pieluchy" przez pare tygodni...hahaha

Może to i dobrze, że w takim razie jestem półkobietą... bo słyszałam milion razy, że kobiety w życiu mają źle :D a tak to może chociaż trochę mi się poszczęści :D

pannasnsnsnsn Urodzila naturalnie i mysli ze jest Bogiem chyba haha ja jestem półkobietą :D bo syn był spory i do tego nie chciał wejść w kanał rodny,ech co ze mnie za kobieta nie umiałam go "wypchnąć" na świat :D no i głupia położna chyba też 50% babka powiadomiła 2 lekarzy któzy chyba pół faceci kazali zrobić cc bo bym i tak nie urodziła. Niektóre tematy powinny być wpisane do rekordów głupoty :D ciekawe jak trojaczki się rodzi hehe :D

Gość no dobra, półkobieta,
a drugie pół co? mężczyzna? :D

ja po obu naturalnych oprodach jestem, ale nie czuję sie jakaś lepsza... bez przesady każdy wedle własnych sił i zdrowia rodzi grunt by dziecko było zdrowe

no dobra, półkobieta,----> nie mężczyzna ale co najmniej dziwoląg niezdolny do bycia kobietą i niegodny noszenia tejże nazwy:D Matko że dla niektórych miarą kobiecości jest poród sn:D ciekawe czy według autorki sa jeszcze jakies inne cechy które wskazuja na kobiecość..... Autorka jest typem który trzęsie się przed egzaminem a jak go już zda to kopie, gryzie i dłąwi się własną dumą....i kiedyś się udławi.

Gość chleo
prowo. na bank. nikt nie moze byc tak glupi

Gość Antoine
Kobiety, moja żona rodziła przez cc (tak, rodziła a nie uległa wyciągnieciu z niej córki;) ) Dla mnie kobieta która zakłada taki temat a jeszcze wypływa z niej zadufanie , nie jest prawdziwą kobietą tylko szczeniakiem który mało wie o życiu. Takie kobiety uznają że skoro przeszły poród to należy im sie miano królowej. Autorko kobiecość to nie poród, parcie i wypociny a potem połóg , kobiecość to coś duzo więcej ale tego poznać ci danym nie będzie.

anoine - dziękuje, bo ja nie urodziłam naturalnie, choć próbowałam przez 19h i czuje się półkobietą niestety

Matko, co się na tym kaffe dzieje? Pomijając fakt, iż myślę że to prowo, to cały czas tylko walka jaki poród lepszy :O

Gość b1eata
trojaczki a co to ma za znaczenie ja widzialam jak na lozku obok naturalnie babka urodzila a jak ktora rodzi to nie ma znaczenia wazne jest jak sie czuje w ciele kobiety i jak dba o dziecko

agbr --- kobietą jesteś, byłaś i bedziesz i to w pełni, zycie się na porodzie nie kończy. Ja rodziłam przez cc bo ianczej się nie dało i nad tym co to dla kobiet oznacza dowiaduję się dopiero z kafe, wczesniej nawet o tym nie myślałam wręcz rodzina traktuje mnie jak bohaterkę bo wiedziała ile namęczyłam się przy skurczach (35 godzin od pierwszych bolesnych) i jak wygladałam pierwszy dzień po cesarce (mój tato mnie potwornie żałował) i fakt że się umęczyłam ale nie to było dla mnie najważniejsze, anjwazniejsza była moja córka która już od początku dawała w kość więc nawet nie miałam czasu się zastanawiać jak chciałam urodzić:D...a powiem szczerze że jedynie żałowałam że nie mogłam zbyt długo karmić piersią (córka miała silny refluks więc była na butli z AR) ale kobieta czuję się jak najbardziej i to w pełni .

Gość ewcia krewcia
A moja koleżanka płacze mi do telefomu że po porodzie sn tam na dole nie czuje się już w pełni kobietą....ja to juz się pogubiłam:D

Roztrząsanie takiej kwestii jest zupełnie pozbawione sensu. Oczywiście jeżeli jest taka możliwość i wola kobiety, to poród naturalny ma zdecydowanie więcej zalet niż poród przez cesarskie cięcia, chociażby okres gojenia się narządów. Ale jak wiadomo są przypadki, kiedy wybór jest uzależniony od sytuacji.