Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mniam mniam mniaaaam

kulinarne miłości

Polecane posty

jakie są Wasze miłości kulinarne? bez smaku czego "nie przeżylibyście"?? gdybyście mieli wybrać 5 smaków (dań, zup, owoców, warzyw, produktów - obojętne), które jako jedyne byście jedli do końca życia, co to by było?? pomińmy walory zdrowotne, w końcu to tylko wyobrażenia, wiadomo, że tak nie będzie... :-)

nie widzę odważnych więc ja zacznę napewno byłby tam nakladany hermelin (ser podobny do cammemberta w przyprawach i oleju) arbuz co jeszcze hmmm

Gość ***ja uwielbiam***
cammembert karkówka z gilla łosoś truskawki krakersy

Gość a w jakim mieście studiujesz
ja podam pare moich przysmaków:) 1.frytki ogólnie ziemniaki 2.pizza 3.rosołek 4.biała czekolada z chrupkami w środku:D 5.ser mozarella 6.cebula głównie dlatego,ze uwielbiam ją tak gotować i podsmażać +robić z niej sos paprykowy z chlebkiem maczać=NIEBO jakąs godzine temu to jadłam

oo łososia uwielbiam :)))

Gość ***ja uwielbiam***
ale gdyby tak się stało to chybabym się zapłakała-generalnie uwielbiam jeść a co jakiś czas smaki całkowicie mi się zmieniają

Gość ***ja uwielbiam***
też kocham frytki-zwłaszcza z mc' i również uwielbiam potrawy z ziemniaków lub ziemniaczki same w różnych odsłonach:)

ja lubie ziemniaki gotowane, tłuczone i zapiekane później z dodatkami w piekarniku mmmmmmmm

ja jeszcze uwielbiam na świeżej bułeczce z masełkiem wiejskim dać tuńczyka i pokrojoną w plasterki cebule ..mmm :Dtroche soli ,pieprzu i wszystko wydaje się takie piękne;)) kocham jeść

Gość ***ja uwielbiam***
a w jakim mieście studiujesz a jak się robi taki sosikk??? zapomniałabym o malinach-kocham!!!zwłaszcza na omleciku na śniadanko,posypane cukrem pudrem ;)

Gość hmmm,.
arbuz zupa pomidorowa tortilla pomidory

Gość hmm,.
o i sałatka grecka albo z kurczakiem i sosem czosnkowym

ja to robie tak : kroje cebulke na podłużne plasterki ,na patelni rozgrzewam łyżkę oleju ,wrzucam pokrojoną cebule i zaraz dodaje łyżke masła (z kostki to prawdziwe,nie żadna margaryna) ,zmniejszam ogień i jak już się masło rozpuści tak po 5min możemy wlać troche przegotowanej wody (zimna lub letnia),ona wyparowuje z czasem,a ja dodaje mase przypraw oregano,papryke słodką,chili itd. ta cebula jest taka mięciutka i ten sosik z masła i z soklu cebulowego oraz przyprawami jest pyszny ,maczam to w świeżym chlebku i powiem wam takie swojskie danie,a w sumie to przekąska,którą zawsze jadałam w niedziele :))

a zaraz ide robić pizze bez drożdzy bo nie mam,ale czytałam ,ze moge to zastąpić proszkiem do pieczenia ciast ;))

Gość ***ja uwielbiam***
ciekawe,może spróbuję :) hmmm,. sałatka grecka mniam!!! i sos czosnkowy również!!!