Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuusskkkaaaa

od dzis zaczynam gotowac mojemu dziecku pomoc

Polecane posty

Gość mamuusskkkaaaa

Dzis na obiad dla meza id la mnie robie kalafior ziemniaki i kotlet mielony. Pomyslalam zeby 1,5ziemniaka i kilka kalafiorku zmiksowac i dac mojemu 10miesiecznemu dziecku. Ale pomyslalam ze to za malo ze moze ugotowac jajko i zoltko dodac do tego ziemniaka i kilka kalafiorow? Pomozcie:)

Gość mamuusskkkaaaa
nie mam innego miesa jak kotlet mielony a niestety takiemu malemu dziecku jeszcze nie mozna dawac. ZOltko chyba bedzie dobre.

Po co miksować chyba dziecko umie już samo jeść kalafior i ziemniaki są łatwe do zjedzenia albo ja się nie znam albo przesadzasz z tym miksowaniem i kotleta też chyba może zjeść kawałek

Gość to samo można było powiedzieć
to zamiast smażyć jednego kotleta zrób z niego pulpet i będzie ok

Gość mamuusskkkaaaa
wyzej to podszyw. Nie miksuje na gladka papke!! po prostu z 3 razy nacisne i juz zeby nie bylo papkowate. Kotleta jeszcze sie boje A co do tego ze 10miesieczne dzieko samo umie jesc bzdura!

Dokładnie jak wyżej, zrób kilka małych kuleczek z mięsa bez takiego doprawiania jak sobie i ugotuj, rozdłub na kawałeczki, ziemniaka też, kalafiora daj nawet całe te korony niech sobie samo obgryza

nie musisz miksowac..10 mies dziecko am zeby mozesz drobiutkie kawaleczki juz dac spokojnie.od mielonego tez mu nic nie bedzie.,ludzie nie dmuchajcie tak i nie chuchajcie na te dzieci

nie musisz miksowac..10 mies dziecko am zeby mozesz drobiutkie kawaleczki juz dac spokojnie.od mielonego tez mu nic nie bedzie.,ludzie nie dmuchajcie tak i nie chuchajcie na te dzieci

Gość moje dziecko jak mialo 10
miesiecy to samo jadło :o i nie miksowałam mu wtedy już nic :o bez przesady :o Widelcem zgniotłam ziemniaka czy większe warzywo i zjadł a ty piszesz że dobiero od dzis zaczynasz gotowac 10 miesięcznemu dziecku?!! :o masakra, jeszcze miksujesz :D

koolezanki dziecko mialam 7 mies to ajk jedli frytki a mama sie patrzyla i tez chciala to dala jej jednego do raczki.i jakos je nic nie bylo. zupe jak gotowala tez jej dala troche lyzeczka i co?dzis ma 13 mies i jest piekna zdrowa dziewczynka .